شرکت متا پلتفرمز، مالک فیسبوک و اینستاگرام میگوید، شبکهای از حسابهای کاربری جعلی که منشاء آنها ایران بوده و کاربران اینستاگرام در اسکاتلند را هدف قرار میداده را حذف کرده است.به گزارش رویترز، متا پلتفرمز پنجشنبه ۲۰ ژانویه (۳۰ دی) در بیانیهای اعلام کرد، این شبکه از حسابهای کاربری جعلی که به ظاهر در انگلستان و اسکاتلند فعالیت داشتند استفاده کرده و تصاویری راجع به وقایع جاری و انتقاد از دولت بریتانیا را پست میکرده است.شرکت متا اعلام کرد شبکهای از حسابهای جعلی را که منشا آنها در ایران بود و با انتشار محتواهایی در اینستاگرام در انتقاد از دولت بریتانیا، احساسات جداییطلبانه را در اسکاتلند تبلیغ میکردند، حذف کرده است.
طبق اعلام شرکت متا، این حسابهای جعلی که خود را به عنوان شهروندان بریتانیایی و اسکاتلندی جا میزدند، از هشتگهای مشابهی استفاده میکردند که در برخی موارد با اشتباه تایپی منتشر شدهاند.
این شرکت خاطرنشان کرد که در بررسیهایش لینکهایی از افرادی در ایران پیدا کرده که سابقه حرفهای آنها در زمینه تدریس زبان انگلیسی است.
شرکت متا همچنین افزود شبکه کشف شده جدید با شبکه دیگری از حسابهای جعلی که در دسامبر ۲۰۲۰ حذف شده بود، مرتبط بوده است.
بن نیمو، مدیر مقابله با تهدیدات جهانی متا، در نشستی خبری اعلام کرد: «در سالهای اخیر شاهد تعدادی عملیات بودهایم که از ایران نشات گرفتهاند.»
بررسیهای متا نشان میدهد عکس پروفایل این حسابهای جعلی یا با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده بودند و یا چهرههای مشهور رسانهای بریتانیا و عراق را نشان میدادند.
این حسابها همچنین برای اینکه واقعیتر به نظر برسند مطالب دیگری درباره فوتبال و شهرهای بریتانیا نیز منتشر میکردند.
پیشتر نیز در تیر ماه، فیسبوک اعلام کرد حدود ۲۰۰ حساب متعلق به گروهی از هکرهای ایران را مسدود کرده که در عملیات سایبری با ضریب امنیتی بسیار بالا، کارکنان نظامی آمریکا و افرادی را هدف قرار میدادند که در شرکتهای مرتبط با حوزههای دفاعی و فناوری هوافضا کار میکنند.
این گروه هکرها که کارشناسان امنیتی آنها را «ترتسشل»، پوسته لاکپشت، نامگذاری کردهاند، با ساختن شخصیتهای کاذب در فضای مجازی با قربانیان خود مرتبط شده و پس از ایجاد اعتماد طی چند ماه، آنها را به وبسایتهایی میکشاندند که حاوی لینکهای مخرب هستند و میتوانند به دستگاههای کاربران جاسوسافزار بفرستند.