گروهی از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی ایلام روز چهارشنبه ۱۳ دی در اعتراض به مشکلات صنفی و معیشتی خود مانند مطالبات معوقهشان تجمع کردند.
حق مسکن، حق مهد، اضافه کار، کارانه و تعرفه پرستاری از جمله مطالبات تجمعکنندگان هستند.از ماههای گذشته تا کنون، تجمعهای اعتراضی متعددی از سوی پرستاران برگزار شده است.
گروهی از پرستاران خرمآباد روز ۱۱ آذر تجمعی اعتراضی مقابل ستاد دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان برگزار کردند.
پیش از آن و در روز هفتم آذر نیز گروهی از پرستاران پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی در مشهد و گروهی دیگر در اهواز تجمع کرده بودند.
اعتراض به وضعیت معیشتی، حقوق و مبالغ و تعرفههای بسیار پایین پرستاری، اضافه کار اجباری و … از جمله مطالبات تجمعکنندگان است.
در پنجم آذر نیز پرستاران بیمارستان «امام خمینی» در تهران بهدلیل عدم رسیدگی به مطالباتشان تجمع کرده و شعارهایی چون «پرستار داد بزن حقت رو فریاد بزن» سر داده بودند.
مقامهای مسوول و تشکلهای صنفی در این مدت بارها درباره آمار بالای مهاجرت سالانه پرستاران و خطر مرگ بیماران به دلیل کمبود پرستار هشدار دادهاند.
ماه گذشته احمدرضا یزدان نیک، معاون سازمان نظام پرستاری به خبرگزاری مهر گفت که سال گذشته «هر ماه حدود ۲۵۰ گواهی تایید صلاحیت» صادر میشد اما در نیمه اول سال جاری این عدد به حدود ۲۰۰ تا ۲۲۰ مورد گواهی در ماه رسیده است.
به گفته او، طی دو سال اخیر مقصد پرستاران ایرانی کشورهای اروپایی مثل آلمان، دانمارک و کشورهای حوزه اسکاندیناوی بوده که پذیرش بالایی داشتهاند.
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار اخیرا با اشاره به مهاجرت سالانه دو تا سه هزار پرستار از کشور، گفته بود ما پرستار برای جذب داریم اما با حقوق ۱۲ میلیونی سر کار نمیآیند.
اواخر مرداد امسال عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران گفته بود تعداد پرستاران کنونی ایران مجموعا به ۲۱۵ هزار نفر میرسد.
عبادی از کمبود حدود ۱۰۰ هزار پرستار خبر داده بود.
مهر امسال آزمون استخدام تنها برای ۲۵ هزار پرستار جدید برگزار شد و قرار است در چند ماه آینده این پرستاران به چرخه خدمات نظام سلامت وارد شوند.