نه هشدارهای سازمان ملل مانع از آزمایش موشکی کره شمالی شد و نه تهدیدهای دولت ترامپ. ترامپ از چین خواسته بود با اعمال فشار به رهبری کره شمالی مانع از فعالیتهای موشکی این کشور بشود. این آزمایش موشکی جدید موفق نبوده است.
آزمایش موشکی جدید کره شمالی، آن هم در یکصدمین روز زمامداری دونالد ترامپ، یک پیام بیشتر ندارد، و آن اینکه، رهبری کره شمالی حاضر نیست بهرغم تهدیدها و هشدارها، از دنبال کردن سیاست تحریکآمیز خود دست بکشد.
خبرگزاری آلمان از سئول، پایتخت کره جنوبی، خبر از آزمایش مجدد موشکی کره شمالی میدهد. این آزمایش موشکی بهرغم تهدیدهای آشکار ایالات متحده، عملا چالشی برای ترامپ به حساب میآید.
نوع موشک آزمایش شده
بنا بر ارزیابی نیروهای نظامی کره جنوبی، آزمایش موشکی روز شنبه ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) موفق نبوده است. این موشک پس از پرتاب از پایگاهی واقع در شمال شهر پیونگیانگ در ارتفاع ۷۱ کیلومتری منفجر شده است.
بیشتر بخوانید: آمریکا: چین فشار بر کره شمالی را تشدید کرده است
خبر این آزمایش موشکی از سوی مقامات نظامی آمریکا نیز تایید شده است. بر اساس اظهارات آنها، این موشک از محدوده ارضی کره شمالی خارج نشده است. کره جنوبی نوع این موشک را یک موشک بالستیکی اعلام کرده بود، حال آنکه مطابق اطلاعات منتشر شده از سوی ارتش آمریکا، موشک پرتاب شده، موشکی میانبرد از نوع KN-17 بوده است.
ترامپ و آزمایش موشکی کره شمالی
کاخ سفید اعلام کرده است که خبر آزمایش موشکی جدید کره شمالی فورا به اطلاع دونالد ترامپ رسیده است. ترامپ در توییتی که منتشر کرده، آزمایش موشکی جدید کره شمالی را بی توجهی به انتظارات چین از رهبری کره شمالی دانسته است
آمریکا از چین خواسته است تا با اعمال فشار بر رهبری کره شمالی، مانع از آزمایشهای هستهای و موشکی این کشور بشود.
ترامپ روز جمعه ۲۸ آوریل از خطر یک “مناقشه بسیار بسیار بزرگ” سخن گفته بود. او بارها اعلام کرده است که آمریکا در صورت لزوم به تنهایی وارد عمل خواهد شد.
اوضاع منطقه پس از دو آزمایش هستهای کره شمالی در سال گذشته، بحرانی شده است. آزمایشهای اخیر موشکی کره شمالی نیز بر حساسیت اوضاع افزوده است.
چالشی برای امنیت جهان
ساعاتی پیش از آزمایش موشکی مجدد کره شمالی، وزیر امورخارجه آمریکا، رکس تیلرسون در نشست شورای امنیت سازمان ملل فعالیتهای موشکی و هستهای کره شمالی را چالشی بزرگ برای جامعه جهانی دانسته و متذکر شده بود که اگر جامعه جهانی نتواند برای این چالش جدی امنیتی راه حلی بیابد، پیامدهای فاجعهآمیزی به بار خواهد آمد.
آمریکا بر این باور است که پیشرفتهای کره شمالی در عرصه هستهای و موشکی بیش از آن چیزی است که گمان میرود و این احتمال وجود دارد که موشکهای این کشور روزی نه چندان دور بتوانند نقاطی در خاک آمریکا را هدف قرار دهند.
بیشتر بخوانید: هشدار آمریکا نسبت به حمله نظامی احتمالی کره شمالی به توکیو و سئول
چین در عین حال که از رهبری کره شمالی درخواست کرده از فعالیتهای هستهای و موشکی خود چشم پوشی کند، از آمریکا و کره جنوبی نیز خواسته است، به رزمایش مشترک خود خاتمه دهند. گنادی گاتیلوف، معاون وزیر امورخارجه روسیه نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل نسبت به تاثیرات مخرب تحریمها بر زندگی مردم کره شمالی هشدار داده است.