بریتانیا و ایالات متحده روز ۲۹ ژانویه (۹ بهمن) به صورت مشترک اعضای واحد ۸۴۰ نیروی قدس سپاه پاسداران و ۷ فرد مرتبط با پرونده معروف به «ترور روزنامهنگاران» را در فهرست تحریمهای خود قرار دادند.
بنابر بیانیه منتشر شده از سوی لندن، اعضای واحد ۸۴۰ نیروی قدس سپاه پاسداران پس از آن در این فهرست قرار گرفتند که مشخص شد طبق این بیانیه در دو توطئه ترور مجریان تلویزیونی شبکه خبری ایران اینترنشنال در خاک بریتانیا دست داشتهاند.
پیشتر شبکه خبری «آیتیوی» بریتانیا به نقل از منابع اطلاعاتی این کشور گزارش داده بود که سپاه پاسداران «یک قاچاقچی انسان» را در ازای مبلغ ۲۰۰ هزار دلار اجیر کرده بودند تا دو مجری شبکه ایران اینترنشنال به نامهای سیما ثابت و فرداد فرحزاد را ترور کند.
به گفته این شبکه، یک جاسوس دوجانبه باعث لو رفتن این توطئه شده بود. وزارت خارجه بریتانیا گفته است این مورد تازهترین اقدام از ۱۵ مورد تلاش برای ارعاب یا کشتن اتباع بریتانیایی یا افراد مرتبط با بریتانیا از ژانویه ۲۰۲۲ بدین سو بوده است.
در این فهرست نامهای علی اسفنجانی، محمد عبدالرزاق کنفانی، محمدرضا انصاری و محمدرضا ناصرزاده (از اعضای واحد ۸۴۰ سپاه قدس)، ناجی شریفی زیندشتی (قاچاقچی ایرانی مواد مخدر) و دو شهروند ترکیه به نامهای علی و عبدالوهاب کوچک دیده میشوند.
بریتانیا فرمانده و ۶ شخصیت حقیقی سپاه قدس ایران را به دلیل ارتباط با حماس و جهاد اسلامی تحریم کرد
بریتانیا قضات، فرماندهان سپاه و دو استاندار ایران را تحریم کرد
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، درباره تحریمهای اعمالشده علیه تهران گفت: «رژیم ایران و باندهای جنایتکاری که به نمایندگی از آن فعالیت میکنند، تهدیدی غیرقابل قبول برای امنیت بریتانیا هستند. بسته تحریمی امروز مقامات و باندهای ایرانی را که در جهت تضعیف، ساکت کردن و برهم زدن آزادیهای دموکراتیک بریتانیا فعالیت میکنند هدف قرار میدهد.»
آقای کامرون اضافه کرد: «بریتانیا و ایالات متحده پیام روشنی ارسال کردهاند: ما این تهدید را تحمل نخواهیم کرد.»
پیشتر در ۲۲ دسامبر وزیر امور خارجه بریتانیا کاردار سفارت جمهوری اسلامی را احضار کرده بود تا مراتب نارضایتی لندن را از تهدیدات به تهران ابلاغ کند.
¨
وزارت خزانهداری آمریکا نیز در بیانیهای ۱۱ عضو شبکه «ترور و آدمربایی» تحت هدایت ناجی شریفی زیندشتی را در فهرست تحریمهای خود گذاشت و آنان را متهم کرد که توسط وزارت اطلاعات و امنیت ایران هدایت میشوند.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «تلاشهای مستمر رژیم ایران برای هدف قرار دادن مخالفان و فعالان، نشاندهنده تزلزل عمیق رژیم و تلاش برای گسترش سرکوب داخلی ایران در سطح بینالمللی است».
تا کنون بریتانیا بیش از ۴۰۰ تحریم را علیه افراد و نهادهای مرتبط با جمهوری اسلامی که در فعالیتهای مرتبط با نقض حقوق بشر، برنامه تسلیحات هستهای و اقدامات بیثباتساز در کشورهای دیگر دست داشتهاند اعمال کرده است.
جیمز کلورلی، وزیر کشور بریتانیا، گفت: «رژیم ایران تلاش کرده است تا دموکراسی ما را از طریق سرکوب تضعیف کند.»
او اضافه کرد: «ما نمیتوانیم اجازه دهیم رژیم های خارجی با جنایتکاران برای تهدید ما همکاری کنند. تحریم این شبکههای جنایتکار که برای رژیم ایران کار میکنند به آنها یادآوری میکند که ما به مقابله خواهیم پرداخت.»