
نشریه لوپوئن فرانسه گزارش داد مقامهای این کشور تایید کردهاند مهدیه اسفندیاری، شهروند ایرانی ساکن لیون، به اتهام «تمجید از تروریسم» بازداشت و به زندان منتقل شده است.
لوپوئن نوشت این مترجم ۳۹ ساله از ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ در زندان فِرِن در جنوب پاریس در بازداشت موقت بهسر میبرد.
اسفندیاری متهم است که در کانالی در تلگرام، پیامهایی در حمایت از حمله هفتم اکتبر حماس منتشر کرده است.
بنا بر اعلام دادستانی پاریس، این محتواها «تحریک به تروریسم» و «توهین به جامعه یهودی» تلقی شدهاند.
اعضای حماس ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۵۰ هزار کشته و ۱۱۶ هزار زخمی بر جای گذاشته است.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، ۱۸ فروردین با اشاره به دستگیری یک شهروند زن ایرانی در فرانسه، از دولت این کشور خواست درباره علت بازداشت او توضیح دهد و امکان دسترسی او به خدمات کنسولی را فراهم کند.
او افزود وزارت خارجه جمهوری اسلامی از طریق سفارت فرانسه در تهران و سفارت ایران در پاریس، پیگیریهای لازم را در خصوص سرنوشت این فرد انجام میدهد.
بقایی به هویت شهروند ایرانی بازداشتشده در فرانسه اشارهای نکرد.
اسفندیاری تحت نظر «مرکز ملی مقابله با نفرت آنلاین» فرانسه قرار داشت
لوپوئن در ادامه گزارش خود نوشت پرونده اسفندیاری آذرماه ۱۴۰۳ در دستور کار «مرکز ملی مقابله با نفرت آنلاین» فرانسه قرار گرفت و او ۱۰ اسفند بههمراه یک مظنون دیگر بازداشت شد.
تحقیقات قضایی، فعالیتهای او را در پلتفرمهایی مانند تلگرام و ایکس در بر میگیرد.
به گزارش لوپوئن، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ضمن اعلام پیگیری پرونده از طریق سفارتخانههای ایران و فرانسه، خواستار دسترسی کنسولی به اسفندیاری شده است. با این حال، برخلاف پروندههای مشابه در گذشته، تاکنون درخواستی برای آزادی او ارائه نکرده است.
شاهین هزامی، روزنامهنگار مستقل و فعال حامی فلسطین، در حساب اینستاگرام خود با انتشار تصویری از اسفندیاری نوشت او از مردم غزه حمایت کرده است.ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، ۲۰ فروردین از شهروندان این کشور خواست برای اینکه در معرض خطر بازداشت خودسرانه یا گروگانگیری قرار نگیرند، به ایران سفر نکنند.
او ۱۴ فروردین نیز جمهوری اسلامی را به «نقض حق حمایت کنسولی» از فرانسویهای زندانی در ایران متهم کرد و گفت پاریس قصد دارد برای پیگیری وضعیت این افراد، علیه جمهوری اسلامی نزد دیوان بینالمللی دادگستری شکایت کند.
به گزارش رادیو فرانسه، تا چندی پیش، هفت شهروند این کشور در ایران زندانی بودند. اکنون نیز دو شهروند فرانسوی به نامهای سسیل کولر و ژاک پاریس همچنان در زندانهای جمهوری اسلامی به سر میبرند.