شورای اروپا هشت فرد و یک نهاد دیگر حکومت ایران را تحریم کرد

اتحادیه اروپا در روز دوشنبه، ۲۴ آوریل ۲۰۲۳، اعلام کرد تحریم‌هایی جدید علیه هشت فرد و یک نهادِ وابسته به جمهوری اسلامی ایران وضع می‌کند؛ تحریم‌هایی که علت وضع آنها مشارکت این ۹ فرد و نهاد در نقض حقوق بشر در ایران است.شورای اروپا هشت فرد و یک نهاد مسئول نقض جدی حقوق بشر در ایران را تحریم کرد. به گزارش وب‌سایت شورای اروپا، وزرای خارجه این بلوک، دوشنبه 4 اردیبهشت، «آریانتل»، ارائه‌دهنده خدمات تلفن همراه ایرانی را به همراه هشت فرمانده ارشد سپاه و نمایندگان مجلس ایران را هدف تحریم قرار داد.

شورای اروپا در بیانیه خود نوشته است که آریانتل، به ساختار نظارت مخابراتی که توسط دولت ایران برای سرکوب مخالفان و صداهای انتقادی در ایران طراحی شده بود، کمک کرده است.

در فهرست جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا، همچنین نام شماری از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بنیاد تعاون سپاه پاسداران، که به‌گفته مقام‌های اروپایی مدیریت سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی سپاه را بر عهده دارد، نیز قرار دارد؛ هرچند در متن رسمی اتحادیه اروپا در این زمینه، نام این افراد ذکر نشده است.

تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا تاکنون ۲۱۱ فرد و ۳۵ نهاد را هدف گرفته است. بر پایه اعلان‌های مختلف اتحادیه اروپا، دارایی‌ و اموال این گروه از افراد و نهادهای وابسته به جمهوری اسلامی ایران در خاک اروپا مسدود می‌شود، از سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا منع شده‌اند و در نهایت نیز نهادهای مالی و اقتصادی اروپایی نمی‌توانند هیچ‌گونه وجهی در اختیار این گروه قرار دهند.اتحادیه اروپا در عین‌حال در همین دوره متاخر، صادرات کالاهایی که می‌تواند به‌عنوان ابزار سرکوب مردم معترض و تظاهرات‌ آنها به‌کار برود را ممنوع اعلام کردند.

در بیانیه روز دوشنبه اتحادیه اروپا همچنین بار دیگر خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی ایران نوشته شد که کشورهای عضو این اتحادیه از تهران می‌خواهند تا به سرکوب خشنِ اعتراض‌های مسالمت‌آمیز ایرانیان معترض پایان دهند، از دست زدن به بازداشت‌های خودسرانه و فراقانونی که در حکم خاموش کردن صدای منتقدان حکومت است خودداری کنند و تمام افرادی را که به «ناحق» محبوس شده‌اند آزاد کنند.اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن از مقامات ایران خواسته‌اند که به هر شکلی، از سرکوب خشونت‌آمیز اعتراض‌های مسالمت‌آمیز دست بکشد، از توسل به بازداشت‌های خودسرانه به عنوان ابزاری برای خاموش کردن صداهای منتقد خودداری شود و همه کسانی که به ناحق بازداشت شده‌اند را آزاد کنند.

اتحادیه اروپا همچنین از ایران خواسته که به شیوه ناراحت‌کننده بازداشت غیرنظامیان خارجی با هدف دستیابی به دستاوردهای سیاسی پایان دهد.

بریتانیا نیز روز دوشنبه تحریم‌های جدیدی علیه رژیم جمهوری اسلامی اعمال کرد. دولت این کشور همچنین اعلام کرده که سپاه پاسداران را «به صورت کامل» در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است.

تحریم‌های روز دوشنبه اتحادیه اروپا علیه هشت فرد و یک نهاد وابسته به نظام جمهوری اسلامی ایران هفتمین دور تحریم‌های حقوق بشری این اتحادیه علیه تهران به‌حساب می‌آید که از ۱۷ اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون به تناوب وضع شده‌اند.همچنین احمد‌حسن کریمی، جمال علی بابامرادی، یحیی علاء‌الدینی، سید امین علاء‌امامی طباطبایی، علی اصغر نوروزی همگی عضو هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه پاسداران ایران، نهادی که مسئولیت مدیریت سرمایه‌گذاری‌های سپاه را بر عهده دارد و در آن چهارچوب مسئول انتقال پول برای دستگاه سرکوب وحشیانه نظام در ایران است، هدف تحریم قرار گرفتند.

سرگرد مهدی علی بابایی معاون استانی سپاه، علی یزدی‌خواه و بیژن نو‌باوه از نمایندگان تندرو مجلس ایران نیز از جمله افرادی هستند که جدیدا در فهرست تحریم‌های شورای اروپا درج شده‌اند.