جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین ایالات متحده در دولت دونالد ترامپ، در مقالهای برای روزنامه «واشینگتن پست» نوشته پافشاری دولت بایدن بر احیای توافق هستهای با رژیم ایران موسوم به «برجام»، علیرغم تمام حرکات تروریستی این رژیم در خاک آمریکا، امری «دیوانهکننده» است.
به گفته بولتون، مسئله فقط حملات تروریستی به افراد منفرد همچون سلمان رشدی نیست، بلکه رژیم ایران یک «تهدید سیستماتیک» علیه کلیت ایالات متحده است. در حالی که دولت بایدن برای احیای «برجام» چشم خود را به روی حرکات تروریستی جمهوری اسلامی بسته است، رژیم ایران فهمیده که لازم نیست هراسی از «بازدارندگی» آمریکا به دل راه دهد.
مشاور امنیت ملی پیشین ایالات متحده میگوید با وجود حوادث تروریستی با منشاء رژیم ایران و گروه تروریستی سپاه پاسداران که اخیرا در خاک آمریکا روی داده، دولت بایدن نه تنها روند مذاکرات برای احیای «برجام» را متوقف نکرده، که بر مبنای گزارشها حتی امتیازات بیشتری هم به تهران داده است.
به گفته بولتون، این امتیازات شامل چشمپوشی بر جلوگیری ایران از تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره رد فعالیتهای تسلیحاتی در تاسیسات اتمی اعلامنشده خود، و تضعیف دامنه و اثربخشی تحریمهای ایالات متحده علیه سپاه پاسداران، یعنی مسئول اصلی اجرای ترورها در خاک آمریکاست.
به گفته این مقام امنیتی اسبق، «شرارت آیتاللهها» همهجانبه است، و طیفی گسترده از تهدیدها شامل سلاح هستهای، تروریسم و مداخلات منطقهای را در بر میگیرد. بنابراین، دولت بایدن با چشم بستن بر مجموعه تهدیدات رژیم ایران به منظور احیا کردن «برجام»، امنیت و منافع ایالات متحده را به خطر میاندازد.
بولتون بر این باور است که «تهدید همهجانبه ایران»، که فراتر از مسئله اتمی میرود، به خودی خود باید باعث شود تا دولت بایدن «برجام» را تمامشده تلقی کند. او نتیجه میگیرد که برنامه هستهای تسلیحاتی تنها یک «نشانه» از «مشکل واقعی» است، که وجود خود رژیم باشد، و تاکید میکند که برای خاتمه دادن به تهدید ایران، ایالات متحده باید به دنبال یکسره کردن کار رژیم این کشور باشد.