تازهترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد که در مهر ماه سالجاری از بین ۸۹ قلم کالای اساسی مورد بررسی قیمت ۸۴ کالا تا ۳۱۴ درصد نسبت به مهر ماه سال گذشته افزایش داشته است و قیمت اقلام مصرفی روزمره نیز بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
از بین ۸۹ کالایی که تغییرات قیمت آنها از مهر ماه سال۹۸ تا ماه مهرماه سال۹۹ در گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت بررسی شده است قیمت ۱۳ کالا از ۱۰۰ تا ۳۱۴ درصد گرانتر شده است. از جمله چهار نوع تیر آهن بین ۱۹۹/۴ درصد تا ۳۱۴/۶ درصد افزایش یافته است. همچنین کنجاله سویای وارداتی ۲۷۴/۹ درصد، لپه ۱۴۰/۴ درصد، لوبیا قرمز ۱۰۳/۸ درصد، عدس ۱۷۰ درصد، برنج هندی ۱۶۰/۴ درصد و برنج پاکستانی باسماتی نیز۱۱۲/۴ درصد افزایش قیمت داشتهاند.
از میان ۸۹ کالای مورد بررسی، همچنین ۲۴ کالا در مهر ماه سالجاری نسبت به مهر ماه سال۹۸ بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتهاند.
از جمله تخم مرغ با ۹۴/۵ درصد، گوشت مرغ با ۵۰/۶ درصد، مرغ زنده با ۵۳/۳ درصد، شکر با ۵۸/۱ درصد، قند شکسته با ۵۳/۱ درصد، کره پاستوریزه با ۷۲/۶ درصد، لوبیا چیتی با ۷۸ درصد، نخود با ۸۶/۶ درصد و همچنین گوجه فرنگی با ۸۱/۳ درصد، پیاز با ۶۳/۸ درصد و موز با ۷۴/۱ درصد از جمله کالاهایی مصرفی هستند قیمت آنها در مهر ماه سالجاری نسبت به مهر ماه ۹۸ بین ۵۰ تا صد درصد افزایش یافته است.
در آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین کنجاله سویای وارداتی که نوعی خوراک دام و طیور است نسبت به مهر ماه سال گذشته بیش از ۲۷۰ درصد گران شده است. این افزایش قیمت به طور مستقیم بر افزایش قیمت مرغ تاثیر گذاشته و قیمت هر کیلو گوشت مرغ را در هفتههای گذشته به بیش از ۳۰ هزار تومان رساند.
مرکز آمار ایران در گزارشی که شنبه اول آذرماه منتشر کرده بود، نرخ تورم نقطه به نقطه در آبانماه سال جاری ۴۶/۴ درصد اعلام کرد.
در گزارش مرکز آمار نرخ تروم برای خانوارهای شهری بیش از ۴۵ درصد و برای خانوارهای روستایی بالاتر از ۵۰ درصد اعلام شده بود که به معنای آن است خانوار ایرانی برای خرید «کالا و خدمات یکسان» در آبان سالجاری باید نزدیک به ۵۰ درصد هزینههای بیشتری نسبت به آبان پارسال پرداخت کند.
آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اما رشد قیمتها در ۸۴ قلم از کالاها که بخشی از آن کلاهای اساسی و خوراکی است تا ۳۱۴ درصد اعلام کرده است.