![](https://www.aftabkaran.com/wp-content/uploads/2025/02/image-126-1024x574.png)
ساعاتی پس از آنکه اسرائیلیها ایران و حزبالله را به قاچاق کردن سلاح از طریق فرودگاه بیروت متهم کردند، این تاسیسات فرودگاهی در لبنان حادثه جدیدی را تجربه کرد.
در پی این اتهام اسرائیل علیه ایران و حزبالله، مقامات لبنانی شامگاه پنجشنبه 25 بهمن در اقدامی پیشگیرانه از اعطای مجوز فرود به یک هواپیمای ایران در فرودگاه رفیق حریری بیروت، خودداری کردند.در واکنش به این اقدام دولت لبنان، عوامل گروه شبهنظامی حزبالله شامگاه پنجشنبه در خیابانهای اطراف و منتهی به فرودگاه رفیق حریری بیروت به آشوبگری و آتش زدن لاستیکهای خودروها اقدام و مسیر فرودگاه بیروت را مسدود کردند.
در واکنش به این اقدامات آشوبگرانه عوامل حزبالله، ارتش لبنان برای متفرق کردن آنها و باز کردن مسیرهای فرودگاه وارد صحنه شده و با آنها درگیر شد.همچنین ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میدهند پس از آنکه فرودگاه بیروت مجوز ورود به پرواز ایرانی را لغو کرد برخی از لبنانیها در فرودگاه تهران گرفتار شدهاند.
این مساله باعث بروز آشفتگی شدید در هر دو فرودگاه شد و خشم گستردهای در میان لبنانیها به همراه داشت، در حالی که درخواستهای فوری برای اقدام رسمی بهوجود آمد.
این رویداد تنها ساعاتی پس از اتهام ارتش اسرائیل به «سپاه قدس» ایران و «حزب الله» مبنی بر سوءاستفاده از فرودگاه بیروت برای قاچاق پول و اسلحه از طریق پروازهای غیرنظامی رخ داد.
آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، در بیانیهای اعلام کرد که تلاشهایی برای قاچاق تسلیحات به نفع حزبالله در حال انجام است و اسرائیل اجازه چنین اقدامی را نخواهد داد.
شایان ذکر است که ارتش لبنان از اکتبر 2024، مسئول نظارت بر عملیات پرواز و فرود آمدن هواپیماها و همچنین عملیات بازرسی در فرودگاه بیروت شده است تا از هرگونه نقض احتمالی جلوگیری کرده و از بهانهجوییهای اسرائیل برای مختل کردن حرکت پروازها جلوگیری شود.
گفتنی است که بسیاری از سیاستمداران لبنانی مخالف حزبالله بارها این گروه را به تسلط بر این تسهیلات حیاتی (فرودگاه بینالمللی بیروت) و دیگر معابر کشور به ویژه برای قاچاق اسلحه از ایران و همچنین پول متهم کردهاند.
توافق آتشبس که از ماه نوامبر گذشته بین اسرائیل و طرف لبنانی اجرایی شد، واردات تسلیحات را محدود به دولت لبنانی کرده است که مسئولیت کنترل تمام معابر کشور را بر عهده دارد.
سعید چلندری مدیرعامل فرودگاه امام خمینی تهران از لغو پرواز شرکت هواپیمایی ماهان ایر به مقصد بیروت خبر داده است.
این مقام در مصاحبهای با خبرگزاری حکومتی مهر گفت پرواز پنجشنبه ۲۵ بهمن شرکت هواپیمایی ماهان ایربه بیروت علیرغم برنامهریزی قبلی از طرف مقصد مقصد مجوز لازم دریافت نکرد.
به گفته چلندری پس از یک دوره کوتاه توقف، پروازهای ایران به بیروت از سر گرفته شده بود.
چلندری در این گفتوگو افزوده ماهان ایر پرواز دیگری برای ساعت ۷ صبح روز جمعه ۲۶ بهمن به مقصد بیروت برنامهریزی کرده، که تا لحظه تنظیم گزارش مجوزی برای انجام آن صادر نشده است.
در این رابطه روزنامه “جروزالم پست” چاپ اسرائیل نوشت مقامهای لبنانی به هواپیمایی ایرانی اجازه فرود در فرودگاه بیروت را ندادند.
این روزنامه نوشت این هواپیما از مبدا ایران برخاسته بود و حامل مسافران لبنانی بود.
جروزالم پست ادعا کرد این تصمیم در پی هشدارهای ارتش دفاعی اسرائیل به مقامهای لبنانی اتخاذ شده است.
تصاویر خبرگزاری فرانسه نشان میدهد برخی از مردان، پرچم زرد رنگ حزبالله در کنار عکسهایی از حسن نصرالله، که در حمله اسرائیل در ماه سپتامبر کشته شد، و همچنین قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده نیروی قدس، را در دست داشتند.
خبرگزاری ملی لبنان هم گزارش داد که با استقرار ارتش لبنان در این منطقه، درگیریهایی بین معترضان و سربازان ارتش رخ داد.
رسانههای اسرائیلی و لبنانی شامگاه پنجشنبه ۲۵ بهمن اعلام کردند که مقامات لبنان پس از هشدارهای ارتش اسرائیل، اجازه فرود یک هواپیمای مسافربری ایرانی متعلق به شرکت «ماهان ایر» در فرودگاه بینالمللی بیروت را لغو کردند.
خبرگزاری فرانسه میگوید یک پرواز دیگر از تهران به بیروت که برای روز جمعه برنامهریزی شده نیز در پی این اخطار لغو شده است.
به گزارش رسانهها، پرواز روز پنجشنبه شرکت هواپیمایی ماهان به مقصد بیروت، با مسافران خود از تهران راهی لبنان بوده که در میانه راه به علت لغو اجازه فرود در فرودگاه رفیق حریری به فرودگاه «امام خمینی» بازمیگردد.
تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد که برخی مسافران لبنانی این پرواز از سردرگمی و معطلی در فرودگاه تهران خشمگین هستند.
در یکی از این تصاویر، مردی به زبان عربی از نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان که به حزبالله نزدیک است، میخواهد بازگشت مسافران لبنانی را تضمین کند. او میگوید: «ما از امروز صبح اینجا منتظریم. ما لبنانی هستیم … هیچکس نمیتواند ما را کنترل کند.»
شماری از نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران در رسانههای اجتماعی اعلام کردند که قصد داشتند با این پروازها خود را به بیروت برسانند تا در مراسم تشییع جنازه حسن نصرالله قرار است هفته آینده برگزار شود، شرکت کنند.
اسرائیل بارها جمهوری اسلامی را به سوءاستفاده از فرودگاه بیروت برای انتقال پول و سلاح به حزبالله متهم کرده است.
ارتش اسرائیل روز چهارشنبه ۲۴ بهمن اعلام کرد که نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هفتههای اخیر به قاچاق پول نقد برای «گروه تروریستی حزبالله» در لبنان، از طریق فرودگاه بینالمللی بیروت ادامه داده است.
به گفته سخنگوی عربزبان ارتش اسرائیل، نیروی قدس سپاه این پول را از طریق پروازهای غیرنظامی به لبنان انتقال داده تا برای بازسازی حزبالله مورد استفاده قرار گیرد، اما «اسرائیل اجازه نخواهد داد که حزبالله تقویت شود و از تمام ابزارهای در اختیار خود برای اجرای مفاد توافق آتشبس و تأمین امنیت شهروندان اسرائیل استفاده خواهد کرد.»
نیروهای امنیتی فرودگاه «رفیق حریری» بیروت پنجشنبه ۱۳ دی نیز یک هواپیمای متعلق به شرکت هواپیمایی «ماهان ایر» را به ظن حمل کمک مالی برای حزبالله، بازرسی کردند، که طی این بازرسی، محتویات کیف یکی از دیپلمات ایرانی، پس از کشف پول نقد، توسط مقامات لبنانی مصادره شد.
این بازرسی نیز تنشهایی را میان نیروهای حزبالله و سربازان ارتش لبنان ایجاد کرد.
مقامات حزبالله لبنان بارها وابستگی مالی و تسلیحاتی به جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید قرار دادهاند.