منابع مطلع «العربیه»، چهارشنبه 14 دی از افزایش درخواستها برای گنجاندن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست گروه و سازمانهای تروریستی خبر دادند.
به گزارش این منابع، پس از درخواست پارلمان بریتانیا از دولت این کشور برای گنجاندن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی، گروهی از فعالان سیاسی در آلمان نیز درخواستهایی به پارلمان کشورشان ارائه کردند تا اقدامی مشابهی علیه این نهاد نظامی متهم به سرکوب مخالفان در ایران انجام دهند.
این درخواستها پس از آن مطرح میشود که گزارشهایی مبنی بر اینکه دولت بریتانیا قصد دارد در آینده نزدیک نام سپاه را در فهرست گروهها و سازمانهای تروریستی قرار دهد، منتشر شد.
این منابع تاکید کردهاند که با حمایت وزیر کشور و وزیر امنیت بریتانیا، گنجاندن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی ظرف چند هفته آینده اعلام خواهد شد.
روزنامه «تلگراف»، به نقل از منابع آگاه گزارش داد که دولت بریتانیا در تلاش است تا به زودی این نهاد را در لیست گروهها و سازمانهای تروریستی بگنجاند.
طبق این گزارش، اقدام دولت بریتانیا علیه سپاه که طی چند هفته آینده اعلام خواهد شد، از حمایت تام توگِندات وزیر امنیت و سویلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا برخوردار است.
گنجاندن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی به معنای این است که عضویت در این نهاد، طرفداری، حضور در جلسات آن و برافراشتن «آرم» آن در اماکن عمومی جرم تلقی میشود.در پی اعلام خبر تصمیم دولت بریتانیا برای افزودن نام سپاه پاسداران به فهرست سازمانهای تروریستی، فشارها از سوی نمایندگان احزاب مختلف در پارلمان آلمان برای انجام اقدام مشابه در برلین بالا گرفته است.
نوربرت روتگن، نماینده و عضو کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان از حزب دموکرات مسیحی که بارها از رویکرد دولت آلمان در قبال معترضان در ایران انتقاد کرده و خواستار قراردادن هر چه سریعتر نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا شده، بار دیگر خواسته خود را تکرار کرد.
روتگن روز سهشنبه ۱۳ دی (۳ ژانویه) در توئیتر نوشت: «بریتانیا در کاری که باید انجام شود، پیشقدم شد. سپاه پاسداران باید در لیست سازمانهای تروریستی قرار بگیرد. در اتحادیه اروپا همه پیششرط ها برای این اقدام موجود است. اگر پیام همبستگی خانم بربوک (با معترضان ایران) جدی است، حالا باید دست به کار شود و برای این هدف بجنگد.»
در اقدامی مشابه، رناته الت، نماینده حزب دموکراتهای آزاد در پارلمان آلمان نیز تاکید کرد، سپاه پاسداران باید فورا به فهرست گروههای تروریستی اروپا افروده شود.خانم الت در توئیتر نوشت :«اکنون بریتانیا می خواهد سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه بندی کند. آلمان باید سریعتر و مشخصتر از حقوق بشر حمایت کند. جای سپاه پاسداران در فهرست تروریستی است.»
هشدار نماینده پارلمان اروپا در مورد وخامت اوضاع در ایران
هانا نیومن، نماینده پارلمان اروپا بار دیگر با اعتراضات سراسری ایران ابراز همبستگی کرد.
نیومن در واکنشی جدید در توئیتر نوشت :«مردم غیرنظامی با گلوله های جنگی در ایران هدف قرار می گیرند. خبرنگاران شکنجه میشوند. نوجوانان در معرض مرگ قرار دارند. مجازات اعدام در ملاء عام ادامه دارد. افراد سپاه به مراسم تشییع پیکر معترضان وحشیانه حمله میکنند. اگر ساکت باشیم این [فجایع] ناپدید نمیشوند و اوضاع بدترخواهد شد. اکنون زمان بیدارشدن است.»هانا نیومن، نماینده پارلمان اروپا، تعدادی از نمایندگان سابق پارلمان آلمان و وزیر دفاع سابق آلمان از سوی جمهوری اسلامی تحریم شدهاند.
نیومن در توئیت دیگری در بیستم آبان گفته بود: «سلاخی جوانان معترض نشانه پختگی و تدبیر نیست، پس واقعا وقت آن رسیده است که ارتباطهای قدیمی را قطع کنیم.»
نماینده پارلمان سوئد صدور حکم اعدام معترضان ایرانی را محکوم کرد
اردلان شکرآبی، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد در واکنشی تازه صدور حکم اعدام برای بازداشتشدگان اعتراضات سراسری در ایران را محکوم کرد. او بار دیگر جمهوری اسلامی را به عوان “ناقض شدید حقوق اساسی شهروندان در ایران” معرفی کرد.
شکرآبی علاوه بر سخنرانیهایی در پارلمان سوئد در حمایت از جنبش “زن زندگی، آزادی”پیشتر در توئیتر اعلام کرده بود: «من اردلان شکرآبی، دانش آموز پیشین دبستان شهید اسدی شهرستان شهریار، نماینده کنونی مردم اوپسالا در پارلمان سوئد، کفالت سیاسی مهدی کرمی را به عهده میگیرم. اعدام ها را متوقف کنید.»
وریا غفوری به حمایت از علی دایی برخاست
در پی توهین به علی دایی، اسطوره فوتبال ایران در صدا وسیمای جمهوری اسلامی، وریا غفوری واکنش نشان داد.
این بازیکن سرشناس فوتبال که پیشتر به علت حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران بازداشت شده بود با پست کردن عکسی از علی دایی در توئیتر او را “مرد نیک روزگار” خواند و نوشت :«یاوهگویان بدانند تمام قد در کنار این مرد بزرگ ایستاده ایم.»در یک برنامه تلویزیونی در شبکه افق صدا وسیما، امیرحسین حاجینصیری، عضو نیروی سپاه قدس که به عنوان کارشناس صحبت میکرد، عنوان “قهرمان” که مردم برای علی دایی به کار میبرند را زیرسوال برد.
حاجینصیری که از مداحان حکومتی است در این برنامه گفت: «خدا قد بلندی به علی دایی داده و هر کس سانتر میکرد، توپ به سرش میخورد و گل میشد.»
بعد از این اظهار نظر، موج حمایتها از علی دایی در شبکههای اجتماعی به راه افتاد. برخی از کاربران نوشتهاند، علی دایی در فوتبال قهرمان نشد، بلکه در زلزله بم و اردبیل و کرمانشاه، “قهرمان قلبهای یک ملت شد”.