بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام) در حالی از روز شنبه دوم دیماه آغاز به کار میکند که شش شرکت چینی تنها غرفهداران خارجی این رویداد به حساب میآیند.
حامد بیآزار، معاون امور نمایشگاهی در توضیح دلیل حضور نداشتن کشورها در رویدادی که نام «بینالمللی» را با خود یدک میکشد گفت با وجود اطلاعرسانی کافی به کشورها و تلاش تیم برگزارکننده برای دعوت مهمانان بیشتر، این امر میسر نشد.
او تاکید میکند حتی روسیه نیز با وجود پیشنهاد تهاتر فضای نمایشگاهی تمایلی به حضور در این رویداد نشان نداد. به همین خاطر معدود شرکتهای چینی تنها غرفهداران بینالمللی نمایشگاه تلکام امسال به حساب میآیند.
از طرفی مهدی آقا رفیعی، مدیر خانه نوآوری و فناوری ایران در نشست خبری این رویداد حضور نداشتن کشورها در نمایشگاه امسال را به همزمانی تاریخ برگزاری آن با ایام کریسمس مرتبط دانست.
با این حال برگزارکنندگان این رویداد تاکید کردهاند قرار است یک هیات تجاری از کشورهایی نظیر افغانستان، سوریه، عراق، ترکمنستان، ازبکستان و ارمنستان از این نمایشگاه بازدید کنند.
در سالهای گذشته میزان استقبال جمعی از نمایشگاههای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور سیر نزولی به خود گرفته است. تعداد بازدیدکنندگان امسال نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک، مشهور به الکامپ ۱۲۰ هزار نفر گزارش شد. این در حالی است که یک دهه پیش این نمایشگاه با حضور برخی کشورهای خارجی بیش از ۴۰۰ هزار بازدیدکننده داشته است.
امارات به عنوان یکی از کشورهای همسایه ایران بزرگترین نمایشگاه سالانه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در منطقه را برگزار میکند. رویداد جیتکس سالانه با حضور شرکتهای مختلف از صدها کشور جهان، هزاران مخاطب از سرتاسر دنیا را به خود جذب میکند.
مهر سال گذشته محمدامین آقامیری، معاون وقت وزیر ارتباطات و دبیر فعلی شورای عالی فضای مجازی با سفر به دبی و حضور در این نمایشگاه از شرکتهای بینالمللی خواست در ایران سرمایهگذاری کنند. این حضور که همزمان با کشته شدن مهسا امینی و سرکوب دیجیتال در ایران صورت میگرفت با انتقاد تند برخی رسانههای حوزه فناوری در ایران مواجه شد.