نیویورکتایمز گزارش داد پس از حملات هوایی دوباره شبهنظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی علیه نیروهای آمریکایی، این نیروها قصد داشتند حملههای دیگری را علیه مواضع شبهنظامیان مورد حمایت تهران انجام دهند اما کاخ سفید دستور توقف این حملات را صادر کرد.
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نامش فاش نشده، گزارش داد پس از کشته شدن یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی و زخمی شدن شش آمریکایی دیگر در روز پنجشنبه سوم فروردین در شمال شرق سوریه به وسیله یک پهپاد که به گفته مقامهای آمریکایی دارای «منشأ ایرانی» بوده، واکنش جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، نسبت به دونالد ترامپ، رییسجمهوری پیشین این کشور محدودتر بوده است.
در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، چند روز پس از کشته شدن یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی در عراق در حمله موشکی شبهنظامیان مورد حمایت ایران، رییسجمهوری وقت آمریکا ماجرا را با دستور حمله هواپیمای بدون سرنشین که منجر به کشته شدن قاسم سلیمانی شد، تلافی کرد.
اما به نوشته نیویورکتایمز، اکنون با وجود آمادگی ارتش آمریکا برای حمله دوم به نیروهای تحت حمایت تهران در سوریه پس از حمله مجدد آنان به مواضع آمریکاییها، کاخ سفید تصمیم گرفته فعلا از تکرار حملات تلافیجویانه صرفنظر کرده و انجام این حملهها را متوقف کند.
به نوشته نیویورکتایمز، دو جنگنده آمریکایی روز پنجشنبه سوم فروردین با حملات هوایی علیه پایگاههای شبهنظامی مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حمله آنان پاسخ دادند اما این حمله آمریکا شبهنظامیان را بر آن داشت تا روز جمعه چهارم فروردین، دوباره به نیروهای آمریکایی حملات موشکی و پهپادی کنند.
این حملات دوباره شبهنظامیان جمهوری اسلامی سبب شد یک آمریکایی دیگر زخمی شود اما آمریکا دیگر به این حملات واکنشی نشان نداد.
این عدم پاسخ آمریکا در حالی است که پیشتر بایدن درباره حملات در سوریه گفته است: «ایالات متحده بدون شک به دنبال درگیری با ایران نیست اما آماده است برای محافظت از شهروندان آمریکا با قدرت جواب بدهد؛ اتفاقی که دقیقا در حملات هوایی بامداد پنجشنبه رخ داد.»
نیویورکتایمز نوشته که آمریکا اکنون بیش از ۹۰۰ نیروی نظامی در سوریه دارد.
همچنین رییسجمهوری آمریکا در نامهای به کنگره این کشور نوشت جمهوری اسلامی از گروههای شبهنظامی در سوریه برای انجام حملات بیشتر به پرسنل و تاسیسات آمریکا حمایت کرده است.
او نوشت: «این حملات به منظور حفاظت و دفاع از پرسنل ما، مختل کردن مجموعه حملات مداوم علیه آمریکا و شرکای ما و بازدارندگی در مقابل جمهوری اسلامی انجام شده است.»
رییسجمهوری آمریکا تاکید کرد حملات این کشور «به روشی انجام شد که هدف از آن ایجاد بازدارندگی، محدود کردن خطر تشدید تنش و جلوگیری از تلفات غیرنظامیان بود».
این نامه بر اساس قانونی نوشته شده که رییسجمهوری آمریکا را ملزم میکند پس از اقدامات نظامی، کنگره را مطلع کند.
در حالی که جمهوری اسلامی متهم به تسلیح گروههای شبهنظامی منطقه از جمله با پهپادهای ساخت ایران است، پیشتر آمریکا و دیگر کشورهای غربی، برنامه پهپادی جمهوری اسلامی را به دلیل ارسال پهپاد از سوی تهران به مسکو برای استفاده در جنگ اوکراین تحریم کردهاند.