خانه / اخبار مهم روز / یازدهمین روز حمله روسیه به اوکراین؛ نیروهای پوتین آتش‌بس را نقض کردند

یازدهمین روز حمله روسیه به اوکراین؛ نیروهای پوتین آتش‌بس را نقض کردند


دور سوم گفت‌و‌گو‌های صلح دوشنبه برگزار می‌شود

برآورد می‌شود تعداد پناهجویان اوکراینی تا اواخر روز یکشنبه به یک‌ونیم میلیون نفر برسد-

یکشنبه پانزدهم اسفندماه ۱۴۰۰، یازدهمین روز حمله نظامی روسیه به اوکراین با نقض آتش‌بس در شرق اوکراین آغاز شد. ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه تحریم‌های غرب علیه کشورش را «اعلام جنگ» توصیف کرد و مسئولیت وضع موجود را برعهده حاکمیت اوکراین و ایستادگی در مقابل تهاجم گذاشت.

گزارش‌ها حاکی از وضعیت وخیم شهر بندری ماریوپل پس از حمله‌های گسترده نیروهای روسیه است. بمب‌های قدرتمند مناطق مسکونی در شهر چرنیهیف در شمال کی‌کف، پایتخت اوکراین را نابود کرده‌اند.

ارتش روسیه همچنان استراتژی تنگ‌تر کردن دامنه محاصره اطراف شهرهای کلیدی اوکراین از جمله پایتخت را دنبال می‌کند و حمله‌های توپخانه‌ای ادامه دارد، اما کاروان طولانی خودروهای زرهی روسیه هنوز نتوانسته‌اند وارد کی‌یف شوند. آمار رسمی سازمان ملل حاکی از آن است که دست‌کم یک میلیون و ۴۰۰ هزار پناهنده در ۱۰ روز اخیر از اوکراین فرار کرده‌اند. بیمارستان‌های اوکراین مملو از کشته و زخمی‌های جنگ است و مردم در شهرهایی که حالا ارتش روسیه کنترل آنها را به دست گرفته در حال با تکان دادن پرچم زرد و آبی اوکراین اعتراض می‌کنند.
نکات مهم

    دور سوم گفت‌و‌گو‌های صلح بین هیات‌های روسیه و اوکراین روز دوشنبه ۱۶ اسفند برگزار می‌شود.
    نقض آتش‌بس در ماریوپل و شرق اوکراین شکنندگی تلاش‌ها برای توقف جنگ در اوکراین را نشان می‌دهد. کارشناسان تشدید حمله‌های روسیه در مناطق پرجمعیت از جمله کی‌یف را پیش‌بینی می‌کنند.
    مقامات اوکراین می‌گویند ادامه بمباران و حمله‌های روسیه مانع از خروج غیرنظامیان است.
    ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین می‌گوید، نیروهای روسیه در حال پیش‌روی به سوی سومین نیروگاه هسته‌ای اوکراین‌اند. او در دیدار ویدیویی با قانونگذاران آمریکایی بار دیگر خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین شد.
    نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسراییل در مسکو با پویتن ملاقات کرد و پس از آن دوبار با زلسنکی تلفنی گفت‌و‌گو کرد.
    سازمان ملل می‌گوید مرگ دست‌کم ۴۵۱ غیرنظامی در اوکراین تایید شده است، هرچند که آمار غیررسمی به مراتب بالاتر است.
    ارتش روسیه مدعی است حدود ۵۰۰ نیروی خود را از دست داده است اما منابع مستقل این رقم را تایید نکرده‌اند.
    ده‌ها هزار نفر در ایستگاه راه‌آهن کی‌یف در انتظار خروج از پایتخت اوکراین‌اند.


در یازدهمین روز حمله روسیه، برآورد می‌شود تعداد پناهجویان اوکراینی به یک‌ونیم میلیون نفر برسد

با ادامه حملات روسیه به مناطق مختلف اوکراین در روز یازدهم، همچنان روزانه هزاران پناهجوی اوکراینی به‌دنبال امنیت در کشورهای همسایه، وسن خود را ترک می‌کنند. 
از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در پنجم اسفندماه (۲۴ فوریه) تاکنون بیش از یک‌میلیون و ۳۰۰هزار اوکراینی از مرزهای آن کشور خارج شده‌اند. 
در شرایطی که سازمان ملل متحد آن را سریع‌ترین بحران پناهجویان اروپا از پایان جنگ جهانی دوم به این‌سو توصیف کرده است، برآورد می‌شود که رقم پناهجویان اوکراینی تا اواخر روز یکشنبه به ۱.۵ میلیون نفر برسد. 
فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، گفت: «این سریع‌ترین بحران پناهجویان است که از زمان پایان جنگ جهانی دوم در اروپا دیده‌ایم».

گفت‌وگوی تلفنی بایدن و زلنسکی درباره حمایت‌های بیشتر از اوکراین

جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا، شنبه‌شب، ۱۴ اسفندماه، در تماسی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، درباره تلاش‌های جاری برای اعمال تحریم‌ها بر روسیه و تسریع کمک‌های نظامی، بشردوستانه و اقتصادی آمریکا به اوکراین گفت‌وگو کردند.
براساس بیانیه کاخ سفید، بایدن در این گفت‌وگو بر اقدام‌های مستمر ایالات متحده، متحدان و شرکای آن کشور و همچنین بخش خصوصی برای افزایش هزینه‌های روسیه برای تجاوز به اوکراین تاکید کرد.
او در این گفت‌وگوی نیم‌ساعته، به‌‌طور ویژه، از تصمیم اخیر ویزا و مسترکارت برای تعلیق خدماتشان در روسیه، استقبال کرد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت که دولتش درحال افزایش کمک‌های امنیتی، بشردوستانه و اقتصادی به اوکراین است و از نزدیک با کنگره ایالات متحده برای تامین بودجه بیشتر رایزنی می‌کند.
زلنسکی نیز بامداد روز یکشنبه در حساب توییتر خود، این تماس را تایید کرد.
او نوشت: «به‌عنوان بخشی از گفت‌وگوی مستمر، مکالمه دیگری با رئیس جمهوری ایالات متحده داشتم. موضوع این گفت‌وگو شامل مسائل امنیتی، حمایت مالی از اوکراین و ادامه تحریم‌ها علیه روسیه بود.»

سه‌هزار آمریکایی برای جنگ در اوکراین داوطلب شدند

به گفته یکی از نمایندگان سفارت اوکراین در واشینگتن، ۳۰۰۰ داوطلب آمریکایی به درخواست اوکراین برای پیوستن خارجی‌ها به «لژیون بین‌المللی» برای کمک به مقابله با تهاجم روسیه پاسخ داده‌اند.
نماینده سفارت اوکراین این رقم را در گفت‌وگو با بخش خبری صدای آمریکا اعلام کرد. 
کشورهای غربی اعلام کرده‌اند که برای جنگ در اوکراین سرباز نمی‌فرستند، اما با کمک‌های تسلیحاتی به آن کشور در نبرد با روسیه کمک ‌می‌کنند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، هفته گذشته اعلام کرد که لژیونی رسمی از داوطلبان خارجی برای شرکت در جنگ تشکیل خواهد داد. او چند روز پیش اعلام کرد که براساس برآوردها، تاکنون ۱۶هزار خارجی برای حضور در لژیون بین‌المللی داوطلب شده‌اند که اکثر آن‌ها از دیگر کشورهای استقلال‌یافته پس از فروپاشی شوروی، مانند گرجستان و بلاروس، بوده‌اند.
    ا
مقام‌های آمریکایی برای مذاکره به ونزوئلا رفتند

خبرگزاری رویترز به‌نقل از یک منبع آگاه، گزارش داد که مقام‌های ارشدی از ایالات متحده روز شنبه، ۱۴ اسفندماه، برای گفت‌وگو با مقام‌های دولت ونزوئلا به آن کشور سفر کرده‌اند تا ببینند در بحبوحه تهاجم روسیه به اوکراین، آیا کاراکاس آماده است تا از روابط نزدیک خود با مسکو دست بکشد، یا خیر.
به گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، در هیئتی که به ونزوئلا سفر کرده است، مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید حضور داشته‌اند. 
این سفر بالاترین سطح سفر مقام‌های ایالات متحده به ونزوئلا در سال‌های اخیر و پس از قطع روابط دیپلماتیک دو کشور، به‌دنبال تحریم‌های آمریکا با هدف برکناری نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلاست که به تقلب در انتخابات متهم شده بود.
از زمانی که ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ صادرات نفت ونزوئلا را با تحریم‌ها مواجه کرد، مادورو، متحد دیرینه ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه، برای کمک اقتصادی بیش از پیش به روسیه روی آورد.
خبرگزاری اینترفکس روسیه پیش‌تر به نقل از کرملین، گزارش داده بود که پوتین و مادورو دهم اسفندماه (اول مارس) در یک تماس تلفنی درباره وضعیت اوکراین  و همچنین افزایش مشارکت راهبردی بین روسیه و ونزوئلا گفت‌وگو کردند.


زلنسکی، ایلان ماسک را به اوکراین دعوت کرد

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین در گفت‌و‌گوی تصویری با ایلان ماسک او را دعوت کرد که پس از جنگ به اوکراین سفر کند. ماسک پیش‌تر اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را برای پوشش اوکراین تقویت کرده بود و زلسنکی می‌گوید شهرهای آسیب‌دیده در بمباران به زودی تجهیزات بیشتری از استارلینک دریافت می‌کنند.


صف ۲۰ کیلومتری فرار از اوکراین

هزاران اوکراینی در صف ۲۰ کیلومتری پشت مرز لهستان منتظرند از اوکراین فرار کنند. به گزارش ای‌بی‌سی حمله نیروهای روسیه علیه شهرهای کلیدی اوکراین تشدید شده و زن و کودک، پیر و جوان در سرمای صفر درجه بی‌خانمان مانده‌اند.


بریتانیا:‌ پشنهاد آتش‌بس روسیه پوشش تجدید قوای ارتش است

وزارت دفاع بریتانیا روسیه را متهم کرد که با پیشنهاد آتش‌بس شکست‌خورده در ماریوپل به دنبال پوششی برای تجدید قوای ارتش و حمله به اوکراین است. بنا بر این گزارش برآوردهای اطلاعاتی نشان می‌دهد وقفه کوتاه در حمله‌ها در روز شنبه تلاشی برای منحرف کردن محکومیت بین‌المللی حمله روسیه به اوکراین و تجدید نیرو برای ادامه حمله سنگین‌تر بوده است.