محمد خاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران در اظهاراتی گفت، با قتل «تمام سران» آمریکا، انتقام قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه گرفته نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، چهارشنبه 24 فروردین، پاکپور پیشنهاد داد، جمهوری اسلامی باید «با شیوههای دیگر» انتقام سلیمانی را بگیرد.فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران میگوید حتی اگر تمام سران آمریکا کشته شوند هم تقاص خون قاسم سلیمانی گرفته نخواهد شد، و بنابراین باید با شیوههای دیگر «تقاص خون حاج قاسم را بگیریم.»
محمد خاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که روز سهشنبه ۲۴ فروردین در گورستان «شهدای استان کرمان» حضور یافت، با تأکید بر این که خون قاسم سلیمانی «بزرگ» است، عنوان کرد که جمهوری اسلامی پس از کشته شدن او «به یک مرز بازدارندگی» رسیده است.
او با بیان این که «تاکنون به حرکات» اسرائیل و آمریکا «پاسخهای کوبندهای دادیم»، مدعی شد که «دشمن» میداند «اگر رعایت نکند ضربه سنگینی خواهد خورد.»
سلیمانی به همراه ابومهدی المهندس از رهبران الحشد الشعبی عراق 13 دی 1398 با حمله پهپادی نیروهای آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد کشته شد.
به گفته منابع خبری، پرونده کشتهشدن سلیمانی به یکی از دلایل توقف مذاکرات اتمی وین میان ایران و قدرتهای جهانی برای احیای برجام تبدیل شده است.اظهارات فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران چند روز پس از آن بیان میشود که مقامات ارشد آمریکا به طور شفاف بر تروریستی بودن نیروی قدس سپاه پاسداران تأکید کردهاند.
از سویی، جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز جمعه ۱۹ فروردین در جریان یک کنفرانس خبری تلفنی با خبرنگاران گفت که رئیس جمهوری آمریکا در مورد تروریستی بودن نیروی قدس سپاه پاسداران «با ژنرال میلی هم نظر است.»
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا، روز پنجشنبه در کمیته نیروهای مسلح سنا گفته بود: «معتقدم نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک سازمان تروریستی است و از حذف آنها از فهرست [گروههای تروریستی خارجی] حمایت نمیکنم.»
در همین رابطه منابع دیپلماتیک گفتهاند که «تتوقف پیگیری پرونده کشتهشدن قاسم سلیمانی از سوی تهران»، یکی از شروط اصلی خروج سپاه از «فهرست تروریسم» دولت آمریکا است.
بنا به گفته این منابع، نهادهای امنیتی آمریکا اطلاعات دقیقی درباره برنامهریزی جمهوری اسلامی برای اقدام علیه برخی مقامات دولت پیشین آمریکا از جمله مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق و برایان هوک، فرستاده پیشین آمریکا در امور ایران دارند.
پیشتر وبسایت «اکسیوس» به نقل از برخی منابع مطلع آمریکایی و اسرائیلی خبر داده بود که ایران شرط آمریکا برای حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی را رد کرده و به همین دلیل مذاکرات اتمی وین بینتیجه مانده است.
دولت سابق آمریکا به ریاست دونالد ترامپ در سال 1398 کلیت سپاه پاسداران را بهدلیل «تامین مالی و ترغیب تروریسم» و «ابزار ایران برای اجرای کارزار بینالمللی تروریسم» در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد.
احتمال خروج سپاه از فهرست تروریسم، با موجی از مخالفتها در داخل و خارج آمریکا مواجه شده است.
در همین رابطه سناتورها و نمایندگانی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا نسبت به حذف نام سپاه از لیست تروریسم هشدار داده و از دولت بایدن خواستند به چنین اقدامی که امنیت و ثبات متحدان واشینگتن را تهدید میکند، مبادرت نورزد.
همزمان بیش از 500 شخصیت ایرانی برجسته مقیم آمریکا در نامهای به رئیس جمهوری ایالات متحده خواستار عدم حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی شدند.
در این نامه سرگشاده به بایدن تاکید شده که سپاه پاسداران و نیروی قدس آن اهرم رژیم تهران برای اقدامات تروریستی برونمرزی در منطقه و جهان و از ابزارهای سرکوب علیه مردم ایران است.