عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع پیشنهادی مسعود پزشکیان در سخنانی در جلسه بررسی صلاحیتش در مجلس ایران، دوشنبه ۲۹ مرداد ماه، پس از اعلام موافقت کمیسیون مربوطه با برنامههای خود، گفت: «جبهه مقاومت جدای از ما نیست، وقتی میگوییم پشتیبانی نیروهای مسلح یعنی جبهه مقاومت هم درون آن هست.»
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، نصیرزاده با اشاره به «بازدارندگی فعال» برای جلوگیری از «حمله دشمن» وعده داد از «تجربیاتی که در جنگهای اخیر به ویژه عملیات وعده صادق به دست آوردیم، بهره خواهیم برد.»
اشاره نصیرزاده به حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل در فروردین ماه گذشته است که به تلافی حمله به ساختمان وابسته به کنسولگری ایران در دمشق به صورت «نمادین» انجام شد و آسیب جزیی به تاسیسات شهری و نظامی اسرائیل وارد آورد اما خسارت جانی در پی نداشت.
عزیز نصیرزاده، سرتیپ خلبان جنگنده «اف ۱۴» ساخت آمریکا در نیروی هوایی ایران است که در اواخر سلطنت محمدرضا پهلوی به ایران تحویل داده شد و از ۱۷ سال پیش دیگر در نیروی هوایی آمریکا به کار نمیرود.
نصیر زاده در آغاز ریاست جمهوری رئیسی به سمت جانشین رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح منصوب شده بود و پیش از آن نیز وابسته نظامی ایران در بریتانیا و معاون برنامه و بودجه ارتش بود، علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۷ او را به فرماندهی نیروی هوایی منصوب کرده بود.
حواشی جلسه مجلس
از حواشی جلسه بعدازظهر دوشنبه مجلس ایران برای بررسی صلاحیت وزرای دفاع و راه و شهرسازی درحالی آغاز شد که کاربران رسانههای اجتماعی و رسانههای خبری ایران درحال بحث و بررسی درگیری لفظی بین حمید رسایی از رهبران اصلی جبهه پایداری و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس پیش از پایان جلسه صبح هستند که جنجالبرانگیز شده است.
درجلسه صبح دوشنبه، حمید رسایی قصد اعلام تذکر نسبت به پاسخ عراقچی وزیرپیشنهادی امور خارجه به سخنان امین ثابتی نماینده عضو جبهه پایداری و مشاور ارشد سعید جلیلی نامزد شکست خورده این گروه در انتخابات ریاست جمهوری را داشت که رئیس مجلس سخنان او را به دلیل «در دستور نبودن» قطع کرد.
رسایی سپس گفت پس حالا که این امر در دستور امروز مجلس نیست به موضوع دیگری میپردازم «تا ببینم شما برای اون جواب دارید؟» او سپس از قالیباف خواست تا به ماده ۲۰۴ آییننامه مجلس رجوع کند و قالیباف نیز گفت این ماده را حفظ هستم. رسایی از او خواست تا درباره این ماده توضیح بدهد ولی توضیحات رئیسمجلس به نظر رسایی غلط بود و گفت این ماده دلالت بر آن دارد که قبل از تشکیل اولین جلسه باید فهرست موافقان و مخالفان وزرا مشخص شود درحالی که در بررسی کابینه و وزرای پیشنهادی، ثبتنام کمی قبل از تشکیل جلسه مربوط به وزرا و کابینه صورت گرفته است.
قالیباف گفت این رویه به منظور از میان بردن امکان «لابیگری» اتخاذ شده و تصمیم درستی است.
این درگیری لفظی بین رقبای دو جناح اصولگرا سبب توجه بسیار کاربران رسانههای اجتماعی شد و از آن به عنوان «کلکل» یا «دیس و دیس بک» که از اصطلاحات عامیانه و همچنین رسانههای اجتماعی است، یاد کردند.
رابطه شخصی رسایی و قالیباف همچنین به دلیل افشاگریهایی متقابل اخیر او و طرفداران قالیباف درباره برخی نیز به شدت تیره شده است.
در جلسه بعدازظهر همچنین بحث و بررسی درباره فرزانه صادق تنها وزیر زن پیشنهادی پزشکیان برای تصدی وزارت راه و شهرسازی، نیز برگزار شد. در این جلسه سخنگویان کمیسیونهای عمران و کشاورزی موافقت خود را با برنامههای فرزانه صادق اعلام کردند.
فرزانه صادق، دبیر شورای عالی شهرسازی ایران و معاون سابق وزارت راه و شهرسازی است. او دکترای شهرسازی از دانشگاه آزاد دارد و اختلاف او با محمدرضا زاکانی شهردار تهران که نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم بود و همچنین مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی جنجالبرانگیز شده بود.
در این جلسه برخی از نمایندگان مخالف از سابقه تراکم سازی و افزایش قیمت مسکن در دوران تصدی در وزارت راه و شهرسازی و نمایندگان موافق از تجارب موفق و سابقه کار او دفاع کردند. این جلسه همچنان ادامه دارد.
مجلس ایران پس از پایان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، روز چهارشنبه جلسه رای اعتماد به ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم را برگزار خواهد کرد.