شمار مبتلایان کووید-۱۹ در سطح جهان به ۶۰ میلیون و ۳۹۷ هزار نفر رسیده است. ببیش از یک میلیون و ۴۲۱ هزار نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند. اپیدمی همچنان درحال گسترش است.
بر اساس دادههای دانشگاه جانز هاپکینز شمار مبتلایان به کرونا برای نخستین بار روز پنجشنبه ۶ آذر (۲۶ نوامبر) در سطح جهان از مرز ۶۰ میلیون نفر گذشت.
آمریکا با ۱۲ میلیون مبتلا به لحاظ فوتیها و شمار بیماران در جایگاه نخست قرار گرفته است. ۲۶۲ هزار و ۲۲۲ نفر نیز تا کنون در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردهاند.
هند تنها کشور آسیایی است که میان ۱۰ کشور کروناخیز جهان قرار گرفته و با ۹ میلیون ۲۶۶هزار نفر مبتلا و ۱۳۵ هزار ۲۲۳ فوتی دومین کشور است.
در تازهترین گزارش دانشگاه جانز هاپکینز، برزیل با شش میلیون و ۱۶۶ هزار مبتلا و ۱۷۰ هزار و ۷۶۹ فوتی در جایگاه بعدی در میان کشورهای کروناخیز جهان قرار گرفته است.
پس از این پنج کشور اروپایی فرانسه، روسیه، اسپانیا بریتانیا و ایتالیا به ترتیب بیشترین شمار ابتلا به کووید-۱۹ را داشتهاند.
در گزارش دانشگاه جانز هاپکینز آلمان در رده ۱۲ کشوری قرار گرفته که بیشترین مبتلایان کرونا را داشته است. آلمان با وجود وضع مقررات و محدودیتهای کرونایی تا کنون نتوانسته است جلوی رشد صعودی کرونا را بگیرد و کووید-۱۹ را مهار کند. تعداد مبتلایان به ۹۹۵ هزار و ۸۷۹ نفر رسیده و ۱۵ هزار و ۲۱۰ نفر در این کشور جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
طبق دادههای دانشگاه جانز هاپکینز ایران در میان ۱۹۳ کشور جهان با ۸۹۴ هزار و ۳۸۵ مبتلا و ۴۶ هزار و ۲۰۷ فوتی در جایگاه ۱۵ قرار گرفته است.
آمار دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد که اپیدمی کرونا همچنان به شکلی گسترده در حال پیشروی است و مهار نشده است. همزمان با روند گسترش ویروس کرونا در جهان کشف واکسن کرونا ایجاد خوشبینی کرده است.
تولید سه واکسن مختلف کرونا توسط سه شرکت دارویی “بایونتک- فایزر”، “مدرنا” و “آسترازنکا” در اروپا و آمریکا خبر امیدوارکنندهای برای جهانیان است. این واکسنها هرسه موثرند و احتمال دارد دست کم یکی از آنها در روزهای پایانی سال جاری میلادی به بازار عرضه شود. تحقیقات نشان میدهند که این سه واکسن علیه ویروس کووید ۱۹ موثرند.
مقامات آلمان و آمریکا اعلام کردهاند که تزریق واکسن کرونا در پایان سال جاری آغاز خواهد شد.