
زلنسکی اعلام کرد اوکراین “برای تضمین امنیت خود”، آماده است تا بستهای شامل سامانههای پدافند هوایی را “به ارزش ۵۰ میلیارد دلار” از آمریکا خریداری کند. اوکراین برای دفاع از خود بهشدت نیازمند سامانههای پدافند هوایی است.
رئیس جمهوری اوکراین روز چهارشنبه، ۹ آوریل اعلام کرد که کشورش آماده است “برای تضمین امنیت خود”، بستهای شامل سامانههای پدافند هوایی را “به ارزش ۵۰ میلیارد دلار” از ایالات متحده خریداری کند.
زلنسکی گفت: «این مسیر ما است. ما هزینه آن را خواهیم پرداخت و درخواست نکردیم که این بسته را رایگان دریافت کنیم.»
ولودیمیر زلنسکی درباره نحوه تأمین مالی دقیق این مبلغ توضیحی نداد ولی به صندوقی اشاره کرد که اخیراً در رابطه با “معامله منابع معدنی” با ایالات متحده مورد بحث قرار گرفته بود.
این در حالی است که امضای “توافقنامه معدنی” که قرار بود گامی در جهت پایان دادن به جنگ اوکراین باشد، ۲۸ فوریه در کاخ سفید و در پی تنش لفظی میان ترامپ و زلنسکی متوقف شد.
ادامه تلاشهای کییف برای دریافت سامانه پدافند هوایی پاتریوت
زلنسکی همچنین در یک پیام ویدیویی در شبکههای اجتماعی تأکید کرد که کشورش “به ۱۰ سامانه پدافند هوایی پاتریوت” نیاز دارد تا بتواند در برابر موشکهای بالستیک روسیه از خود دفاع کند. یکی از این موشکها ۵ آوریل در شهر کریفی ریه، زادگاه رئیس جمهوری اوکراین باعث کشته شدن ۲۰ نفر، از جمله ۹ کودک شده بود.او گفت: «در حال حاضر کمبود این سامانهها در جهان وجود ندارد، بلکه تنها چیزی که کم است، تصمیمهای سیاسی برای نجات جان انسانهاست.»
پاتریوت ستون فقرات دفاع هوایی بسیاری از کشورهای غربی محسوب میشود. این کشورها، به دلیل نگرانی از امنیت خود، از واگذاری این سامانهها به اوکراین امتناع میکنند. به همین دلیل بعید به نظر میرسد ایالات متحده حاضر باشد ۱۰ سامانه از پاتریوتهای خود را حتی اگر منابع مالی برای آن تأمین شود، به کییف بدهد.
بر اساس اعلام کاخ سفید، ترامپ به زلنسکی قول داده در یافتن سامانههای پاتریوت به او “البته در درجه اول در اروپا” کمک کند، اما تلاشها در این زمینه در سالهای گذشته موفقیت چندانی نداشتهاند.
در هفتههای اخیر، روسیه و اوکراین حملات هوایی علیه یکدیگر را شدت بخشیدهاند. این در حالی است که دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ در تلاش است تا به جنگی که بیش از سه سال است ادامه دارد، پایان داده و آتشبس برقرار کند. با این حال، روسیه تاکنون پیشنهاد آتشبس بدون پیششرط ارائهشده از سوی ایالات متحده و اوکراین را رد کرده است.