خانه / اخبار مهم روز / بیش از ۳۰ گروه مدافع حقوق زنان منطقه‌ای خواستار لغو حکم اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی شدند

بیش از ۳۰ گروه مدافع حقوق زنان منطقه‌ای خواستار لغو حکم اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی شدند

بیش از ۳۰ گروه مدافع حقوق زنان در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با انتشار بیانیه مشترکی از مقامات قضایی ایران خواستند که احکام اعدام پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی زندانی، وریشه مرادی، زندانی سیاسی، و چند تن دیگر متوقف شود.

این بیانیه که روز دوشنبه ۲۲ بهمن منتشر شد، ضمن تاکید بر ضرورت رعایت اصول دادرسی و برگزاری دادگاه‌های عادلانه، اعدام را مجازاتی غیرانسانی و نقض صریح حقوق بشر «که باید از نظام حقوقی ایران حذف شود» خوانده است.

این نهادهای حقوق بشری با اشاره به حکم صادر شده برای پخشان عزیزی یادآور شده‌اند که جزییات پرونده نشان می‌دهد او هیچ فعل مجرمانه‌‏ای انجام نداده و محکومیتش نه به دلیل انجام عمل مجرمانه، بلکه بر اساس قصد و نیتی که قوه قضائیه جمهوری اسلامی به او نسبت داده صادر شده است.

امیر رئیسیان، وکیل پخشان عزیزی، ۱۸ بهمن خبر داد که درخواست اعاده دادرسی موکلش رد شده و او اکنون در معرض خطر اعدام قرار دارد.

پخشان عزیزی مدتی به عنوان مددکار در سوریه به زنان ایزدی که از دست داعش گریخته بودند کمک‌رسانی می‌کرد.

با این حال به گفته آقای رئیسیان، قاضی مرحله فرجام‌خواهی با این «تصور نادرست» که خانم عزیزی عضو گروه داعش بوده، حکم اعدام او را تایید کرد.به نوشته بیانیه سازمان‌های منطقه‌ای مدافع حقوق زنان، چند سازمان بشردوستانه و غیردولتی مستقر در شمال سوریه به طور مکتوب تایید کرده‌اند که پخشان عزیزی در دوره‌های مختلفی به عنوان نیروی امدادگر این سازمان‌ها مشغول به کار بوده است.

این بیانیه که با عنوان «همبستگی علیه قتل‌های حکومتی» انتشار یافته، همچنین خواستار لغو حکم اعدام وریشه مرادی شده است.

خانم مرادی نیز از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اتهام عضویت در گروه‌‏های مسلح مخالف حکومت ایران به اعدام محکوم شده و پرونده او در مرحله تجدیدنظرخواهی است.

بیانیه نهادهای منطقه‌ای مدافع حقوق زنان همچنین به چند زندانی سیاسی دیگر در ایران که به اعدام محکوم شده‌اند، از جمله مجاهد کورکور، مهدی حسنی و بهروز احسانی، اشاره کرده و خواستار لغو مجازات اعدام شده است.

این بیانیه به امضای نهادهایی چون ائتلاف بین‌المللی مدافعان حقوق زنان، ابتکارات زنان برای عدالت جنسیتی، مرکز دموکراسی خاورمیانه و شبکه حقوق بشر کردستان رسیده است.