“
حتما شما هم بسیاری از اوقات با عده ای برخورد کردهاید که از “دستان بسته رهبری” سخن میگویند و به طوری کلی تز “آقا تنهاست” را ترویج میکنند.
در این رشته توییت صرفا به منصوبان رهبری پرداخته میشود تا بررسی این مطلب، تسهیل شود.
1⃣ شورای نگهبان علاوه بر جایگاه نظارتی بر قوانین مصوب مجلس، جایگاه تایید و ردصلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان و مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارد.
شورای نگهبان 12عضو دارد که 6 فقیه آن منصوب مستقیم رهبر هستند و 6نفر دیگر از سوی رئیس قوه قضائیه (منصوب دیگر رهبری) به مجلس معرفی میشوند تا تایید شوند.
2⃣ مجمع ۴۴ نفره تشخیص مصلحت نظام که وظیفه حل اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان مهمترین وظیفه این نهاد است. تهیه و پیشنهاد سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی و مشورت دادن به رهبر از دیگر وظایف آن است.
3⃣ سازمان صدا و سیما مهمترین ابزار تبلیغات در داخل ایران است و اصلا با دیگر رسانههای داخلی قابل قیاس نیست. رئیس این سازمان نیز منصوب شخص مقام معظم رهبری است.
4⃣ رئیس قوه قضائیه که لازم است مجتهد، عادل و آگاه به امور قضایی و مدیر و مدبر باشد نیز منصوب مقام معظم رهبری است.
5⃣ شورای عالی امنیت ملی 12عضو دارد که بخشی از آنها از نهادهای انتخابی و بخشی از نهادهای انتصابی هستند اما با این حال رهبری دو عضو دیگر را مستقلا میتواند عضو این شورا کند. [تا کنون دبیر شورای امنیت ملی، از میان یکی از دو نماینده رهبری تعیین شده است.] مصوبات شورای عالی امنیت ملی بعد از تایید رهبری قابل اجراست.
6⃣ بر طبق قانون اساسی وظیفه اعلام جنگ و صلح و بسیج نیروها بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح است. اختیار عزل و نصب فرماندهان عالی نظامی در این ستاد، بر عهده رهبری است.
7⃣ اختیار عزل و نصب فرماندهان ارشد سپاه پاسدارن با مقام معظم رهبری است. فرمانده کل سپاه، فرمانده سپاه قدس، رئیس سازمان اطلاعات سپاه و… همگی منصوب شخص رهبری هستند و اختیار عزلشان نیز با ایشان است.
8⃣ نیروی انتظامی وظیفه تامین امنیت داخل کشور را بر عهده دارد که فرماندهان ارشد نیروهای انتظامی نیز منصوب شخص رهبری هستند.
9⃣ وظیفه ارتش جمهوری اسلامی ایران را پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی و نظام است که فرماندهان ارشد آن نیز منصوب شخص مقام معظم رهبری هستند.
🔟 در بنیادهای خیریه نیز رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، سرپرست بنیاد پانزده خرداد، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، نماینده در بنیاد مسکن، رئیس و اعضای هیئت امنای کمیته امداد امام خمینی و رئیس ستاد اجرایی فرمان امام نیز از منصوبان مقام معظم رهبری هستند.
1⃣1⃣ در نهادهای مذهبی، تولیت آستانها (قدس رضوی، احمد بن موسی شاه چراغ، جمکران، حضرت معصومه، عبدالعظیم حسنی)، نماینده در امور حج و سرپرست حجاج ایرانی، ریاست شورای عالی قرآن، دبیر کل و اعضای شورای عالی مجمع تقریب مذاهب، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت و مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد، از منصوبان رهبری هستند.
2⃣1⃣ اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، سرپرست مؤسسه اطلاعات، سرپرست مؤسسه کیهان، دبیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و اعضای شورای عالی فضای مجازی، از منصوبان رهبری هستند.
3⃣1⃣ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، اعضاء شورای مرکزی نمایندگان ولی فقیه در دانشگاه ها، هیئت امنای موسسه جامعهالامام صادق (دانشگاه امام صادق)، هیئت مدیره و مدیر اجرایی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و رئیس حوزه علمیه از دیگر منصوبان رهبر هستند.
4⃣1⃣ نمایندگان ولی فقیه در استانها، امام جمعه مراکز استانها و بعضی شهرهای بزرگ و رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری امور ائمه جمعه، از دیگر منصوبان رهبر هستند.
5⃣1⃣ علاوه بر اینها، معرفی وزیر اطلاعات، وزیر امور خارجه و وزیر دفاع نیز با همانگی رهبری صورت میگیرد.
6⃣1⃣ مقام معظم رهبری خود نیز در دیدار با جمعی از خانوادههای شهداء مدافع حرم، در جواب به برخی که ایشان را مظلوم و تحت فشار توصیف میکردند، فرمودند:
“…امّا برای مظلومیت من اصلاً غصّه نخورید؛ بنده اصلاً مظلوم نیستم. فشار [هم] که همیشه تحت فشاریم امّا الحمدلله زورشان به ما نمیرسد”
برگرفته از توییتر محسن