سه ماه پیش از این در چنین روزی، یعنی در بامداد ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ میلادی ارتش روسیه تهاجم سنگین خود به خاک اوکراین را آغاز کرد.
در این مدت، مسکو پس از دست یافتن به نتایجی اندک با وجود انجام حملات گسترده به اقصی نقاط اوکراین، درنهایت تصمیم گرفت که قدرت جنگی خود را بر مناطق شرقی و بطور ویژه بر منطقه لوهانسک که بخشهایی از آن پیش از این در اختیار جداییطلبان بود متمرکز کند و به این ترتیب از میزان تلفات انسانی و نابودی گستردۀ تجهیزات جنگی خود بکاهد و به نتیجه روشنی از این حملات آنهم پس از سه ماه درگیری شدید برسد.
بر این اساس، جنگ در حالی وارد چهارمین ماه خود میشود که حملات شدیدی آخرین نقطه مقاومت در منطقه لوهانسک را هدف گرفته است؛ همزمان روسیه در تلاش است تا کنترلش را بر مناطق اشغالی در خارکیف (شمال شرق اوکراین)، خرسون (جنوب)، زاپوریژیا (جنوب شرق) و دونباس (شرق) از دست ندهد.
در آخرین اظهارنظرها درباره آنچه در این مناطق میگذرد، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین وضعیت دونباس را «بسیار سخت» توصیف کرد و افزود که روسها به دنبال «از بین بردن هر چیز زندهای هستند» که در آنجا وجود دارد.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین در جریان سخنرانی روز دوشنبۀ خود در نشست داووس، از جامعه جهانی خواست تا تحریمهای اقتصادی علیه روسیه را تشدید کنند و تسلیحات بیشتری نیز در اختیار کییف بگذارند.
آخرین خبرها و رویدادهای مرتبط با حملۀ روسیه به اوکراین در روز سهشنبه ۲۴ ماه مه (۳ خرداد) را در این صفحه دنبال کنید:
کسینجر: کییف اراضی مورد نظر روسیه را واگذار کند؛ اوکراینیها: خاک خود را در ازای صلح نمیدهیم
بر اساس یکی از معتبرترین نظرسنجیهای اوکراین، ۸۲ درصد مردم این کشور حاضر نیستند کوچکترین بخشی از قلمرو کشورشان را در ازای امضای قرارداد صلح با روسیه از دست بدهند.
این نظرسنجی را موسسه بینالمللی جامعهشناسی کییف بین دو هزار نفر انجام داده است. بنا بر نتایج این تحقیق، این افراد حتی در صورت طولانیتر شدن جنگ و یا تهدید استقلال اوکراین هم حاضر به از دست دادن خاک کشورشان نیستند.
از این بین، تنها ۱۰ درصد رضایت خود را با واگذاری بخشی از سرزمین خود در ازای دستیابی به صلح با روسیه اعلام کردهاند و ۸ درصد باقیمانده نیز در این خصوص تردید دارند.
همچنین، ۷۷ درصد از اوکراینیهای ساکن مناطق تحت اشغال روسیه مخالف هرگونه واگذاری سرزمینی به روسیه هستند.
هنری کسینجر، وزیرخارجه اسبق آمریکا و از متفکران حوزه سیاست خارجی ایالات متحده شب گذشته در اجلاس اقتصادی داووس پیشنهاد داده بود تا برای جلوگیری از ادامهدار شدن جنگ، اوکراین ظرف دو ماه آینده بخشهای سرزمینی مورد نظر روسیه را به این کشور بدهد. این در حالیست که کییف پیشتر بارها هرگونه احتمال در این خصوص را رد کرده است.
وعده دانمارک به ارسال موشکهای ضدکشتی؛ برد عملیاتی اوکراین افزایش مییابد
همزمان با وعده دانمارک مبنی بر ارسال موشکهای آمریکایی ضدکشتی موسوم به «هارپون» و یک موشکانداز، اوکراین برای اولین بار از آغاز جنگ میتواند برد عملیاتی خود را افزایش دهد.
این تسلیحات سبب راندن شدن نیروهای دریایی روسی از دریای سیاه خواهند شد تا امکان صادرات غلات از بنادر اوکراین تسهیل یابد.
کییف بارها از نیاز ارتش اوکراین به سلاحهای پیشرفته همچون دفاع هوایی، موشک ضد کشتی و راکتهای دور برد گفته بود. هرچند تا کنون اکثر کمکهای تسلیحاتی به اوکراین تنها سامانههای کوتاه برد همچون سلاحهای ضدتانک را شامل بوده است.
لوید آستن، وزیر دفاع آمریکا شخصا از این اقدام دانمارک به منظور تقویت دفاع از بنادر اوکراین، «به طور ویژه قدردانی» کرده است.
تاکنون دلیل تعلل کشورها از ارسال موشکهای هارپون این بوده که این کشورها بیم آن را داشتهاند تا مبادا یکی از کشتیهای روسی توسط تسلیحات آنها مورد اصابت قرار گیرد.
به گفته منابع نزدیک به کنگره آمریکا، این افدام دانمارک ممکن است راه را برای ارسال تسلیحات مشابه به اوکراین از سوی سایر کشورها باز کند.
۲۰۰ جسد درخرابههای یک ساختمان در ماریوپل پیدا شد
مقامات اوکراینی روز سهشنبه اعلام کردند کارگرانی که در حال حفاری در میان آوار یک ساختمان آسیب دیده در ماریوپل بودند ۲۰۰ جسد پیدا کردند.
پترو آندریوشچنکو، مشاور شهردار شهر ماریوپل گفت: «اجساد در زیرزمین یک ساختمان تخریبشده پیدا شده و بوی تعفن تمام محله را برداشته بود.»
ماریوپل، که اخیراً روسها مدعی کنترل کامل بر آن شدند، شاهد بدترین رنجهای جنگ بوده و مدتهاست به نمادی جهانی برای دفاع تمام عیار توسط مبارزان کارخانه فولاد مبدل شده است.
اعلام کشف اجساد اندکی پس از آن صورت گرفت که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روسیه را به راه انداختن «جنگ تمام عیار» متهم کرد.
زلنسکی در آستانه سه ماهه شدن جنگ میان روسیه و اوکراین به مردم کشورش گفت: «در واقع، ۷۷ سال است که چنین جنگی در قاره اروپا نداشتهایم.»
دوترته خطاب به پوتین: من جنایتکاران را میکشم نه کودکان و سالمندان را
رودریگو دوترته، رئیسجمهوری فیلیپین بشدت از ولادیمیر پوتین، همتای روس خود بدلیل آنچه کشتار غیرنظامیان در اوکراین نامید، انتقاد کرد.
دوترته که پوتین را صراحتا یک «دوست» و «معبود» توصیف کرده برای نخستینبار و همزمان با سپری شدن ۳ ماه از تجاوز نظامی روسیه به اوکراین، لب به انتقاد گشوده است.
با اینحال آقای دوترته گفت اقدام ولایمیر پوتین را محکوم نمیکند اما با آنچه پوتین «عملیات ویژه نظامی» میخواند هم موافق نیست چرا که یک جنگ واقعی علیه یک دولت حاکم در جریان است.
رودریگو دوترته که آخر ماه ژوئن دوره ۶ ساله ریاست جمهوریاش به پایان میرسد در ادامه گفت:«خیلیها میگویند که پوتین و من آدمکش هستیم. من از مدتها قبل به فیلیپینیها گفته بودم که واقعا میکشم. اما جنایتکاران را و نه کودکان و سالمندان را.
او در ادامه تاکید کرد:« ما در دو دنیای کاملا متفاوت هستیم.»
مقابله جنجالی و پر سر و صدای دوئرته با قاچاقچیان مواد مخدر دستکم ۶ هزار کشته برجای گذاشته و اغلب مظنونان قبل از محاکمه جان خود را از دست دادهاند. برخلاف ادعای رئیس جمهور فلیپین برخی از گروههای مدافع حقوق بشر بر این اعتقادند که در جریان کارزار دوئرته تعداد زیادی از افراد بیگناه از جمله کودکان هم کشته شدهاند.
احتمال تحریم واردات نفت روسیه توسط اتحادیه اروپا طی چند روز آینده
رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان گفت: «طی چند روز آینده احتمالا بر سر موضوع تحریم نفت روسیه از سوی اروپا به پیشرفتهایی خواهیم رسید. اما بحثها همچنان ادامه دارد و فکر میکنم تا چند روز دیگر پیشرفتهایی حاصل شود.» این در حالیست که در میان ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، مجارستان اصلیترین مخالف تحریم واردات نفت روسیه است.
وی روز گذشته در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس از این که اتحادیه اروپا هنوز برای تحریم نفت روسیه به توافق نرسیده است، ابراز ناامیدی کرده و اظهار کرده بود اگر رئیس کمیسیون اروپا بگوید ما این اقدام را در قالب ۲۶ کشور و بدون مجارستان انجام می دهیم، در این صورت این مسیری خواهد بود که من همواره حمایت خواهم کرد اما هنوز چنین چیزی را از سوی اتحادیه اروپا نشنیدهام.
اروپایی ها قبلاً از پایان واردات زغال سنگ روسیه از ماه اوت خبر داده بودند. اما برای تحریم نفت روسیه حداکثر تا پایان سال جاری میلادی ، بحث ها همچنان ادامه دارد.
تعهد ۲۰ کشور برای ارسال سلاحهای بیشتر به اوکراین
در جریان نشست مجازی «گروه تماس برای دفاع از اوکراین» که روز دوشنبه برگزار شد، ۴۴ کشور موضوع کمک نظامی به اوکراین را به بحث گذاشتند.
درنهایت لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده اعلام کرد که ۲۰ کشور از میان آنها متعهد شدهاند تسلیحات بیشتری را در اختیار کییف بگذارند.
دیگر کشورها نیز متعهد شدند که در آموزش ارتش اوکراین مشارکت داشته باشند.
24.5.2022 21:43
تلاش روسها برای محاصرۀ باخموت در استان دونتسک
بنا بر اعلام وزارت دفاع اوکراین، ارتش روسیه با حملات سنگین به منطقه لوهانسک سعی دارند شهرهای سورودونتسک و لیسیچانسک را به تصرف خود در آورند.
همزمان درگیری سنگینی نیز در شهرهای پپاسنا و باخموت در استان دونتسک در جریان است و روسیه قصد دارد استراتژی محاصره را در این منطقه پیاده کند.
در صورت سقوط باخموت، روسها میتوانند بر یک منطقۀ مهم کنترل یابند که در حال حاضر مرکز فرماندهی اوکراینیها در شرق کشور محسوب میشود.