منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، اعلام کرد که ۹۸ درصد تالاب گاوخونی خشک شده است.
آقای شیشهفروش روز شنبه، اول مرداد، در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم هشدار داد که وضعیت کنونی تالاب گاوخونی «قابلیت تبدیل به کانون گرد و غبار را دارد.»
تالاب بینالمللی گاوخونی، از مشهورترین تالابهای ایران است و در فلات مرکزی کشور و در استانهای اصفهان و یزد واقع است.
این تالاب از زایندهرود، بزرگترین رودخانه مناطق مرکزی ایران، تغذیه میکرد اما در سالهای اخیر در نتیجه سدسازیها و سپس خشک شدن زایندهرود، این تالاب نیز تقریبا خشک شده است.
معصومه ابتکار، رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست، وعده داده بود زایندهرود و تالاب گاوخونی احیا شود، اما این وعده محقق نشد و در سال ۹۹ آقای شیشهفروش از خشک شدن «۹۶ درصدی» تالاب گاوخونی خبر داد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اکنون نیز گفته که سازمان حفاظت محیط زیست قرار است با همکاری وزارت نیرو نسبت به اجرای طرح احیای گاوخونی اقدام و تامین حقآبهها را پیگیری کند.
پیشتر علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، گفته است: «متاسفانه با طبیعت کاری کردیم که استان اصفهان به پیچیدهترین استان محیط زیستی کشور در بحث آب، خاک و گیاه تبدیل شده است.»
مدیریت ناکارآمد آب در بسیاری از استانهای ایران به ویژه خوزستان و اصفهان موجب شکلگیری موجهای پیدرپی اعتراض مردم و کشاورزان شده است.
در سالهای اخیر، نیروهای امنیتی با سرکوب این اعتراضات، تعدادی از معترضان را کشته و تعدادی دیگر را زخمی کردهاند.
تالاب گاوخونی واقع در شرق اصفهان، یکی از بزرگترین و مهمترین تالابهای ایران محسوب میشود و محلی برای پرندگان مهاجر و جانوران آبی و منبع درآمد و آسایش ساکنان این منطقه بوده است.
در این تالاب که منطقهای به وسعت ۴۷۶ کیلومتر مربع در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق اصفهان قرار دارد، در یک دهه گذشته تنها در مدت کوتاهی آب جریان داشته است.