خانه / اخبار مهم روز / فرانسه: اروپا آماده همکاری با آمریکا برای مقابله با فعالیت‌های منطقه‌ای ایران است

فرانسه: اروپا آماده همکاری با آمریکا برای مقابله با فعالیت‌های منطقه‌ای ایران است

جرارد آروئاد سفیر فرانسه در آمریکا اعلام کرد که اروپایی‌ها آماده همکاری با آمریکا در جهت مقابله با فعالیت‌های منطقه‌ای ایران هستند.

آروئارد چهارشنبه 24 ژانویه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «اروپایی‌ها همزمان با حفظ توافق هسته‌ای با تهران به شکل کنونی، آماده همکاری با آمریکا به منظور پرداختن به دیگر چالش‌های ایران در راستای ثبات منطقه هستند».

The Europeans have repeatedly said that, while upholding the Iran deal as it is, they are ready to address with the US the other challenges of Iran to regional stability.

22 ژانویه رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا در جریان دیدار با بوریس جانسون وزیر امور خارجه بریتانیا در لندن گفته بود: «شاهد پیشرفت‌هایی در حمایت اروپا از مجازات‌های جدیدی علیه ایران هستیم که باعث می‌شود آمریکا از توافق هسته‌ای خارج نشود».

تیلرسون پس از این دیدار از تشکیل یک کارگروه از کارشناسان آمریکایی و بریتانیایی خبر داد که قرار است پیرامون «رفع مشکلات توافق هسته‌ای» فعالیت کنند.

وزیر امور خارجه آمریکا در این‌باره گفته بود: «فکر می‌کنم دیدگاه مشترکی در میان تروئیکای اروپائی (کشورهای بریتانیا، آلمان و فرانسه) مبنی بر لزوم بررسی برخی از موضوعات توافق هسته‌ای یا بعضی از رفتارهای ایران وجود دارد».

وی همچنین گفته بود که در جریان این دیدار، درباره نگرانی های موجود پیرامون برنامه دفاع موشکی ایران نیز با وزیر امور خارجه بریتانیا گفت‌وگو کرده است.

توافق هسته‌ای ایران در دوره باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا منعقد شد. این توافق که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، ژوئیه 2015 میان ایران و کشورهای 1+5 (آمریکاف بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین به علاوه آلمان) منعقد و اجرای آن از ژوئیه 2016 آغاز شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های وضع شده علیه این کشور به خاطر این برنامه، به تدریج لغو می‌شود.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا توافق هسته‌ای را «بدترین» توافق توصیف کرد و اکتبر گذشته از تایید پای‌بندی ایران به توافق خودداری کرده و آینده این توافق را در یک وضعیت نامشخص قرار داد. او ایران را به برانگیختن «افراط‌گرایی» در خارومیانه متهم کرده و برنامه موشک‌های بالستیک این کشور را یک تهدید امنیتی منطقه‌ای توصیف می‌کند. او همچنین خواستار اصلاح توافق هسته‌ای با ایران است.