«خانه آزادی»، نهاد غیردولتی پژوهشی در حوزه دموکراسی، در گزارشی جدید اشاره کرده حکومت ایران با تعریفی گسترده از تهدید علیه جمهوری اسلامی، کارزارهای سرکوب برونمرزی خود علیه مخالفانش را دوباره از سر گرفته و پیش میبرد.
گزارش خانه آزادی که روز چهارشنبه ۱۵ بهمنماه منتشر شده اشاره میکند روشهای سرکوب برونمرزی حکومت ایران دامنهای از ترور، بازداشت، اخراج غیرقانونی، سوء استفاده از اینترپل، تهدید مجازی، جاسوسی، فشار توسط عوامل نیابتی و کنترل تحرکات مخالفان را در بر میگیرد.
در قسمتی از این گزارش اشاره شده نتیجه این مساله ارعاب شدید ایرانیان خارج کشور به صورتی است که حتی کسانی که از پیامدهای فیزیکی آن دوری میکنند، در نهایت رنج میبینند.
این موسسه پژوهشی عنوان میکند رهبران ایران اغلب حملات خود به تبعیدشدگان خارج کشور را بخشی از مبارزهشان علیه آمریکا و اسرائیل، که به حمایت از تروریستها متهمشان میکنند، نشان میدهند.
بنا بر این گزارش، پس از یک وقفه در ترورها علیه مخالفان خارج کشور، تهران دوباره در سالهای اخیر این تاکتیک را در اروپا و ترکیه از سر گرفته است.
خانه آزادی اشاره کرده که از سال ۲۰۱۴ میلادی به این سو پنج ترور یا سوء قصد در سه کشور مرتبط به رژیم ایران بوده است. همچنین توطئههایی دستکم در دو کشور دیگر خنثی شده است.
این گزارش در حالی فشارهای حکومت ایران بر مخالفانش در خارج کشور را مورد اشاره قرار میدهد که همزمان دادگاهی در بلژیک اسدالله اسدی، دیپلمات سابق جمهوری اسلامی، را به دلیل تلاش برای «بمبگذاری» در همایش سازمان مجاهدین خلق و «اقدامات تروریستی» به ۲۰ سال زندان محکوم کرده است.
اکنون گزارش خانه آزادی به نامها و موارد دیگری در این زمینه اشاره میکند؛ از جمله ربایش روحالله زم، مدیر و موسس کانال تلگرام «آمدنیوز»، ربایش جمشید شارمهد، مدیر گروه «تندر»، ترور مسعود مولوی، مدیر کانال تلگرامی «جعبه سیاه»، ترور محمدرضا کلاهی صمدی، عامل بمبگذاری در ساختمان حزب «جمهوری اسلامی»، و دیگر مخالفان مانند احمد نیسی.
گزارش این نهاد همچنین سرکوب در خارج کشور را شیوهای «معمول» از سوی حکومت ایران خوانده و به عدم وجود اقدامات تنبیهی و بازدارنده در ارتباط با حکومتهای اقتدارگرا اشاره کرده است.