آمریکا از این پس حقوق پیشمرگه‌ها را پرداخت نمی‌کند

پیشمرگه‌های اقلیم کردستان عراق

ایالات متحده پرداخت حقوق پیشمرگه‌های اقلیم کردستان عراق را قطع کرد. بغداد نیز از ارسال درخواست مکتوب به ایران و ترکیه برای بستن مرزها با اقلیم کردستان عراق و قطع مراودات تجاری خبر داد. خطیبان نماز جمعه در سرتاسر ایران هم به صورت هماهنگ از همه‌پرسی استقلال کردستان انتقاد کردند.

کردهای معترض به توقف پروازها در برابر فرودگاه اربیل – روی کاغذ نوشته شده: «تحمل»

وب‌سایت خبری «المانیتور» جمعه ششم اکتبر / ۱۴ مهر، در گزارشی به نقل از سخنگوی وزارت دفاع آمریکا از قطع پرداخت دستمزد نیروهای پیشمرگه کردستان عراق خبر داد.

دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده در ۲۰۱۶ پرداخت حقوق ماهیانه نیروهای کردستان عراق را برعهده گرفت. پیشمرگه‌ها نقش مهمی در نبرد علیه گروه «دولت اسلامی» (داعش) ایفا کردند.

تفاهم‌نامه واشنگتن و اربیل پس از آزادسازی موصل در ۲۰۱۷ به پایان رسید، اما پیش‌بینی می‌شد که این توافق برای یک سال مالی دیگر نیز ادامه یابد. به گزارش المانیتور، پرداخت کمک‌های مالی به نیروهای پیشمرگه در هزینه‌های نظامی آمریکا برای سال مالی جدید پیش‌بینی شده بود.

احتمال می‌رود که تصمیم آمریکا برای قطع پرداخت حقوق پیشمرگه‌ها بخشی از واکنش آن به برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان باشد.

واشنگتن تأکید کرده بود که با برگزاری این همه‌پرسی در ۲۵ سپتامبر مخالف است.

در این همه‌پرسی ۹۲,۷۳ درصد به جدایی اقلیم از عراق رأی دادند. میزان مشارکت ۷۸ درصد گزارش شده است.
محکومیت هماهنگ همه‌پرسی استقلال از تریبون‌های نماز جمعه ایران

به گزارش خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، خطیبان جمعه در تمام این کشور جمعه ۱۴ مهر به طور هماهنگ به محکوم‌کردن همه‌پرسی استقلال کردستان عراق پرداختند.

به گزارش ایرنا، خطیبان نماز جمعه در ایران همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان را «نقشه دشمن برای تجزیه کشورهای منطقه» خواندند و آن را «توطئه اسرائیل و آمریکا» توصیف کردند.

همزمان وزارت خارجه دولت عراق اعلام کرد که یک هفته پیش رسماً در درخواستی مکتوب از تهران و آنکارا خواسته تا تمام مرزهایشان را به روی اقلیم کردستان ببندند. این درخواست شامل قطع تمام مراودات تجاری به کردستان عراق نیز می‌شود.

فرودگاه‌های اقلیم کردستان از هفته گذشته به روی پروازهای بین‌المللی بسته شده است.

ایران و ترکیه از مخالفان جدی استقلال کردستان عراق هستند.

مقام‌های عراقی بدون افشای نام هفته گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری «آسوشیتدپرس» مدعی شده بودند که نیروهای نظامی ایران و ترکیه در هماهنگی با ارتش عراق در آستانه مرزهای خود با اقلیم مستقر خواهند شد تا کنترل این مرزها را در دست بگیرند. ارتش عراق یا نیروهای نظامی ایران و ترکیه به خاک اقلیم کردستان وارد نخواهند شد.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه قرار است چهارشنبه ۱۹ مهرماه برای ارائه گزارش درباره همه‌پرسی استقلال کردستان عراق و توافق هسته‌ای ایران به مجلس شورای اسلامی برود