خانه / اخبار مهم روز / بایدن با فروش تسلیحاتی به ارزش 8 میلیارد دلار به اسرائیل موافقت کرد

بایدن با فروش تسلیحاتی به ارزش 8 میلیارد دلار به اسرائیل موافقت کرد

وزارت خارجه آمریکا، شنبه 15 دی اعلام کرد که دولت جو بایدن، رئیس‌ جمهوری ایالات متحده با فروش تسلیحاتی به ارزش 8 میلیارد دلار به اسرائیل موافقت کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا این تسلیحات قابل فروش به اسرائیل شامل گلوله‌های توپخانه‌ای با کالیبر 155 میلی‌متر، موشک‌های هل‌فایر «ای‌جی‌ام-114»، بمب‌های کالیبرهای کوچک‌ و کلاهک‌های 500 پوندی اعلام شده است.

یک مقام در وزارت خارجه ایالات متحده گفت: «وزارت خارجه به طور غیر‌رسمی کنگره را از پیشنهاد فروش مهمات به ارزش 8 میلیارد دلار مطلع کرده است تا از امنیت اسرائیل در بلندمدت با تأمین مجدد ذخایر مهمات حیاتی و قابلیت‌های دفاع هوایی پشتیبانی شود.»

پیش‌بینی می‌شود این قرارداد تسلیحاتی [واشینگتن و تل آویو] با آخرین تأییدیه فروش از سوی دولت بایدن انجام شود.

دولت بایدن در ماه اوت گذشته با معاملات تسلیحاتی به ارزش بیش از 20 میلیارد دلار برای اسرائیل موافقت کرده بود.تلاش‌های دیپلماتیک تاکنون برای پایان دادن به جنگ اسرائیل در غزه که از 15 ماه پیش در پاسخ به حمله هفتم اکتبر حماس علیه اسرائیل، آغاز و همچنان ادامه دارد، شکست خورده است.

در نتیجه ادامه جنگ اسرائیل در غزه علاوه بر ویرانی کامل و آوارگی مکرر بیش از دو میلیون فلسطینی در این باریکه، تاکنون بیش از 45 هزار نفر کشته و 100 هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند که اغلب آنها از میان زنان و کودکان بودند.

با این وجود اکنون قرارداد فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل در حالی تایید می‌شود که جو بایدن، رئیس‌ جمهوری کنونی آمریکا در تاریخ 20 ژانویه سمت خود ترک کند و قدرت را به دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری منتخب ایالات متحده واگذار خواهد کرد.مقام‌های آمریکایی روز شنبه ۱۵ دی به خبرگزاری‌های رویترز و آسوشیتدپرس گفتند برخی از تسلیحات این قرارداد می‌تواند از ذخایر کنونی ایالات متحده تأمین شود، اما بخش عمده آن طی یک یا چند سال تحویل داده خواهد شد.

پایگاه خبری «اکسیوس» نیز می‌نویسد این اطلاع‌رسانی «غیررسمی» بوده؛ یعنی به معنی اطلاع‌رسانی قبل از فروش فوری تسلیحات نیست و رهبران کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان یا کمیته روابط خارجی سنا می‌توانند این بسته را بررسی کنند.

این بسته شامل موشک‌های میان‌برد هوا به هوا برای دفاع اسرائیل در برابر تهدیدهای هوایی، گلوله‌های توپخانه ۱۵۵ میلی‌متری برای هدف‌گیری‌های دوربرد، موشک‌های ای‌جی‌ام-۱۱۴ هل‌فایر ، بمب‌های ۵۰۰ پوندی و موارد دیگر است.

این بسته تسلیحاتی به کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل که از زمان حمله گروه افراطی حماس در ۱۵ مهر پارسال به دست‌کم ۱۷.۹ میلیارد دلار رسیده، اضافه خواهد شد.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته می‌شود.تصویب بسته جدید فروش تسلیحات در حالی است که دولت بایدن به دلیل افزایش تعداد کشته‌های غیرنظامیان فلسطینی با انتقاداتی روبه‌رو شده است و در کنار انتقاد برخی نمایندگان پارلمان، سیاست‌مداران، گروه‌های حقوق بشری، در دانشگاه‌ها نیز تجمعات اعتراضی برگزار شده است.

پیشتر برخی سناتورها، از جمله برنی سندرز تلاشهای ناموفقی برای جلوگیری از فروش تسلیحات تهاجمی به اسرائیل داشته‌اند.

دولت جو بایدن اردیبهشت امسال ارسال بمب‌های دو هزار پوندی به اسرائیل را به دلیل نگرانی از تلفات غیرنظامیان متوقف کرده و خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه شد، اما دو ماه پیش از اعمال محدودیت به ارسال تسلیحات به اسرائیل عقب‌نشینی کرد.

اسرائیل همچنین در روزهای گذشته حملات هوایی به غزه را تشدید کرده که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر شده است.

حملات راکتی از شمال غزه به سوی اسرائیل نیز در روزهای گذشته پس از حدود یک سال از سرگرفته شده و ارتش اسرائیل دلیل آن را «سازماندهی دوباره» برخی از شبه‌نظامیان باقی‌مانده حماس می‌داند.

ارتش اسرائیل روز جمعه اعلام کرد ده‌ها نقطه «تجمع و مراکز فرماندهی حماس» را در سراسر غزه هدف قرار داده است.

علاوه بر بیش از ۴۵ هزار کشته در میان اعضای گروه‌های افراطی، از جمله حماس و شهروندان عادی، حدود ۹۰ درصد از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه آواره و بی‌خانمان شده‌اند و صدها هزار نفر در چادرهایی نزدیک به دریا پناه گرفته‌اند؛ موضوعی که با انتقاد گسترده جهانی، از جمله سازمان ملل مواجه شده است.

اسرائیل با رد اتهامات در خصوص نقض حقوق بشر و ارتکاب جرایم جنگی، مدعی است که سازمان ملل و کارشناسان آن واقعیات و به‌ویژه خشونت و تروری را که گروه حماس در حمله به مردم اسرائیل و گروگان گرفتن شماری از شهروندان اسرائیل به کار برده، «نادیده می‌گیرد».

این جنگ در پی حمله حماس به جنوب اسرائیل در ۱۵ مهر پارسال آغاز شد که به گفته مقامات اسرائیلی ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۵۱ نفر را نیز به‌عنوان گروگان به غزه منتقل کرد.