پادشاهی عربی سعودی دوشنبه 26 مارس در نامهای خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت، خواستار برخورد با ایران به خاطر مجهز کردن شبه نظامیان حوثی یمن با موشک های بالستیک شد.
به گزارش العربیه، عبدالله المعلمی، سفیر دائم سعودی در سازمان ملل در نامهای خطاب به شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایران را متهم کرد که شبه نظامیان حوثی یمن را به موشکهای بالستیک مجهز میکند تا شهرها و غیر نظامیان را در خاک سعودی هدف قرار دهند.
المعلمی در این نامه از شورای امنیت خواست تا به مسئولیتهای خود در حفظ امنیت و ثبات بینالمللی و نیز ضرورت برخورد با ایران و پاسخگو کردن آن در این رابطه عمل کند.
این نامه یک روز پیش از دیدار شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل که قرار است شامگاه سه شنبه 27 مارس صورت گیرد، به رئیس شورای امنیت تحویل داده شد.
پیش از این سرهنگ خلبان ستاد ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف عربی حمایت از دولت قانون یمن با تاکید بر اینکه امتلاک موشکهای بالستیک توسط حوثیها تحولی خطرناک است، گفت که یمن از دخالتهای ایران در این کشور و حمایت از شبهنظامیان کودتاگر حوثی رنجها برده است.
سامانههای دفاع موشکی پادشاهی عربی سعودی 7 موشک را که حوثیها از داخل یمن به سوی اراضی سعودی پرتاب کردند را رهگیری و منهدم کردند.
سخنگوی ائتلاف یک موشک ایرانی را به نمایش گذاشت که ایران برای پیکارجویان حوثی قاچاق کرده و در یمن و پیش از آنکه به سوی سعودی شلیک شود، توسط ائتلاف عربی کشف و ضبط شد. المالکی گفت که ائتلاف نظامی عربی به رهبری پادشاهی عربی سعودی توانست یک محموله موشک از نوع صیاد را ضبط و از شلیک آنها جلوگیری کند.
استفاده نظامی از فرودگاه صنعا
او در ادامه توضیح داد که استفاده از فرودگاه بینالمللی صنعاء، پایتخت اشغال شده یمن به عنوان یک پادگان نظامی، نقض آشکار قوانین بینالمللی و انسانی است و هواپیماهای حامل کمکهای انساندوستانه را در معرض خطر قرار میدهد.
سرهنگ ترکی المالکی همچنین از نقشه حوثیها برای شلیک یک موشک ایرانی از نوع قیام در روز ملی پادشاهی عربی سعودی خبر داد و گفت ائتلاف نظامی عربی این نقشه را کشف کرد.
سخنگوی ائتلاف عربی حمایت از دولت قانون یمن تاکید کرد که ائتلاف به کمکهای انساندوستانه خود در یمن ادامه خواهد داد و پادشاهی عربی حق داد در زمان و مکان مناسب به ایران پاسخ دهد و این حق را قوانین بینالمللی از جمله منشور ملل متحده تضمین میکند.
درخواست مجازات ایران
المالکی خواستار تحت تعقیب قرار دادن ایران از سوی شورای امنیت به دلیل نقض قوانین بینالمللی شد و گفت موشکی که حوثیها به سوی ریاض شلیک کردند یک موشک ایرانی از نوع قیام است.
او گفت که جهان با این خطر مواجه است که موشکهای بالستیک در اختیار گروههای شبهنظامی و سازمانهای تروریستی و تبهکاران سازمانیافته قرار گیرند.
ترکی المالکی افزود که ایران ریاض، پایتخت پادشاهی عربی سعودی را در حالی مورد هدف قرار داد که 8 میلیون شهروند در آن ساکنند. بیشتر موشکها و از جمله موشکهایی که به سوی مکه شلیک شدند از صعده، شمال عمران و مسقط الراس حوثیها میآیند.
او در این نشست خبری سوپاپهای را به نمایش گذاشت که از ویژگیهای موشکهای ایرانی است و گفت که حوثیها این توان موشکی را ندارند و موتور این موشک به نحوی تقویت شده بود که به ریاض برسد.
بریتانیا خواستار تحقیق بینالمللی درباره چگونگی رسیدن موشک به دست حوثیها شدبریتانیا دوشنبه 26 مارس خواستار آن شد تا تحقیقی بینالمللی درباره چگونگی رسیدن موشک به دست حوثیها در یمن شد؛ موشکهایی که این گرئه شبهنظامی، به سمت سعودی پرتاب کردند.
به گزارش خبرگزاریها، بریتانیا همچنین همبستگی خود را با سعودی در مقابل به تهدیدهای خطرناکی که امنیتش با آن روبرو است، اعلام کرد.
در همین حال، ایالات متحده آمریکا، بر حق سعودی در دفاع از مرزهایش تاکید کرد. اتحادیه عرب نیز حملات حوثیها را نقض صریح قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست.
سامانههای دفاع موشکی پادشاهی عربی سعودی 7 موشک را که حوثیها از داخل یمن به سوی اراضی سعودی پرتاب کردند را رهگیری و منهدم کردند.
این حمله موشکی، محکومیت گسترده عربی و بینالمللی را در پی داشت.
از جمله امارات متحده عربی در بیانیهای، شلیک موشک توسط حوثیها به سمت مناطق مسکونی در سعودی را محکوم کرد.
اردن هم به شدت، هدف قرار دادن سعودی با پرتاب چند موشک توسط شبهنظامیان حوثی از یمن را محکوم کرد.
محمد المومنی وزیر مشاور در امور رسانه و سخنگوی رسمی دولت اردن در این باره گفت: «اردن در کنار کشور دوست و برادر سعودی در مقابله با تعرضهای متکرر شبهنظامیان حوثی میایستد». او بار دیگر تاکید کرد که اردن «تعرضهای پلیدی که هراس در دل غیرنظامیان میافکند و ثبات سعودی را هدف قرار میدهد، نمیپذیرد».
از سویی پاکستان هم حملات موشکی حوثیها به سعودی را محکوم کرد. در بیانیهای که وزارت امور خارجه پاکستان در این باره منتشر کرده، آمده است: «دولت و ملت پاکستان، پشتیبانی خود را از رهبری، دولت و مردم پادشاهی عربی سعودی در برابر هر اقدامی که این کشور و حرمین شریفین در معرض تهدید قرار میدهد، اعلام میکند».
در همین راستا، شورای علمای پاکستان به ریاست ظاهر اضرفی، در بیانیهای، حملات موشکی به پادشاهی عربی سعودی را محکوم و تاکید کرد که پاکستان یک صدا، در کنار سعودی در مسیر دفاع از سلامت ارضی و حفاظت از امنیتاش، میایستد.
اشرفی از جامعه عربی و کشورهای عربی و اسلامی خواست، برای توقف کردن دخالتهای ایران در امور کشورهای اسلامی، اقدام کنند. او همچنین از واکنش نیروهای سعودی در مقابله با حملات حوثیها و صینت از امنیت کشور حرمین شریفین، تمجید کرد.
از سویی ریاست دولت فلسطین هم «تلاشهای پلید» برای شلیک موشکهای بالستیک به مناطق مسکونی در سعودی را محکوم کرد.
کشور بحرین نیز در بیانیهای حملات موشکی حوثیها به سعود را به شدت محکوم کرد.
وزارت امور خارجه مصر نیز در این رابطه بیانیهای صادر کرد که در آن آمده است: «دولت و ملت مصر در کنار دولت و ملت پادشاهی عربی سعودی برای مقابله با این تعرضهای ننگین که امنیت و ثبات پادشاهی عربی عربی سعودی را هدف قرار میدهد، میایستد و هر اقدامی را که پادشاهی برای حفاظت از امنیت و سلامت کشور و مردم انجام دهد را تایید میکند».