خانه / اخبار مهم روز / سپاه پاسداران ایران مسئولیت حمله به پایگاه «عین الأسد» را بر عهده گرفت

سپاه پاسداران ایران مسئولیت حمله به پایگاه «عین الأسد» را بر عهده گرفت




علی‌ تنگسیری: هدف قرار دادن پایگاه عین‌الاسد،«نمونه‌ای از پاسخ ما است»

به‌دنبال حمله پهپادی ناکام شب گذشته به پایگاه نظامی عین‌الاسد در استان الانبار در غرب عراق، علی تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، مسئولیت هدف قرار دادن این پایگاه محل حضور مستشاران آمریکایی را پذیرفت.

فرمانده نیروی دریایی سپاه، پنج‌شنبه 6 ژانویه در یک مصاحبه مطبوعاتی ضمن بر عهده گرفتن مسئولیت حمله شب گذشته به پایگاه عین‌الاسد، گفت:«هدف قرار دادن این پایگاه، نمونه‌ای از پاسخ ما است.»

او در ادامه ضمن تهدید نیروهای آمریکایی در منطقه، بار دیگر تهدیداتی را در مورد بستن تنگه هرمز مطرح کرد.

ستاد اطلاع‌رسانی امنیتی عراق، پنج‌شنبه 6 ژانویه، با اشاره به این که پدافند هوایی این کشور، یک پهپاد ناشناس که شامگاه دیروز قصد نزدیک شدن به پایگاه هوایی فرماندهی نیروی هوایی عراق در الانبار داشت را رهگیری کرده است، تاکید کرد که این پهپاد در خارج از محدوده پایگاه «عین الاسد»، سرنگون شده است.

شایان ذکر است که پایگاه عین الاسد طی دو روز گذشته، چندین بار هدف حملات راکتی و پهپادهای ناشناس قرار گرفته است.

یکی از مقامات ائتلاف بین‌المللی، دیروز به خبرگزاری «فرانس پرس» گفت که پنج راکت در نزدیکی این پایگاه سقوط کرد، بدون این که تلفات جانی بر جای گذارد.

پایگاه عین الاسد دو روز قبل هم هدف دو پهپاد انفجاری قرار گرفت و دو پهپاد نیز یک مرکز پشتیبانی دیپلماتیک آمریکا در فرودگاه بغداد را هدف قرار دادند اما به گفته این مقام مسئول، هر دو حمله بدون هیچ تلفات انسانی یا زیان مادی، خنثی شدند.

این حملات همزمان با دومین سالگرد قتل قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران و ابومهدی المهندس، معاون حشد الشعبی عراق است که دو سال پیش در جریان حمله پهپادی آمریکا در اطراف فرودگاه بغداد کشته شدند.

ایران و شبه‌نظامیان عراقی نیابتی آن همواره تهدید به اجرای عملیات به انتقام قتل سلیمانی کرده و اقدام به شلیک راکت‌ها و پهپادهای انفجاری کرده‌اند که این اقدامات در بیشتر موارد، زیان‌های جدی بر جای نگذاشت و راکت‌ها و پهپادهای پرتاب شده در اطراف پایگاه‌های نظامی محل استقرار سربازان آمریکایی ائتلاف بین‌المللی سقوط کرده‌اند.

از تابستان 2020، حدود 2500 سرباز آمریکایی و هزار نیروی ائتلاف همچنان در خاک عراق برای دادن مشاوره و آموزش به نیروهای عراقی حضور دارند، در حالی که اکثر نیروهای آمریکایی که در سال 2014 به عنوان بخشی از ائتلاف در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ اعزام شدند، از عراق خارج شده‌اند.