تعیین جرایم نقدی سنگین و ضبط پاسپورت برای مخالفان با «حجاب حکومتی» در ایران

حسین جلالی، عضو مجلس ایران درباره جزییات «طرح عفاف و حجاب» گفت که برای کسانی که حجاب حکومتی راعایت نمی‌کنند، از «500 هزار تومان تا 3 میلیارد تومان» جرایم مالی تعیین شده است .

روزنامه الکترونیکی «اعتماد آنلاین»، یکشنبه ششم فروردین به نقل از جلالی نوشت که هفت گروه شامل «داخل خودروها، داخل اماکن و رستورانها، ادارات و سازمانهای دولتی، مراکز آموزشی و دانشگاهها، فرودگاهها و ترمینالها، فضای مجازی سلبریتی‌ها و کف خیابان و معابر» هدف طرح جدید مجلس هستند.این عضو مجلس با اشاره به موافقت رهبر جمهوری اسلامی و روسای سه قوه با این طرح گفت که «ابطال گواهینامه رانندگی، ابطال پاسپورت، در مورد سلبریتی‌ها و کسانی که کانال و وبگاه و عضو بالا دارند ممنوعیت استفاده از اینترنت دیده شده است.»در حالی که ایران در شش ماه گذشته صحنه مقاومت خونین معترضان در برابر فشار حاکمیت مبنی بر پوشش حجاب اجباری برای زنان بوده، مقامات جمهوری اسلامی در سال نو هم از تهدید کلامی و عملی زنان دست برنداشته‌اند تا ثابت کنند از موضع خود کوتاه نمی‌آیند.

یک عضو مجلس خبرگان ششم فروردین گفت: «هدف دشمنان از بی‌حجابی زنان، نابود کردن استقلال زن ایرانی است، چراکه زن بی حجاب، زن مستقل و آزاده نخواهد بود و زنی خواهد بود که در بند شهوت دیگران و ارضای آنان است.»

محسن اراکی با تاکید بر اینکه «ما اجازه نخواهیم داد تا بی‌حجابی در جامعه اسلامی رواج پیدا کند» افزود: «رواج بی حجابی یعنی فساد؛ یعنی کرونای آدمکش و جامعه نابود کن؛ باید با این کرونای جدید مبارزه جدی انجام داد.»

پیشتر بیژن نوباوه، دیگر عضو مجلس ایران درباره طرح مجلس پیرامون حجاب گفته بود که «بر مبنای این طرح، هیچ برخورد فیزیکی با زنان بدحجاب انجام نخواهد شد و به صورت هوشمند و غیرحضوری با بدحجابی مقابله خواهد شد.»

نوباوه گفت که در این طرح «پس از چند بار ارسال پیامک برای افراد بدحجاب، برای آن‌ها جریمه در نظر گرفته خواهد شد.»

او تصریح کرد که در طرح مذکور، «خط تلفن و اینترنت افراد بدحجاب» مسدود خواهد شد.

این سخنان در حالی است که طی تعطیلات نوروزی جاری برخی ویدیوها از برخورد خشونت‌آمیز علیه زنان مخالف حجاب حکومتی در فضای مجازی منتشر شده است.

طبق یکی از تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، ماموران حکومتی به بهانه رعایت نکردن حجاب اجباری به ضرب و شتم چند دختر جوان در یکی از پارک‌های شهر قم اقدام می‌کنند.

ویدیوی دیگری نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد ماموران جهموری اسلامی به بهانه «بد حجابی» مانع ورود زنان به باغ ارم شیراز در ایام نوروز می‌شوند.همزمان رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کرمانشاه هم نسبت به شادی مردم در ایام نوروز ابراز ناخشنودی کرد. مصطفی علما، گفت: «تذکر و هشدار می‌دهم به بهانه شادی نباید کار‌های خلاف شرع اسلام، اخلاق و عرف انجام بگیرد و همه مسئولان مرتبط موظف هستند در این راستا اقدامات لازم را انجام بدهند.»

او افزود: « ما با حضور مردم در مکانهای تاریخی استان مخالفت نمی‌کنیم اما به مسئولان تذکر می‌دهیم تا جلوی کار‌های خلاف شرع اسلام را در این اماکن بگیرند.»

نماینده علی خامنه‌ای در استان لرستان نیز از «جوانان» و «روحانیون» انقلابی خواست در کنار دستگاههای نظارتی با «هنجارشکنان» برخورد کنند.

محمدرضا شاهرخی افزود: «جوانان انقلابی و روحانیون جوان و انقلابی باید در کنار دستگاههای نظارتی و فرهنگی قرار بگیرند و با هنجارشکنی‌های مکرر و اخیر، ترویج روزه‌خواری و بدحجابی در سطح شهرها مقابله کنند.»

در روزهای گذشته همچنین تصاویری از زد و خورد میان مردم با نیروهای حکومتی که قصد دخالت در امور شخصی بانوان را داشتند در فضای مجازی منتشر شد. در یکی از این ویدیوها درگیری و نزاع چند تذکر‌دهنده به حجاب در شهر یزد منتشر شد.

در همین رابطه معاون دادستان یزد با تایید این درگیری گفت: «در ماجرای باغ دولت‌آباد یزد، پس از بحث و جدل میان چند نفر از آمرین به معروف با اعضای یک خانواده، آمر به معروف به یکی از اعضای آن خانواده حمله‌ور شد.»

محمد نعیمی‌نژاد افزود: «گرچه دادگستری مطابق قانون از آمرین به معروف حمایت می‌کند لیکن در این قضیه بی‌تدبیری مشهود است و مراتب قانونی و شرعی امر به معروف و نهی از منکر رعایت نشده است طبق قانون صرفا مرحله زبانی و نوشتاری امر به معروف و نهی از منکر با آحاد مردم است و مرتبه عملی آن تنها وظیفه حاکمیت است.»

هرچند پس از آغاز اعتراضات سراسری تا‌کنون، گشت ارشاد از خیابان‌ها برچیده شده، اما مقامات جمهوری اسلامی تلاش کرده‌اند با شیوه‌هایی دیگر و ارعاب و تهدید،ادامه محدودیت را بر زنانی که دیگر نمی خواهند زیر بار حرف زور بروند، اعمال کنند.

اعتراض علیه حجاب اجباری در ایران سابقه‌ای به درازای حکومت جمهوری اسلامی دارد اما با کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی، دختر 22 ساله کرد توسط پلیس امنیت اخلاقی به بهانه رعایت نکردن حجاب حکومتی، ایران از اواخر شهریور سال گذشته شاهد بزرگترین و طولانی‌ترین اعتراضات سراسری در این رابطه بود.

طی این اعتراضات که تمام استان‌های ایران را درنوردید، دست‌کم‌ 530 نفر با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته و هزاران نفر نیز بازداشت و زندانی شدند.

از مهمترین پدیده‌های خیزش سراسری اخیر، اعتراض دانش‌آموزان به‌ویژه دختران دانش‌آموز در مدارس و برداشتن روسری و آتش‌زدن آن به عنوان مخالفت با حجاب حکومتی بود.