حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، در مصاحبهای جدید به اتاق عملیات مشترک این گروه با سپاه پاسداران در جریان درگیریهای سال گذشته بین اسرائیل و گروههای مسلح فلسطینی اشاره کرد. او همچنین گفت آمادگی دارد محصولات نفتی ایران را به طور رایگان به لبنان منتقل کند.
نصرالله در مصاحبهای که شامگاه دوشنبه سوم مرداد به مناسبت «چهل سالگی حزبالله» از شبکه المیادین پخش شد گفت: اگر دولت لبنان بپذیرد «آمادهام سوخت از ایران به لبنان و به نیروگاههای برق بیاورم؛ به طور رایگان».
او گفت: «با تاسف بسیار، به دلیل نگرانی از تحریمهای آمریکا جرات سیاسی در لبنان برای این کار وجود ندارد.»
سال گذشته جمهوری اسلامی دستکم سه کشتی سوخت برای گروه حزبالله ارسال کرد و کاروانهای حامل این سوختها با تبلیغات بسیار گسترده از سوریه وارد لبنان میشدند.
نصرالله سفر اخیر جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا به منطقه را نشانه علاقمند نبودن آمریکا به بروز درگیری جدید در منطقه عنوان کرد و گفت، حزبالله میتواند از این فرصت برای انتقال نفت و گاز ایران به لبنان و فرونشاندن بحران در این کشور استفاده کنند. او به تلویزیون المیادین گفت: حزبالله آمادگی دارد در صورت موافقت دولت لبنان سوخت رایگان از ایران را به لبنان منتقل کند. نصرالله در ادامه مدعی شد که دولت لبنان توان تصمیمگیری و جرات سیاسی ندارد و بنابراین مقاومت باید تصمیم بگیرد و با تامین نفت و سوخت کشور را حفظ کند.
لبنان به دلیل سالها سوءمدیریت و فساد اقتصادی و چهار دهه نفوذ حزبالله که مانع تشکیل دولتی قوی در این کشور شد، با کمبود شدید سوخت مواجه است.
نصرالله بارها گفته است که جمهوری اسلامی ایران همه نیازهای مالی و تجهیزاتی و لجستیکی حزبالله لبنان را تامین میکند. او اکنون بار دیگر به امکان انتقال نفت رایگان ایران به لبنان اشاره کرده است.
با این حال نصرالله مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه از او چیزی نخواسته است.
این در حالی است که شماری از گزارشها و برآوردهای اطلاعاتی حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران از طریق گروههایی مانند حزبالله لبنان، فعالیتهای تحریکآمیز منطقهای خود را محقق کرده و نفوذ منطقهای خود را افزایش میدهد.
بسیاری از حملهها و انفجارها در آبهای منطقه و کشورهای همسایه ایران نیز به گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران نسبت داده میشود.
دبیرکل حزبالله در این مورد مدعی شد که ایستادگی جمهوری اسلامی ایران در کنار دوستان و متحدانش به معنی این نیست که آنها را کنترل میکند.
نصرالله مدعی شد که اگر ایران به دنبال نفوذ منطقهای بود فلسطین را رها میکرد و با آمریکا آشتی میکرد و به نقش سابق خود به عنوان ژاندارم منطقه بازمیگشت. نصرالله همچنین گفت که حمایت جمهوری اسلامی از فلسطین در ایدئولوژی و مذهب جمهوری اسلامی ریشه دارد و در مقابلش چیزی نمیخواهد.
او ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی بابت حمایت از مقاومت، مدعی شد که حزبالله در ۴۰ سال گذشته هیچ کاری انجام نداده است که به ضرر لبنانیها و به نفع جمهوری اسلامی ایران باشد.
دبیرکل حزبالله در بخشهای دیگری از این مصاحبه به موضوعات منطقهای اشاره کرد. او درباره مساله یمن گفت که از نگاه جمهوری اسلامی ایران، یمنیها نمیتوانند امتیازی بدهند.
نصرالله درباره توان موشکی حزبالله هم مدعی شد که سراسر اسراییل در پوشش موشکهای حزبالله قرار دارد. گزارشها حاکی از آن است که حزبالله تسلیحات و موشکهای مورد نیاز خود را به کمک جمهوری اسلامی ایران تامین میکند.
نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، این اقدام را «نقض حاکمیت» کشورش خوانده اما در پاسخ به نگرانی برخی شخصیتها و گروههای سیاسی گفته بود چون این اقدام بدون دخالت دولت لبنان انجام گرفته نگران تحریم آمریکا نیست.
حسن نصرالله پیش از این نیز از جمهوری اسلامی به دلیل اهدای نفت «مجانی» یا «با قیمت ناچیز» تقدیر کرده و از جمله مهرماه پارسال در دیدار با حسین امیرعبداللهیان در بیروت گفته بود جمهوری اسلامی «دوستانش را خوار نمیکند».
آمریکا و شمار زیادی از کشورهای غربی تمامیت حزبالله را به عنوان سازمانی تروریستی میدانند و اتحادیه اروپا نیز شاخه نظامی این گروه را تروریستی معرفی کرده است.
اتاق مشترک عملیات
حسن نصرالله در بخشی از مصاحبهاش با المیادین، به طور کمسابقهای به اتاق عملیات مشترک سپاه پاسداران و حزبالله در سال گذشته اشاره کرده است.
او با اشاره به درگیریهای اردیبهشت پارسال بین اسرائیل و گروههای مسلح فلسطینی گفت: «تمامی اطلاعات خود را از طریق اتاق عملیات مشترک در اختیار فلسطینیها میگذاشتیم و سپاه پاسداران هم در جریان این درگیریها در اتاق مشترک حضور داشت.»
سال گذشته ابراهیم امین، سردبیر نشریه الاخبار که به حزبالله نزدیک است، به این اتاق مشترک عملیات اشاره کرده بود.
او به شبکه المنار، تلویزیون وابسته به حزبالله، گفته بود علاوه بر مقامهای حزبالله، حماس و سایر گروههای مسلح فلسطینی، افسران سپاه پاسداران نیز در این اتاق حضور داشتند و اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس، نیز چند بار از آن دیدن کرد.
درگیری بین اسرائیل و گروههای مسلح فلسطینی در نوار غزه اواسط اردیبهشت سال گذشته آغاز شد و ۱۱ روز ادامه یافت.