آلمان از افزایش جاسوسی علیه مهاجران ایرانی پس از اعتراضات اخیر خبر داد

دولت آلمان اعلام کرد از آغاز اعتراضات سراسری اخیر در ایران، فعالیت جاسوسی علیه مهاجران ایرانی توسط جاسوسان و ماموران امنیتی وابسته به جمهوری اسلامی در این کشور افزایش یافته است.

هفته‌نامه آلمانی «Welt am Sonntag»، شنبه 22 بهمن نوشت، دولت فدرال این کشور در پاسخ به درخواست حزب «لینکه» پیرامون اعتراضات سراسری اخیر در ایران، اعلام کرد که «شواهد زیادی از فعالیت جاسوسی عوامل امنیتی جمهوری اسلامی علیه مخالفان در آلمان» رصد شده است.

دولت آلمان تصریح کرده، «حکومت ایران گروه‌ها و شخصیت‌های مخالف را تهدیدی علیه وجود نظام به‌شمار می‌آورد» و افزوده که «نهادهای امنیتی داخلی هویت 160 شخص مرتبط با سپاه پاسداران در آلمان را شناسایی کرده‌اند.»هفته‌نامه مذکور همچنین به نقل از حکومت آلمان نوشت، «فعالیت‌های فزاینده جاسوسی» سپاه پاسداران بر اهداف مرتبط با اسرائیل و یهودیان آلمانی تمرکز کرده است.

پیشتر هم سازمان امنیت داخلی آلمان به مخالفان و شهروندان دو تابعیتی ایرانی-آلمانی نسبت به فعالیت جاسوسان مرتبط با جمهوری اسلامی و همچنین پیرامون سفر به ایران هشدار داده بود.

سازمان امنیت داخلی آلمان همچنین از احتمال بکارگیری «جاسوسان و مخبران با هدف جمع‌آوری اطلاعات» از ایرانیان مقیم آلمان توسط جمهوری اسلامی خبر داده است.

”تدابیر امنیتی افزایش یابد”

در همین خصوص، مارتینا رنر، سخنگوی داخلی حزب چپ گفت: «پاسخ دولت آلمان، تایید می‌کند که ارعاب و جاسوسی از مخالفان جمهوری اسلامی در آلمان افزایش یافته و این افراد به تدابیر امنیتی بیشتری نیاز دارند.»او همچنین خواستار ”پیگرد قانونی” افراد متعلق به جمهوری اسلامی و فعال در چنین زمینه‌هایی شده و می‌گوید که آلمان باید در صورت لزوم، مصونیت دیپلماتیک این افراد را لغو و آنها را اخراج کند.

هشدارهای دامنه‌دار از فعالیت‌های جاسوسی ایران در آلمان

گفتنی است این نخستین‌بار نیست که آلمان از افزایش فعالیت‌های جاسوسی ماموران جمهوری اسلامی در این کشور اروپایی خبر می‌دهد.

پیشتر نیز دولت آلمان، میانه‌های دی‌ماه گذشته در پاسخ به پرسش‌های کلارا بونگر، نماینده عضو حزب چپ در پارلمان آلمان (بوندستاگ) در مورد فعالیت‌های جاسوسی ایران توضیح داد که اپوزیسیون ایرانی در کانون توجه نهادهای امنیتی ایران قرار دارد.

آنگونه که روزنامه آلمانی “تاتس” گزارش داده بود، دولت آلمان تایید کرده بود که رژیم ایران به دلیل ادامه اعتراضات نگران از دست دادن قدرت خود است و گروه‌های اپوزیسیون ایرانی در آلمان را یک خطر جدی می‌داند.

دولت آلمان همچنین در پاسخ‌های خود به یافته‌های اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی (اداره امنیت داخلی آلمان) نیز اشاره کرده بود که بر مبنای آن، سرویس‌های اطلاعاتی ایران به طور فزاینده‌ای به افرادی که به ایران سفر می‌کنند فشار آورده و آنها را مجبور به همکاری می‌‌کنند.جمعیت ایرانیان ساکن آلمان بیشتر از ایرانیان دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.

از زمان آغاز اعتراض‌های ضدحکومتی در ایران، بسیاری از شهرهای آلمان شاهد تجمع‌های اعتراضی کوچک و بزرگی بوده که در آن، شمار زیادی از ایرانیان ساکن آلمان، حمایت خود را از معترضان در ایران اعلام کردند.