خانه / اخبار مهم روز / اینترنت بدون فیلتر برای عضو کمیته فیلترینگ در ایران

اینترنت بدون فیلتر برای عضو کمیته فیلترینگ در ایران

اینترنت

در حالی که میلیون‎ها شهروند ایرانی برای استفاده از اینترنت با مانعی به نام فیلتر مواجهند، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران که یکی از اعضای کمیته فیلترینگ در این کشور است، می‌گوید که مجوز دارد از اینترنت بدون فیلتر استفاده کند.

به گزارش روزنامه اعتماد، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران و عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه که وظیفه فیلترینگ اینترنت در ایران را بر عهده دارد، 14 سپتامبر 2017 استفاده از فیلترشکن برای دور زدن فیلترینگ را غیر قانونی دانست و گفت: « استفاده از فیلترشکن غیرقانونی است و من به عنوان وزیر ارتباطات، مجوز ورود بدون فیلتر به اینترنت دارم.»

محمد جواد آذری جهرمی پیش از این مسئولان عالی‎رتبه وزارت اطلاعات ایران بود. الیاس نادران، از نمایندگان سابق مجلس ایران، پیش از انتخاب آذری جهرمی به سمت وزرات ارتباطات در توئیتی نوشت که آذر جهرمی «معاون فنی اطلاعات» بود و وظیفه ذاتی اش «شنود و بگیر و ببند» بود .

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران گفتگو با خبرگزاری تسنیم به سابقه اطلاعاتی خود افتخار کرد و گفت: « افتخار می‌کنم که کارمند وزارت اطلاعات بودم، اما موارد نادرستی که در این زمینه به اینجانب نسبت داده شده اساسا دروغ است.»

از تعداد دقیق وبگاه‌های فیلتر شده در ایران، آمار دقیقی در دست نیست، اما در 18 نوامبر 2008، خبرگزاری مهر از عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی نقل کرد که پنج میلیون وب‌سایت در ایران فیلتر شده‌اند. براساس آمارها در سال 2012 میلادی 27 درصد مجموع سایت‌های اینترنتی در ایران فیلتر بوده‌اند. در سال 2013 نیز کاربران ایرانی امکان دسترسی بدون فیلتر به بیش از 50 درصد 500 سایت پربیننده جهان را نداشته‌اند.

کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه سال 1388 و در پی تصویب قانون جرایم رایانه‌ای در مجلس ایران بنیان نهاده شد. این کارگروه بر اساس ماده 22 قانون جرائم رایانه‌ای تشکیل شده و مسئولیت نظارت بر فضای مجازی و پالایش پایگاه‌های اینترنتی را بر عهده دارد.

اعضای این کارگروه شامل دادستان کل کشور (رئیس کارگروه)، رئیس یا نماینده سازمان صدا و سیما، فرمانده نیروی انتظامی، یک فرد خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس، یک نماینده عضو کمیسیون قضائی و حقوقی به انتخاب این کمیسیون به تائید مجلس، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، نماینده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزرای اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، دادگستری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، علوم تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش یا نمایندگانی از این وزرا هستند.