خانه / اخبار مهم روز / وزیر اطلاع‌رسانی سوریه: دست‌هایی پنهان درصدد ایجاد فتنه‌های داخلی هستند

وزیر اطلاع‌رسانی سوریه: دست‌هایی پنهان درصدد ایجاد فتنه‌های داخلی هستند

وزارت کشور در دولت موقت سوریه به‌دنبال تیراندازی بقایای رژیم سرنگون شده اسد در منطقه «المزه 86»، پایتخت و در برخی شهرهای ساحلی این کشور، ضمن استقرار نیرو در مناطق حساس دمشق نظیر میدان «الامویین» به اعزام نیرو به شهرهای «حمص»، «بانیاس»، «جبله» و «لاذقیه» اقدام کرده و در آن مقررات منع رفت و آمد شبانه برقرار کرد.

در همین راستا، محمد العمر، وزیر اطلاع‌رسانی سوریه تأکید کرد که دست‌های پنهانی درصدد آنند که فتنه‌های داخلی در این کشور ایجاد کنند.العمر در اشاره به بازنشر شدن یک ویدیوی قدیمی از آتش زدن یک مکان مذهبی در حلب، گفت از زمان سقوط رژیم اسد تاکنون رخ‌دادن حوادثی مشابه ثبت نشده است.

محمد العمر به تلویزیون سوریه تاکید کرد که دولت جدید سوریه به طور کامل به حفاظت از تمام مکان‌های مذهبی و تاریخی متعهد است و از آن‌ها در برابر هرگونه حمله‌ای محافظت می‌کند، چرا که این مکان‌ها یک میراث ملی و انسانی هستند که همه مردم سوریه با تمام اقشار و گروه‌های مختلف خود به آن تعلق دارند.

وزیر اطلاع‌رسانی سوریه افزود که دوران کشمکش‌های مذهبی که توسط رژیم اسد تغذیه می‌شد به پایان رسیده است و اکنون حفظ آرامش داخلی در اولویت دولت جدید قرار دارد.العمر اشاره کرد که سوریه برای قرن‌ها با تنوع مذهبی و نژادی خود زندگی کرده و امروز قوی‌تر از همیشه است و آماده است تا صلح و محبت را در کشور مستحکم کند.

او همچنین گفت که برای تضمین ثبات کشور با قاطعیت با عوامل نا‌امنی برخورد خواهد شد و هشدار داد که از انتقام‌جویی فردی جلوگیری خواهد شد.

وی نیز از کسانی که از ظلم و استبداد رژیم سابق آسیب دیده‌اند خواست تا برای مطالبه حقوق خود به روش قانونی به دادگاه مراجعه کنند.اعتراضات روز چهارشنبه، گسترده‌ترین اعتراض‌ها در سوریه در دوران پس از سرنکونی اسد بوده است. در پی این آشوب‌ها، نیروهای حاکم بر سوریه در شهرهای ناآرام قوانین منع آمد و شد وضع کردند.

رسانه‌های حکومتی این ناآرامی‌ها را به گروه‌های علوی و اقلیت شیعه وفادار به بشار اسد نسبت داده‌اند.
گفته می‌شود اعتراضات علویان وفادار به اسد در پی انتشار ویدئویی در فضای مجازی از سوزاندن یک زیارتگاه متعلق به آنها در حلب آغاز شد. مقامات حاکم بر سوریه می‌گویند این ویدئو قدیمی است و به روزهای اخیر مربوط نمی‌شود.

پیشتر در روز سه‌شنبه ۴ دی نیز صدها نفر از معترضان در مناطق مسیحی دمشق پایتخت سوریه به خیابان‌ها آمدند تا به آتش‌زدن یک درخت کریسمس در نزدیکی شهر حما در مرکز سوریه اعتراض کنند.

گروه‌های مخالف بشار اسد که اکنون بر سوریه حاکم شده‌اند، بعد از ۱۱ روز پیشروی در خاک این کشور، روز ۱۸ آذرماه بدون کمترین مقاومت از سوی نیروهای دولتی، وارد دمشق شدند و حکومت اسد را سرنگون کردند.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، که بعد از سرنگونی متحد قدیمی‌اش بشار اسد، دستکم دو بار در این زمینه سخنرانی کرده، روز ۲ دی بار دیگر وعده بازپس‌گیری سوریه از جانشینان بشار اسد را داد و جوانان این کشور را به ایستادن مقابل حکومت جدید تشویق کرد.

رهبر جمهوری اسلامی پیشتر در ۲۱ آذر هم سقوط بشار اسد را «محصول یک نقشه مشترک» آمریکایی و اسرائیلی خوانده و وعده «بازپس‌گیری» سوریه را داده بود.

به ایجاد ناآرامی پایان دهید
اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه سوریه، روز سه‌شنبه از ایران خواست به حاکمیت و اراده مردم سوریه احترام بگذارد و نسبت به ایجاد هرج‌ومرج در این کشور هشدار داد. او در توییتی نوشت: «ایران باید اراده ملت سوریه، حاکمیت و امنیت این کشور را محترم بشمارد. به‌ آن‌ها نسبت به ایجاد ناآرامی در سوریه هشدار می‌دهیم.»الشیبانی تأکید کرد که سوریه، ایران را «مسئول پیامد اظهارات اخیر» می‌داند. این واکنش پس از اظهارات عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، صورت گرفت که در آن گفته «هنوز برای قضاوت درباره آنچه در سوریه می‌گذرد زود است و تحولات آینده بسیاری در پیش خواهد بود.»

وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرده که هیچ ارتباط مستقیمی با حکومت کنونی سوریه ندارد، اما تأکید کرد که تعاملات با دولت سوریه از مدت‌ها پیش و در چارچوب مسیرهای حل‌وفصل بحران ادامه داشته است.

این در حالی است که یک منبع نزدیک به «اداره سیاسی» جدید در سوریه ضمن تکذیب هرگونه تماس با حکومت ایران درباره بازگشایی سفارت‌ها، فاش کرد که دولت جدید دمشق در حال تهیه شکایتی علیه تهران برای ارائه به دادگاه‌های بین‌المللی است که شامل درخواست برای ملزم کردن ایران به پرداخت غرامتی به مبلغ 300 میلیارد دلار است.

این منبع در گفت‌وگو با وبسایت «المدن» گفت این غرامت بر اساس خسارات ناشی از «ارتکاب جنایات علیه مردم و کشور سوریه» و «مشارکت فعال در سرکوب جنبش مسالمت‌آمیز» مردم سوریه و «نابودی زیرساخت‌های کشور»، طی سالیان گذشته است.

این منبع ضمن تکذیب اظهارات فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران مبنی بر «گفت‌وگوهای دیپلماتیک برای بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور در دمشق و تهران»، گفت: «هیچ گونه تماسی میان اداره سیاسی سوریه و ایران از جمله گفت‌وگوهای دیپلماتیک مربوط به افتتاح سفارت ایران در دمشق و سفارت سوریه در تهران صورت نگرفته و دولت جدید هیچ برنامه‌ای در آینده برای برقراری ارتباط با ایران ندارد، نه در مورد افتتاح سفارت در دمشق و نه کنسولگری ایران در حلب.»

منبع مذکور در ادامه توضیح داد که شکایت دولت جدید دمشق علیه تهران به «نابودی زیرساخت‌های کشور» سوریه اشاره دارد، که طی سالیان گذشته با مداخله و حمایت ایران از رژیم اسد مخلوع و انتقال نیروی نظامی و شبه‌نظامیان مزدور برای کشتن مردم سوریه رخ داده است.