رهبران چهار کشور اروپایی روز پنجشنبه پس از ورود به اوکراین برای بازدید از مناطق جنگزده به ایرپین در حومه کییف، پایتخت این کشور رفتند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، ماریو دراگی، نخستوزیر ایتالیا و کلاوس یوهانیس، رئیسجمهوری رومانی در حالی در خیابانهای ایرپین حاضر شدند که تدابیر امنیتی در محل افزایش یافته است.
گروهی از نظامیان اوکراین در جریان بازدید رهبران چهار کشور اروپایی برای آنها درباره وضعیت ایرپین که در طول ماه مارس سال جاری به اشغال نظامیان روس درآمده بود توضیحاتی ارائه کردند.
بر روی یکی از دیوارهای تخریبشده ایرپین نوشته شده بود: «به جای جنگ اروپا را بسازید». امانوئل ماکرون با اشاره به این نوشته آن را «بسیار متاثرکننده» توصیف کرد.
رئیسجمهوری فرانسه همچنین ضمن ستایش از «قهرمانی» مردم اوکراین تاکید کرد که این کشور باید بتواند با «مقاومت» در نهایت در برابر تجاوز نظامی روسیه پیروز شود.
کاخ کرملین در واکنش به سفر رهبران چهار کشور اروپایی به اوکراین تحویل سلاح به این کشور از سوی کشورهای غربی را «بیفایده» توصیف کرد.
در نشست خبری مشترک زلنسکی با رهبران آلمان، فرانسه، ایتالیا و رومانی چه گذشت؟
رهبران اروپایی گفتند که از تلاش اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا حمایت میکنند و این کشور باید فورا وضعیت نامزدی دریافت کند.
شولتس، صدراعظم آلمان گفت که اوکراین و مولداوی به خانواده اروپا تعلق دارند اما همچنان باید معیارهای پیوستن به اتحادیه اروپا لحاظ شود. وی همچنین قول داد که آلمان تا هر زمانی که اوکراین نیاز داشته باشد به حمایت مالی و نظامی از این کشور ادامه میدهد.
ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا گفت که مردم اوکراین در مبارزه علیه تهاجم روسیه از ارزشهای اروپایی دموکراسی و آزادی دفاع میکنند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه گفت که اوکراین میتواند روی حمایت متحدانش حساب کند. او همچنین گفت که همچنان به نوعی کانال ارتباطی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیاز است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفت که تهاجم روسیه به اوکراین تجاوز به کل اروپا است و تنها اقدام متحد میتواند آن را متوقف کند. او همچنین گفت که دیدار رهبران کشورها از اوکراین نشان داده است که کییف در مبارزه تنها نیست.
رهبران اروپایی همچنین گفتند که تسلیحات بیشتری به اوکراین فرستاده شده است.
دو آمریکایی که در اوکراین داوطلبانه میجنگیدند مفقود شدند
کاخ سفید گفت سخت در تلاش است تا درباره دو شهروند آمریکایی که در اوکراین مفقود شدهاند اطلاعات بیشتری کسب کند.
اکساندر دروکه ۳۹ ساله و اندین هوین ۲۷ ساله آخرین بار در تاریخ هشت ژوئن با خانوادههای خود در تماس بودند.
طبق گزارش رویترز، گمان میرود این دو نفر در یک ماموریت در اطراف منطقه خارکف در شرق اوکراین شرکت داشتند جاییکه که داوطلبانه میجنگیدند.
مقامات آمریکایی میگویند هنوز هیچ تاییدیهای مبنی بر بازداشت این دو نفر از سوی نیروهای روسی وجود ندارد.
نوزادان تازه متولد شده در مناطق اشغالی اوکراین تابعیت روسیه میگیرند
مقامات گماشته شده از سوی روسیه در مناطقی از اوکراین که اخیرا اشغال شده است میگویند به کودکان تازه متولد شده در این مناطق تابعیت روسی داده خواهد شد.
طبق گزارش خبرگزاری دولتی ریانووستی، این تابعیت شامل نوزادانی خواهد شد که از زمان آغاز تهاجم روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه در مناطق خرسون و زاپوریژیا متولد شدهاند. در حال حاضر اکثر نقاط این دو منطقه تحت اشغال روسیه است.
کریل استرموسوف، معاون اداره تحت حمایت روسیه در منطقه خرسون به ریانوستی گفت که به نوزادان بهطور خودکار تابعیت روسیه داده میشود.
ولادیمیر روگوف یکی از اعضای دولت تحت حمایت روسیه در بخشهای اشغالی منطقه زاپوریژیا به ریانووستی گفت که دستورالعمل اعطای تابعیت روسیه به نوزادان از دفتر ولادیمیر پوتین آمده است.
دبیرکل ناتو: تهاجم روسیه به اوکراین بازی را تغییر میدهد
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت: «تهاجم روسیه به اوکراین بازی را تغییر میدهد.»
وی در بروکسل اضافه کرد که پیشرفتهایی در بسیاری از زمینهها حاصل شده است و او در دیدار با وزیر دفاع اوکراین درباره ضرورت حمایت مستمر ما بحث کردند.
وی تاکید کرد که متحدان اوکراین کمکهای بیشتر از جمله سلاحهای سنگین و سیستمهای دوربرد را به این کشور ارسال میکنند.
هلند: یک جاسوس روس سعی در نفوذ به دیوان بینالمللی کیفری داشت
سازمان اطلاعات هلند اعلام کرد که «یک جاسوس که برای سرویس اطلاعات نظامی روسیه کار میکرد و با هویت جعلی برزیلی به هلند آمده بود بازداشت و به برزیل برگردانده شد.»
طبق این گزارش «این فرد قرار بود در دیوان کیفری بینالمللی کارآموزی کنند به این معنی که به ساختمان و سیستمهای این نهاد دسترسی پیدا میکرد.»
نهاد اطلاعاتی هلند تاکید کرد که وی در بدو ورود به کشور بازداشت و با پرواز بعدی به برزیل بازگردانده شد.
طبق این گزارش، این فرد میتوانست «روی دادرسی کیفری دادگاه» که جنایتهای ارتکابی در اوکراین را بررسی میکند تاثیر بگذارد.»
سرویس مخفی هلند هویت این فرد را افشا کرد و گفت: «وی سرگئی ولادیمیر ویچ چرکاسف ۳۶ ساله است اما وانمود میکرد که یک برزیلی ۳۳ ساله با نام ویکتور مولر فریرا است.»
آمریکا خطاب به روسیه: نباید از غذا بهعنوان سلاح استفاده کرد
تام ویلسک، وزیر کشاورزی ایالات متحده آمریکا پس از گفتوگوهای متعدد در سازمان ملل از روسیه خواست تا به سرعت با بازگشایی بنادر اوکراین موافقت کند تا میلیونها تن غلات ذخیره شده در آنجا صادر شوند.
وی در یک نشست خبری تاکید کرد: «مسکو باید فورا برای باز کردن این بنادر و پایان دادن به این جنگ اقدام کند.»
وی اضافه کرد که نباید از غذا بهعنوان سلاح استفاده کرد.
تام ویلسک بار دیگر تاکید کرد که تحریمهای آمریکا یا اروپا مواد غذایی و کودهای شیمیایی را هدف قرار نمیدهد.
بریتانیا سلاحهای دوربرد به اوکراین ارسال کرده است
بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا گفت که لندن بیش از ۲۰ اسلحه دوربرد ام۱۰۹ (M109) را از یک شرکت تسلیحاتی بلژیکی خریداری و بازسازی کرده است و در حال ارسال آنها به اوکراین است.
او پس از نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل به شبکه اسکای نیوز گفت که سلاحهای سنگین گلولههای ۱۵۵ میلیمتری شلیک میکنند.
وی گفت که نیروهای اوکراین به زودی قادر خواهند بود پیشرفت قابل توجهی در شرکت کشورشان داشته باشند.
زلنسکی: اقدامات لازم برای عضویت در اتحادیه اروپا را انجام میدهیم
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در نشست خبری خود با رهبران اروپایی گفت: «کییف آماده است اقدامات لازم برای عضویت کامل در اتحادیه اروپا را انجام دهد.»
اتحادیه اروپا باید هفته آینده تصمیم بگیرد آیا به اوکراین برای پیوست به اتحادیه اروپا «وضعیت نامزدی» اعطا کند یا خیر، این نخستین گام در روند مذاکراتی خواهد بود که ممکن است سالها ادامه داشته باشد.
زلنسکی همچنین در این نشست گفت که تهاجم روسیه به معنای تجاوز به تمام اروپا است.
وی تاکید کرد هرچه اوکراین سلاحهای بیشتری از کشورهای غربی دریافت کند، سریعتر میتواند سرزمینهای اشغالی خود را آزاد کند.
وی تصریح کرد که با رهبران آلمان، فرانسه، ایتالیا و رومانی درباره دورنمای تحریمهای بیشتر علیه مسکو صحبت کرده است.
نخست وزیر ایتالیا از پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا حمایت کرد
ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا نیز در نشست خبری مشترک از پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا حمایت کرد و گفت: «در نشست هفته آینده شورای اروپا از این موضع حمایت میکنم.»
وی افزود: «مردم اوکراین هر روز از ارزشهای دموکراسی و آزادی که زیربنای پروژه اروپایی ما است دفاع میکنند. نمیتوانیم این روند را به تعویق بیاندازیم.»
دراگی تاکید کرد که ایتالیا میخواهد شاهد پایان درگیری در اوکراین باشد اما «هر راه حل دیپلماتیک نمیتواند جدا از اراده کییف باشد.»
ماکرون: فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی حامی اعطای نامزدی فوری به اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا هستند
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز پنجشنبه در نشستی با رهبران اروپایی در کییف گفت که فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی همگی حامی اعطای رسمی وضعیت نامزدی «فوری» به اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا هستند.
وی افزود: «هر چهار نفر از وضعیت نامزدی فوری برای عضویت حمایت میکنیم.»
وی تصریح کرد: «این وضعیت با یک نقشه راه همراه خواهد بود و همچنین شامل در نظر گرفتن وضعیت بالکان به ویژه مولداوی است.»