خانه / اخبار مهم روز / تاکید دادگاه بین‌المللی آبان بر محاکمه ۱۳ مقام جمهوری اسلامی

تاکید دادگاه بین‌المللی آبان بر محاکمه ۱۳ مقام جمهوری اسلامی

هیئت قضات دادگاه بین‌المللی آبان، ١۶٠ نفر از مقامات جمهوری اسلامی را در “جنایت علیه بشریت” دخیل دانست و محاکمه ١٣ تن از این افراد را ضروری خواند؛ از جمله علی خامنەای، ابراهیم رئیسی، حسن روحانی و علی شمخانی.

دادگاه بین‌المللی آبان، جمعه ٨ تیر ماه در لندن نتیجه بررسی‌های خود را اعلام کرد و به طور رسمی سرکوب معترضان در جریان اعتراضات آبان سال ٩٨ را “جنایت علیه بشریت” خواند.

براساس رای دادگاه کە توسط هیئت قضات قرائت شد ۱۶۰ نفر از مقامات جمهوری اسلامی به جنایت علیه بشریت متهم شده‌اند و محاکمه ۱۳ نفر از آنها ضروری است.

اسامی این سیزدە نفر بدین قرار است: “علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، حسن روحانی، رئیس جمهور وقت ایران، علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی، ابراهیم رئیسی، رئیس وقت قوه‌قضائیه، عبدالرحمان رحمانی‌فضلی، وزیر کشور وقت، حسین اشتری، فرمانده کل نیروی انتظامی، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، غلامحسین سلیمانی، رئیس سازمان بسیج، حسن کرمی، فرمانده یگان‌های ویژه ناجا، حبیب‌الله جان‌نثاری، جانشین فرمانده یگان‌های ویژه ناجا، لیلا واثقی، فرماندار وقت شهر قدس، عبدالکریم گراوند، فرماندار بوشهر، و محمد محمودآبادی، فرماندار سیرجان”.

دادگاه بین‌المللی مردمی آبان، برای رسیدگی به “جنایات” جمهوری اسلامی در آبان ماه سال ۱۳۹۸، با ابتکار سه سازمان‌”حقوق بشر ایران، عدالت برای ایران و با هم علیه اعدام” در لندن برگزار شد. رای دادگاه براساس شهادت ٢۵٠ شاهد و راست آزمایی شهادت آنها صادر شدە است.

هیئت قضات دادگاه همچنین با اشاره به سرکوب اعتراضات جاری پس از کشته شدن مهسا امینی، از شورای امنیت سازمان ملل خواست که پرونده جنایات آبان ۱۳۹۸ را به دادگاه بین‌المللی کیفری ارجاع دهد و نهادها و افراد مسئول در این جنایات را تحریم کند.

اعلام ناگهانی افزایش قیمت بنزین در آبان سال ۱۳۹۸ به موجی از اعتراضات انجامید و خیلی سریع به اعتراض‌های گسترده ضد حکومتی در سراسر ایران تبدیل شد.

دادگاه بین‌المللی آبان در ١٩ آبان سال ١۴٠٠ اولین نشست خود را برگزار کرد
بسیاری از مردم معترض، در شعارهایی، کل نظام را هدف قرار دادند. این اعتراض‌ها با سرکوب شدید دستگاه‌های امنیتی نظام مواجه شد. از نظر شماری از کارشناسان، شدیدترین سرکوب اعتراض‌ها در تاریخ جمهوری اسلامی، در آبان ۱۳۹۸ به ثبت رسید.

طبق آمارهای خبرگزاری رویترز، در جریان این سرکوب‌ها حدود ۱۵۰۰ نفر از معترضان کشته شدند. با این حال، هنوز آمار رسمی و دقیقی از شمار جان‌باختگان در آبان ۱۳۹۸ موجود نیست.عدالت برای ایران به طور کامل گزارش داده را در اینستاگرام داده است.