خانه / اخبار مهم روز / وعده آذربایجان به اسرائیل برای استفاده از فرودگاه‌هایش در صورت حمله به تاسیسات اتمی ایران

وعده آذربایجان به اسرائیل برای استفاده از فرودگاه‌هایش در صورت حمله به تاسیسات اتمی ایران

ن

روزنامه اسرائیلی هاآرتص در گزارشی جزئیات جدیدی را از همکاری نظامی اسرائیل و جمهوری آذربایجان منتشر کرده و از وعده باکو به اسرائیل برای استفاده از فرودگاه‌های جمهوری آذربایجان در صورت حمله احتمالی اسرائیل علیه تاسیسات اتمی در ایران خبر داده است.

هاآرتص در این گزارش تحقیقی مفصل نوشت که در هفت سال گذشته، دستکم ۹۲ هواپیمای باری جمهوری آذربایجان از پایگاه نیروی هوایی اسرائیل (عوودا) به سوی باکو پرواز کرده و تجهیزات نظامی برای جمهوری آذربایجان برده‌اند.

بر اساس این گزارش، هر بار که درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان پیش آمده، شمار پروازها بین اسرائیل و آذربایجان نیز بیشتر شده است.

در ادامه گزارش آمده است که در برابر ارسال سلاح از اسرائیل به آذربایجان، باکو نیز به موساد اجازه داده تجهیزات شنود و رهگیری در آن کشور نصب کرده و فعالیت‌های ایران را زیر نظر بگیرد.

هاآرتص گزارش داد که همچنین جمهوری آذربایجان به اسرائیل وعده داده که در صورتی که بخواهد به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی حمله کند، اجازه استفاده از فرودگاه‌های جمهوری آذربایجان را داشته باشد.

این گزارش می‌افزاید که اسناد آرشیو اتمی ایران که موساد از تهران ربود، از طریق جمهوری آذربایجان به اسرائیل منتقل شد.

این اولین بار نیست که رسانه‌ها از همکاری اسرائیل و جمهوری آذربایجان در زمینه مقابله با تهدید هسته‌ای ایران خبر می‌دهند.

در اردیبهشت ۱۳۹۷ نیز روزنامه الجریده کویت در گزارشی در مورد چگونگی دستیابی جاسوسان اسرائیلی به اسناد و مدارک مربوط به برنامه هسته‌ای ایران نوشته است که «قاچاقچیان ایرانی در رساندن محموله سرقت‌شده به خاک جمهوری آذربایجان شرکت داشته‌اند.»

الجریده افزود: «اسناد به ‌دست آمده از یک انبار مخفی در جنوب تهران، در دو کامیون جاسازی شده و سپس توسط قاچاقچیان از دو مسیر مختلف به‌سوی مرز ایران و جمهوری آذربایجان منتقل شد.»

با این حال، به گزارش این روزنامه کویتی، مقامات دولت آذربایجان علی‌رغم روابط نزدیکشان با اسرائیل، هیچ اطلاعی از انجام این عملیات نداشتند.

خرداد سال گذشته، زمانی که تنش‌ها میان تهران و باکو افزایش یافت، لیلا عبدالله‌یوا، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان ادعای مطرح شده از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی مبنی بر حضور نظامی اسرائیل در نزدیکی مرز آذربایجان و ایران را رد کرد و آن را بی‌اساس خواند.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی بعد از این تنش‌ها مدعی شد که روابط دو کشور به حالت عادی بازگشته، اما به تازگی و پس از یک حمله مسلحانه مرگبار به سفارت آذربایجان در تهران، بار دیگر روابط دو کشور پرتنش شده است.

در بهمن‌ماه، خلف خلف‌اف، معاون وزیر خارجه جمهوری آذربایجان از تعلیق شدن کامل فعالیت دیپلماتیک سفارت این کشور در ایران خبر داد.

همچنین آذربایجان با «تروریستی» خواندن حمله به سفارتش در تهران، از اتباع خود خواست که به ایران سفر نکنند.