آمریکا یک شبکه تدارکاتی مرتبط با برنامه موشکی ایران را تحریم کرد

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا، شبکه‌ای شامل هفت فرد و شش شرکت در ایران، چین و هنگ‌کنگ را در ارتباط با تراکنش‌های مالی، خرید قطعات و فناوری حساس مربوط به برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی تحریم کرد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری ایالات متحده در واکنشی سریع به رونمایی موشک هایپرسونیک فتاح از سوی فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، یک حلقه مرتبط با برنامه موشکی جمهوری اسلامی در ایران، چین و هنک‌کنگ را وارد فهرست تحریمی خود کرد.

خزانه‌داری آمریکا این شبکه را دست اندرکاران مبادلات مالی، خرید و تدارک قطعات و فناوری حساس و حیاتی برای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و سازمان‌های وابسته به آن، صنایع شیمیایی پارچین، صنایع الکترونیک ایران و سازمان هوافضا معرفی کرده است.به گزارش وب‌سایت وزارت خزانه‌داری آمریکا، این شبکه تدارکاتی متشکل از افراد و نهادهایی در ایران، چین و هنگ کنگ است که متهم به پشتیبانی از برنامه‌های موشکی و نظامی ایران هستند.

تحریم‌های جدید علیه ایران، همزمان با انتشار گزارش‌هایی از سوی رسانه‌های ایرانی است مبنی بر این‌که جمهوری اسلامی از یک موشک بالستیک مافوق صوت ساخت خود رونمایی کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که این شبکه، معاملاتی را انجام داده که در خلال آن خرید قطعات و فناوری حساس و حیاتی برای بازیگران کلیدی در توسعه موشک‌های بالستیک ایران از جمله وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، تسهیل شده است.

در میان کسانی که تحت تحریم قرار گرفته‌اند، نام داود دامغانی، وابسته نظامی ایران در پکن به چشم می‌خورد که خزانه‌داری ایالات متحده او را به هماهنگی برای خریدهای نظامی از چین برای کاربران نهایی در ایران متهم کرده است.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در بیانیه‌ای گفت: «ایالات متحده به هدف قرار دادن شبکه‌های خرید غیرقانونی فراملیتی که به طور مخفیانه از ساخت موشک‌های بالستیک و سایر برنامه‌های نظامی ایران حمایت می‌کنند، ادامه خواهد داد.»

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه خود اعلام کرد که «پارچین» (PCI)، یکی از زیرمجموعه‌های سازمان صنایع دفاعی وزارت دفاع (DIO) که مهمات، مواد منفجره و پیشران جامد برای راکت و موشک تولید می‌کند، ذینفع اصلی و کاربر نهایی این شبکه تحت تحریم است.

شرکت‌هایی که امروز تحت تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری قرار گرفتند عبارتند از:

شرکت‌های صنعتی «Zhejiang Qingji» و«شن ونشنگ» مستقر در چین و شرکت «Lingoe Process Engineering Limited» مستقر در هنگ کنگ، شرکت خدمات حمل و نقل دریایی «بلو کالم» (Blue Calm) مستقر در ایران جزو شرکت‌هایی هستند که در این دور از تحریم‌ها علیه برنامه موشکی ایران در لیست سیاه ایالات متحده قرار می‌گیرند.

همچنین، شرکت «شب‌های درخشان پکن» و قاسم حقیقت، تبعه ایران و مقیم جمهوری خلق چین که به عنوان مدیر و سهامدار این شرکت فعال است نیز در لیست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفته است.