مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را برای مبارزه با انکار هولوکاست تصویب کرد

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را برای مبارزه با انکار هولوکاست در رسانه‌های اجتماعی تصویب کرد.آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، با استقبال از تصویب این قطعنامه‌ گفت که هرگز نباید مقابله با تلاش‌های فزاینده برای انکار، تحریف و کوچک‌نمایی هولوکاست را کنار گذاشت.اسرائیل و آلمان طرح قطعنامه‌ای برای مقابله با انکار و تحریف حقایق مربوط به هولوکاست به سازمان ملل ارائه کرده بودند. این قطعنامه از سوی اکثریت اعضای سازمان ملل به تصویب رسید. جمهوری اسلامی در شمار مخالفان این طرح بود.هشتاد سال از کنفرانس “وان‌زه” می‌گذرد. در سالروز کنفرانس “وان‌زه” که راه را برای کشتار و نابودی یهودیان در دوران حکومت ناسیونال سوسیالیست‌ها در آلمان هموار کرده بود، دو کشور آلمان و اسرائیل طرح قطعنامه‌ای را به سازمان ملل متحد درباره مقابله با انکار و تحریف هولوکاست ارائه کردند.

در همین رابطه، سفیر آلمان در اسرائیل و سفیر اسرائیل در آلمان مشترکا مقاله‌ای نوشته بودند که در روزنامه “تاگس‌اشپیگل” منتشر شده بود.در این مقاله مشترک، دو کشور اسرائیل و آلمان از اعضای سازمان ملل متحد درخواست کرده بودند، قطعنامه‌ای علیه منکران هولوکاست صادر کند.

خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه ۲۰ ژانویه با انتشار گزارشی از برلین از پذیرش چنین قطعنامه‌ای از سوی سازمان ملل متحد خبر داده است.گفته می‌شود ۱۱۴ عضو سازمان ملل متحد از مجموع ۱۹۳ عضو این نهاد بین‌المللی با تصویب چنین قطعنامه‌ای ابراز موافقت کرده‌اند.این در حالی است که جمهوری اسلامی تنها کشوری بوده که اعتراضی کتبی نسبت به تصویب چنین قطعنامه‌ای منتشر کرده است.

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان و همتای اسرائیلی او، یائیر لاپید از تصویب چنین قطعنامه‌ای استقبال کرده و گفته‌اند که این قطعنامه نشان می‌دهد: «انکار هولوکاست موضوعی است که جامعه بین‌الملل متحدا و با یک صدا با آن برخورد می‌کند.»

این قطعنامه از همه کشورهای عضو سازمان ملل، از همه سازمان‌های این نهاد بین‌المللی و همچنین از همه شرکت‌ها و فعالان مدنی می‌خواهد تا علیه انکار یا تحریف هولوکاست اقدام کنند.
آنالنا بربوک و یائیر لاپید درباره اهمیت این قطعنامه گفته‌اند: «ما خود را در زمینه حفظ و پاسداری از همه اسناد و حقایق مربوط به هولوکاست که باعث کشتار یک سوم از یهودیان جهان، خویشاوندان آن‌ها و سایر اقلیت‌ها شد، مسئول می‌دانیم.»با این حال نماینده ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل از کشورهای عضو این سازمان خواست که از قطعنامه مبارزه با انکار هولوکاست حمایت نکنند.

گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، در واکنش به مخالفت ایران با این قطعنامه گفت: «کشورهایی که امروز آشکارا نسل‌کشی یهودیان را انکار می‌کنند، همان‌هایی هستند که یهودیان را تهدید به یک نسل‌کشی دیگر می‌کنند.»