همزمان با افشای جزئیات تازه در باره فساد مالی در بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان، مدیرعامل این بانک پس از یک دوره کوتاه برکنار شد.
منابع خبری ایران از برکناری محمدرضا خانی مدیرعامل بانک سرمایه خبر دادند.
خانی مهر ماه سال گذشته و پس از افشای جزئیات فساد مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه به عنوان مدیرعامل بانک سرمایه جایگزین علیرضا حیدرپور شد.
بانک سرمایه یکی از زیرمجموعههای صندوق ذخیره فرهنگیان است که پرونده فساد مالی آن در یکسال گذشته به محل کشمکش دولت حسن روحانی و منتقدان آن در مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است.
غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه ایران در آخرین نشست خبری خود گفت که ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از مطالبات معوق بانک سرمایه در اختیار ۳۱ نفر قرار دارد.
در پیوند با همین موضوع خبرگزاری تسنیم بامداد سهشنبه ۲۹ فروردین گزارش کرد که یکی از شرکتهای زیرمجموعه بانک سرمایه که نام آن فاش نشده، ۴.۲ هزار میلیارد ریال وام بانکی با سود ۱۸ درصد دریافت کرده و بخشی از آن را در قالب تسهیلات با نرخ سود ۲۷ به سایر شرکتهای زیرمجموعه بانک سرمایه پرداخته است.
در این گزارش فاش شده است که یک دهم درصد از وام پرداخت شده به این شرکت که در حوزه «خرید و فروش و واردات و صادرات کلیه کالاها و محصولات پروتئینی از جمله انواع دام زنده و منجمد و انواع آبزیان و ماکیان به صورت زنده و منجمد و همچنین کلیه مکملها و خوراک دام و طیور از منابع داخلی و خارجی» فعالیت میکند، به عنوان کارمزد به رئیس هیئت مدیره شرکت توسعه تجارت پایدار قشم از دیگر زیرمجموعههای بانک سرمایه پرداخت شده است.
گزارش از «م.ع» و «الف. م» به عنوان رئیس هیئت مدیره دو شرکت وابسته به بانک سرمایه که در این فساد دخیل بودهاند، نام برده شده است. «م.ع» محمد عباسی رئیس هئیت مدیره شرکت «سرمایه گذاری سایه گستر سرمایه» و «الف. م» رئیس هیئت مدیره «شرکت توسعه تجارت پایدار قشم» است.
فساد مالی گسترده در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه برکناری ۲ مدیر بانک سرمایه در فاصله کمتر از یکسال، عزل و بازداشت مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان و استعفاء وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی را به دنبال داشته است.
میزان فساد مالی صورت گرفته در این پرونده از هشت هزار میلیارد تا ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.