گزارشی از سوی سازمان ملل و اتحادیهی اروپا منتشر شده که در آن گفته میشود تا ۱۰۸ میلیون نفر در جهان در سال ۲۰۱۶ به دلیل گرسنگی درگیر نبرد مرگ و زندگی بودهاند.
طبق این گزارش شمار کسانی که از “عدم امنیت تغذیه” رنج میبرند در مقایسه با سال ۲۰۱۵ بیش از یک سوم افزایش یافته است. دلایل اصلی این مساله، منازعات مسلحانه، شرایط بد آب و هوایی، کاهش بارندگی و خشکسالی ذکر شده است.
این گزارش تصریح میکند که از هر ده بحران انسانی، علت ۹ تای آن به منازعات مسلحانه بازمیگردد. برای نمونه امسال کشورهایی مانند سودان جنوبی، سومالی، یمن و شمال شرقی نیجریه در معرض خطر گرسنگی هستند و شرایط آنها حتی میتواند وخیمتر شود. اما وضعیت در کشورهایی مانند عراق، سوریه، مالاوی و زیمبابوه نیز بحرانی است و مواد غذایی در این کشورها کمیاب است.
۱۰۸ میلیون نفری که در گزارش به آنان اشاره شده است، از کمبود تغذیهی حاد رنج میبرند یا غذای کافی در اختیار نداشتهاند تا بتوانند نیازهای روزانهی خود را بطور مرتب رفع کنند. خانوادههایی نیز شامل این گروه میشوند که با قربانی کردن احشام خود توانستهاند زنده بمانند، اما اکنون برای آینده چیزی در اختیار ندارند.
گزارش یاد شده از سوی چند سازمان معتبر مربوط به تغذیه و بهداشت زیر نظر سازمان ملل و اتحادیهی اروپا و نیز چند سازمان تغذیهی محلی تهیه شده است.
خوزه گراسیانو د سیلوا، دبیر کل سازمان تغذیه و بهداشت سازمان ملل (FAO) تصریح میکند: «ما میتوانیم انسانها را در برابر گرسنگی محافظت کنیم. اما اگر تلاشهای خود را برای نجات بنیادهای موجود کشاورزی در این کشورها گسترش ندهیم، از آنها محافظت و آنها را تقویت نکنیم، تغذیهی میلیونها انسان شدیدا به مخاطره خواهد افتاد».
ارتارین کوزین، رئیس برنامهی تغذیه جهانی (WEP) نیز خاطر نشان میکند: «عدم امنیت تغذیه، فقط مشکلی انسانی نیست. گرسنگی، بحرانها را تشدید میکند و با خود بیثباتی و ناامنی بزرگتری میآورد».