خانه / اخبار مهم روز / تهدید قالیباف: تعرض آمریکا به حریم ایران کل منطقه را منفجر می‌کند

تهدید قالیباف: تعرض آمریکا به حریم ایران کل منطقه را منفجر می‌کند

همزمان با تأیید ارسال پاسخ کتبی تهران به نامۀ دونالد ترامپ از سوی جمهوری اسلامی، رئیس مجلس شورای اسلامی برای آمریکا و پایگاه‌های نظامی‌اش در منطقه خط و نشان کشید.

محمد باقر قالیباف روز جمعه هشتم فروردین‌ماه، با اشاره به هشدار واشینگتن دربارۀ احتمال حملۀ نظامی به ایران در صورت ادامۀ برنامۀ هسته‌ای این کشور، ادعا کرد که در چنین شرایطی تهران، پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را هدف قرار خواهد داد.

رئیس مجلس ایران همزمان ضمن تهدید تلویحی کشورهای منطقه گفت: «آمریکایی‌ها خودشان می‌دانند که چقدر آسیب پذیر هستند و اگر به حریم ایران تعرض کنند، مثل جرقه‌ای در انبار باروت است که کل منطقه را منفجر می‌کند و آن وقت پایگاه‌های آنها و متحدانشان در امان نخواهد بود».

پیشتر دونالد ترامپ با ارسال نامه‌ای برای رهبر جمهوری اسلامی،‌ تأکید کرده بود که «برای ایران دو راه بیشتر وجود ندارد؛ یک توافق تازه، یا برخورد نظامی».محمدباقر قالیباف، با این ادعا که در نامۀ اخیر دونالد ترامپ خطاب به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، «هیچ حرف حسابی دربارۀ رفع تحریم‌ها» وجود نداشته، گفت: «مسیر کاهش فشار روی مردم با تکیه بر توان داخلی از انسجام بیشتر و اقتصاد بهتر می‌گذرد و آن وقت دشمن [آمریکا] ناچار می‌شود به مذاکره منطقی و منصفانه که ما همیشه مسیر آن را باز گذاشته‌ایم و با کشورهای باقیمانده در برجام ادامه داده‌ایم، بازگردد».

در همین روز رسانه‌های داخلی ایران بدون ارائۀ جزئیات، از عباس عراقچی وزیر خارجۀ‌ ایران نقل کردند که نامۀ دونالد ترامپ، گرچه تهدیدآمیز بوده، اما دریچه‌هایی را هم برای دیپلماسی باز گذاشته است.

روز پنجشنبه کمال خرازی، مشاور علی خامنه‌ای و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران هم گفته بود جمهوری اسلامی هنوز «همه راه‌ها را برای حل اختلافات با ایالات متحده نبسته است و آمادگی دارد مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا را آغاز کند».از زمان رسانه‌ای شدن خبر ارسال نامۀ رئیس جمهور آمریکا برای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی آ‌ن‌ را «فریبکاری» خوانده بود و عباس عراقچی هم، تأکید کرده بود که تا زمانی که واشینگتن سیاست «فشار حداکثری» را کنار نگذارد، مذاکره «غیر ممکن» خواهد بود.

وزیر خارجۀ جمهوری اسلامی روز پنجشنبه با تأکید بر بررسی «دقیق و همه‌جانبۀ» نامه، از ارسال پاسخ از طریق عمان خبر داده بود.

دونالد ترامپ در دورۀ اول ریاست جمهوری‌اش از توافق جامع هسته‌ای با ایران موسوم به برجام خارج شد و تحریم‌ها علیه تهران را بازگرداند و حتی تشدید کرد.

مدتی بعد، ایران هم عدول تدریجی از مفاد برجام را آغاز کرد و از جمله به میزان انباشت و خلوص غنی‌سازی اورانیوم افزود.

با افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شدۀ ایران تا خلوص شصت درصد، قدرت‌های غربی بیش از پیش تهران را به داشتن برنامه‌ای مخفی برای تولید و توسعۀ تسلیحات هسته‌ای متهم می‌کنند.

این در حالی‌است که ایران همواره تأکید کرده که ماهیت برنامۀ هسته‌ای‌اش کاملا صلح آمیز است؛‌ هرچند که اخیراً تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی از احتمال «تغییر دکترین هسته‌ای» ایران سخن گفته بودند.

در همین حال گزارش سالانه نهادهای اطلاعاتی آمریکا که سه‌شنبه پنجم فروردین‌ماه منتشر شد، می‌گوید ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و رهبر جمهوری اسلامی درباره برنامهٔ تسلیحات هسته‌ای که در سال ۲۰۰۳ آن را تعلیق کرد، تجدیدنظر نکرده است.