خانه / اخبار مهم روز / رسانه‌های آلمانی: عربستان سعودی در مورد عامل حمله ماگدبورگ، به آلمان هشدار داده بود

رسانه‌های آلمانی: عربستان سعودی در مورد عامل حمله ماگدبورگ، به آلمان هشدار داده بود

رسانه‌های آلمانی خبر دادند ریاض پیش‌تر در مورد طالب جواد عبدالمحسن، تبعه عربستان سعودی و عامل حمله به بازار کریسمس ماگدبورگ، به برلین هشدار داده و درخواست استرداد او را مطرح کرده بود. بر اساس آخرین آمار، در این حمله پنج تن جان خود را از دست دادند.

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که عامل این حمله، طرفدار حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» بوده و خود را فردی «مخالف اسلام و مسلمان پیشین» معرفی کرده است.

خبرگزاری آلمان شنبه اول دی‌ماه گزارش داد حدود یک سال پیش از سوی عربستان نوعی هشدار درباره عبدالمحسن به مقامات آلمانی ارسال شد اما برلین به آن پاسخ نداد.

در سوی مقابل، سخنگوی پلیس آلمان اعلام کرد پلیس هیچ اطلاعاتی درباره هشدار ریاض در مورد مظنون حمله به بازار کریسمس ندارد و در حال بررسی صحت این موضوع است.

عبدالمحسن سال ۲۰۰۶ به آلمان آمده بود و با مخالفان عربستان سعودی در این کشور ارتباط داشت.

در متن پروفایل او در شبکه‌ اجتماعی ایکس به زبان انگلیسی آمده است: «آلمان می‌خواهد اروپا را اسلامی کند.»

او همچنین در پروفایل خود نوشته است: «آلمان پناهجویان زن سعودی را در داخل و خارج از آلمان تعقیب می‌کند تا زندگی‌شان را نابود کند.»

در ویدیوی منتشر شده در حساب ایکس عبدالمحسن اندکی پس از حمله، او دولت آلمان را «جنایتکار» خواند و گفت: «من شهروندان آلمانی را برای آزار و اذیتی که در این کشور تجربه می‌کنم، مسئول می‌دانم.»

در همین حال، این انتقاد مطرح شده که چرا نهادهای امنیتی آلمان او را به‌عنوان یک فرد با دیدگاه‌های افراطی طبقه‌بندی نکرده بودند و زیر نظر نداشتند.

نشریه دی‌ولت آلمان اول دی‌ماه گزارش داد شمار قربانیان حمله به بازار کریسمس ماگدبورگ به ۵ نفر و تعداد مجروحان به ۲۰۰ نفر رسیده است.

پیش از این خبر کشته شدن یک فرد بزرگسال و یک کودک خردسال در این حمله با خودرو در شامگاه جمعه به وقت محلی منتشر شده بود.

وال استریت ژورنال نوشت عامل حمله یک پزشک ۵۰ ساله از عربستان سعودی است که در سال ۲۰۰۶ به آلمان مهاجرت کرده است.

این فرد به زنان عربستان سعودی درباره راه‌های فرار از آن کشور مشاوره می‌داده و یک وب‌سایت را با اطلاعاتی درباره سیستم پناهندگی آلمان اداره می‌کرده است.

او اخیرا به‌عنوان پزشک در بخش روان‌درمانی در ایالت زاکسن-آنهالت کار می‌کرده.

پلیس اعلام کرد در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر این که او همدستی داشته، وجود ندارد.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، شنبه پس از بازدید از محل حمله به بازار کریسمس ماگدبورگ، این حمله را «جنایتی وحشتناک» خواند.

پیش از آن، راینر هازلوف، نخست‌وزیر ایالت زاکسن-آنهالت، به خبرنگاران گفت پلیس تصور می‌کند مردی که بازداشت شده، تنها عمل کرده است و خطر دیگری شهر را تهدید نمی‌کند.

ماگدبورگ با جمعیتی نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر، در فاصله دو ساعتی غرب برلین واقع است.

به گزارش رسانه‌ها، پلیس خانه این مرد را برای یافتن سرنخ‌هایی از دلیل این حمله بازرسی کرده است.

واشینگتن‌پست به نقل از یک مقام آلمانی گزارش داد ظن آن می‌رود مرد مهاجم هنگام وقوع حادثه تحت تاثیر مواد مخدر بوده باشد.

Play
واکنش مقام‌های رسمی

اولاف شولتس با نوشتن پیامی در شبکه ایکس به این حمله واکنش نشان داد و نوشت: «به یاد قربانیان و خانواده‌های آن‌ها هستم.»

رابرت هابک، معاون صدراعظم هم در شبکه ایکس نوشت: «چه خبر وحشتناکی از ماگدبورگ؛ جایی که مردم می‌خواستند کریسمس را در آرامش و همراه هم سپری کنند.»

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، در واکنش به این حمله در شبکه ایکس نوشت: «عمیقا از وحشتی که عصر امروز در بازار کریسمس ماگدبورگ در آلمان رخ داد، شوکه شده‌ام.»

مکرون در ادامه با اشاره به همبستگی کامل فرانسه با مردم آلمان نوشت: «من به یاد قربانیان، مجروحان و همچنین خانواده‌های آن‌ها هستم. فرانسه در درد مردم آلمان شریک است و همبستگی کامل خود را اعلام می‌کند.»

یکی از مقام‌های شورای امنیت ملی کاخ‌سفید به سی‌ان‌ان گفت کاخ سفید وضعیت مربوط به حمله به بازار کریسمس در آلمان را از نزدیک رصد می‌کند و با مقام‌های آلمانی در تماس است.

وزارت خارجه عربستان سعودی که فرد مهاجم تابعیت این کشور را دارد نیز این حمله را محکوم و ضمن رد هر گونه اقدام خشونت‌آمیز، با مردم آلمان و خانواده‌های قربانیان ابراز همبستگی کرد.

رییس شورای اروپا هم حمله به بازار کریسمس در آلمان را «تکان‌دهنده» خواند و بر همبستگی اتحادیه اروپا با مردم آلمان تاکید کرد.

هشدارهای امنیتی برای بازار کریسمس

بازارهای کریسمس از ارکان اصلی فصل تعطیلات در آلمان هستند که غرفه‌های موقتی بر پا شده در آن‌ها، شراب گرم، صنایع دستی و خوراکی‌های متنوع می‌فروشند.

به گزارش واشینگتن‌پست، بازارهای کریسمس که از آلمان سرچشمه گرفته، در سراسر اروپا گسترش یافته‌اند و اکنون به یک سنت محبوب تعطیلات تبدیل شده‌اند که جمعیت‌های انبوه را جذب می‌کنند.

به گزارش رسانه‌ها، نانسی فِیسر، وزیر کشور آلمان، ماه گذشته درباره «ضرورت آمادگی بالا» در بازارهای کریسمس هشدار داده بود.

در پی این هشدار، فِیسر گفته بود هیچ «نشانه عینی» از خطر وجود ندارد و به تشدید قوانین برای سخت‌گیری در مورد حمل سلاح در اماکن عمومی اشاره کرده بود.

این قوانین پس از حمله با چاقوی یک عضو داعش اهل سوریه در شهر زولینگن که در آن سه نفر جان باختند، تصویب شدند.

در طی سال جاری میلادی، اروپا نسبت به حمله‌ها در حالت هشدار بالا قرار داشت و مقام‌های امنیتی نگران رویدادهای برجسته‌ای مانند المپیک، مسابقات بزرگ فوتبال، یوروویژن و هر گردهمایی دیگری بودند که جمعیت زیادی را به خود جلب می‌کند.

این آمادگی پلیس و نهادهای امنیتی موجب شد بیشتر گردهمایی‌های بزرگ در طول سال بدون حادثه برگزار شوند و تنها در رابطه با یک حمله احتمالی برنامه‌ریزی شده در کنسرت تیلور سوییفت در آلمان، چندین دستگیری انجام شد.

سابقه حملات خونبار در آلمان

حمله امروز به بازار ماگدبورگ، یادآور حمله سال ۲۰۱۶ است که در جریان آن یک مرد با کامیون به یک بازار کریسمس در برلین حمله کرد و ۱۲ نفر را در صحنه کشت. یک نفر هم بعدا بر اثر جراحات شدید در بیمارستان جان باخت.

تصاویری از یک دوربین مداربسته که در شبکه‌های اجتماعی در حال دست‌به‌دست شدن است و هنوز از سوی پلیس درستی آن تایید نشده است، یک خودرو را نشان می‌دهد که با سرعت بالا به میان مردمی در یک بازار می‌راند و شمار زیادی را زیر می‌گیرد.

حمله روز جمعه در ماگدبورگ یک روز پس از هشتمین سالگرد حمله برلین رخ داد که داعش مسئولیت آن را بر‌عهده گرفت.

از زمان حمله سال ۲۰۱۶ و همچنین حمله سال ۲۰۱۸ به بازار کریسمس در استراسبورگ فرانسه، جایی که یک مرد مسلح پنج نفر را کشت و ۱۱ نفر دیگر را زخمی کرد، تدابیر امنیتی در بازارهای کریسمس افزایش یافت.

تاثیر حمله بر انتخابات پیش‌ رو در آلمان

برخی سیاستمداران راست افراطی، فورا این حمله را به تصمیم آلمان در سال ۲۰۱۵ برای پذیرش پناهجویان سوری نسبت دادند.

این در حالی است که فرد بازداشت شده در محل حادثه سوری نیست و تقریبا یک دهه پیش از آن زمان وارد آلمان شده است.

یکی از نمایندگان حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان که در نظرسنجی‌ها در جایگاه دوم قرار دارد، حزب اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان را به خاطر اجازه ورود مهاجران به کشور مقصر دانست.

در بریتانیا هم نایجل فاراژ، سیاستمدار راست افراطی در شبکه‌ اجتماعی ایکس نوشت: «ما به افرادی که از ما و ارزش‌های ما متنفرند اجازه ورود به اروپا را داده‌ایم. کریسمس هدف آن‌هاست. حدس می‌زنید چرا؟»

حادثه روز جمعه پیش از برگزاری انتخابات زودهنگام در ماه فوریه رخ می‌دهد. انتخاباتی که در آن مساله مهاجرت، نظم و قانون، در حال تبدیل شدن به موضوعات محوری هستند.