![](https://www.aftabkaran.com/wp-content/uploads/2025/02/image-114.png)
نشست توسعه پایدار و فراگیر هوش مصنوعی در پاریس با هدف یافتن رویکردی هماهنگ در توسعه و تنظیم این فنآوری در حالی به پایان رسید که آمریکا و بریتانیا از امضای بیانیه آن خودداری کردند.
در این نشست، موضوعاتی از جمله تاثیر هوش مصنوعی بر جامعه و محیط زیست و اقدامات لازم برای بهرهگیری از مزایا و کاهش خطرات آن را بررسی شد و ۶۰ کشور از جمله چین، هند، ژاپن، استرالیا و کانادا روز سهشنبه ۲۳ بهمن بیانیه پایانی آن را امضا کردند.
ایالات متحده و بریتانیا هنوز درباره دلیل امضا نکردن این توافق توضیحی ارائه نکردهاند.
کاخ الیزه اعلام کرد که ممکن است در ساعات پس از این رویداد، کشورهای بیشتری به امضاکنندگان بیانیه بپیوندند.
سخنگوی نخستوزیر بریتانیا گفت که فرانسه یکی از نزدیکترین شرکای بریتانیا در حوزه هوش مصنوعی است، اما دولت بریتانیا فقط در صورتی به ابتکارات بینالمللی میپیوندد که در راستای منافع ملی این کشور باشد.
او گفت که بریتانیا به «ائتلاف برای هوش مصنوعی پایدار» که در این اجلاس شکل گرفته، پیوسته و همچنین از بیانیهای درباره امنیت سایبری حمایت کرده است.
سخنگوی نخستوزیر بریتانیا در پاسخ به این پرسش که آیا بریتانیا به دلیل همراهی با آمریکا از امضای این بیانیه خودداری کرده است، گفت که از دلایل یا موضع آمریکا در این مورد اطلاعی ندارد.
بیانیه این نشست بر اولویتهایی مانند «اطمینان از اینکه هوش مصنوعی باز، فراگیر، شفاف، اخلاقی، ایمن، قابل اعتماد و مطابق با چارچوبهای بینالمللی باشد» و «پایدار بودن هوش مصنوعی برای مردم و جهان» تاکید دارد.
اورزلا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، در این نشست با اشاره به اینکه تمرکز اروپا بر استفاده از هوش مصنوعی در کاربردهای صنعتی خواهد بود گفت هدف اروپا تامین مجموعا ۲۰۰ میلیارد یورو برای سرمایهگذاری در هوش مصنوعی در این قاره است.
رییس کمیسیون اروپا گفت هوش مصنوعی اروپایی رویکردی مشارکتی دارد و استعدادها را از کشورهای مختلف، بخشها و پیشینههای گوناگون گرد هم میآورد.
هشدار آمریکا درباره استفاده رژیمهای اقتدارگرا از هوش مصنوعی
جیدی ونس، معاون رییسجمهور آمریکا، در سخنرانی خود در این اجلاس با اشاره به خطرهای همکاری با رژیمهای «اقتدارگرا» در حوزه هوش مصنوعی هشدار داد و گفت: «همکاری با اینگونه رژیمها در درازمدت هیچگاه سودی نخواهد داشت. برخی از ما در این سالن از تجربه یاد گرفتهایم که همکاری با آنها یعنی زنجیر کردن ملت خود به اربابی اقتدارگرا که در پی نفوذ، رخنه و تصاحب زیرساختهای اطلاعاتی شماست.»
ونس گفت: «اگر برای محصولی هزینهای پرداخت نمیکنید، خودِ شما محصول هستید.»
معاون رییسجمهوری آمریکا همچنین هشدار داد که اعمال «مقررات بیش از حد» بر هوش مصنوعی میتواند یک صنعت تحولآفرین را «پیش از آنکه به اوج برسد، نابود کند.»
ونس از رهبران اروپایی خواست تا «با خوشبینی» به آینده هوش مصنوعی نگاه کنند و تاکید کرد که دولت ترامپ فرصتهای هوش مصنوعی را از دست نخواهد داد و سیاستهای «رشد محور» را در ارتباط با مسائل ایمنی در اولویت قرار میدهد.
او گفت ایالات متحده تلاش میکند تا هوش مصنوعی آمریکا به استاندارد طلایی تبدیل شود و معتقد است که مقررات بیش از حد میتواند صنعت تحولآفرین این حوزه را از بین ببرد.
معاون رییسجمهوری آمریکا با تاکید بر اینکه هوش مصنوعی باید عاری از سوگیری ایدئولوژیک باشد، گفت تحول در هوش مصنوعی زمانی محقق خواهد شد که شرکتهای بزرگ از این فنآوری برای سانسور افکار کاربران استفاده نکنند.
او گفت دولت ترامپ با رویکردی حامی کارگران، مسیر رشد این فنآوری را حفظ میکند و تضمین خواهد کرد که کارگران آمریکایی در تصمیمگیریهای مربوط به هوش مصنوعی نقش داشته باشند.