خانه / اخبار مهم روز / رئیس جمهوری جدید هند سوگند یاد کرد؛ دروپادی مورمو: «انتخاب من دستاوردی برای افراد فقیر جامعه است»

رئیس جمهوری جدید هند سوگند یاد کرد؛ دروپادی مورمو: «انتخاب من دستاوردی برای افراد فقیر جامعه است»

مراسم تحلیف دروپادی مورمو پانزدهمین رئیس جمهوری هند برگزار شد و وی به عنوان نخستین فرد از یک اقلیت قومی و دومین زنی که در هند به این مقام می رسد، سوگند یاد کرد.

دروپادی مورمو که در نتیجه رأی‌گیری پارلمان هند در تاریخ ١۸ژوئیه، به عنوان پانزدهمین رئیس جمهوری هند انتخاب شد، روز دوشنبه ٢۵ ژوئیه/۳ مرداد، سوگند یاد کرد.

وی که به عنوان نامزد احزاب ائتلاف دموکراتیک ملی به رهبری بهاراتیا جاناتا (BJP) حزب حاکم پارلمان هند، در این انتخابات شرکت کرده بود، سرانجام پس از مراسم تحلیف، رسماً کار خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دروپادی مورمو که نخستین رئیس جمهوری هند از یک جامعۀ قبیله‌ای به حاشیه رانده شده و نیز دومین زنی است که در این کشور به ریاست جمهوری می‌رسد، پس از ادای سوگند گفت که انتخاب او به عنوان رئیس جمهوری هند، «دستاوردی برای تمام افراد فقیر جامعه هند است».

دروپادی مورمو که ۶۴ سال دارد، پیش از ورود به سیاست، آموزگار بوده و در خانواده‌ای فقیر از قبیلۀ «سانتال» در ایالت شرقی «اودیشا» به دنیا آمده است.

وی هفتۀ گذشته از سوی اعضای پارلمان و مجالس ایالتی برای یک دورۀ پنج ساله به عنوان رئیس جمهوری هند انتخاب شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دروپادی مورمو پس از ادای سوگند ریاست جمهوری در یک سخنرانی در پارلمان، رسیدن خود به این مقام را حاوی پیامی نوید بخش برای قشر فقیر هند دانست.

او در ادامه تأکید کرد: «انتخاب من گواه این واقعیت است که فقرای هند می‌توانند رویا‌هایی داشته باشند و آن‌ها را محقق کنند».

وی افزود: «برای من مایه خرسندی است که افرادی که قرن‌ها از رشد و مزایای توسعه محروم بوده‌اند، از جمله فقرا، مستضعفان و قبیله‌ها، بازتابی از وجود خود را در من می‌بینند».

نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز ادای سوگند دروپادی مورمو را «لحظه ای مهم برای هند به ویژه برای فقرا و افراد به حاشیه رانده شده و ستمدیده»، دانست.

گفتنی است مقام ریاست جمهوری در هند با آرای هیئت انتخابات متشکل از اعضای پارلمان و مجالس ایالتی در این کشور تعیین می‌شود.

خبرگزاری رویترز نوشته است که رئیس جمهوری هند به عنوان فرماندۀ عالی نیروهای مسلح عمل می کند اما نخست وزیر این کشور دارای اختیارات اجرایی است.

به رغم آنکه ریاست جمهوری در هند مقامی نسبتاً تشریفاتی است، اما رئیس جمهوری این کشور در طول بحران های سیاسی مانند زمانی که انتخابات عمومی بی نتیجه است، می تواند با تصمیم گیری دربارۀ اینکه کدام حزب در بهترین موقعیت برای تشکیل دولت است، نقش مهمی ایفا کند.