خانه / اخبار مهم روز / ابراز نگرانی شدید کانادا از وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران

ابراز نگرانی شدید کانادا از وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران

وزارت امور خارجه کانادا در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال درباره احتمال برقراری روابط دیپلماتیک میان تهران و اتاوا اعلام کرد تحقق چنین موضوعی منوط به ایجاد «تغییرات اساسی» در رفتارهای جمهوری اسلامی در داخل ایران و عرصه بین‌المللی خواهد بود.

وزارت خارجه کانادا در بیانیه‌ای که پنج‌شنبه اول خرداد در اختیار ایران‌اینترنشنال قرار گرفت، نوشت: «تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران به رفتارهای غیرقابل ‌قبول خود ادامه دهد، کانادا به فشار بر این رژیم ادامه خواهد داد و اقدامات بیشتری را اعمال خواهد کرد.»

این وزارتخانه افزود اقدامات علیه جمهوری اسلامی شامل اعلام ایران به‌عنوان «کشور حامی تروریسم» طبق قانون مصونیت دولتی، قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی طبق قانون کیفری و اعمال تحریم‌ها در چارچوب قوانین «اقدامات ویژه اقتصادی» و «قانون سازمان ملل» برای محدودسازی مبادلات مالی و مسدود کردن دارایی‌های جمهوری اسلامی در کانادا است.

دولت کانادا خردادماه ۱۴۰۳ به‌صورت رسمی سپاه پاسداران را گروهی تروریستی اعلام کرد.

دولت کانادا همچنین در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد ورود مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی به این کشور ممنوع است و آن‌هایی که پیش‌تر وارد کانادا شده‌اند، اخراج خواهند شد.

این تصمیم در واکنش به سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» و همچنین حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های نیابتی خود در منطقه مانند حماس، حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن اتخاذ شد.ابراز نگرانی شدید کانادا از وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران

وزارت امور خارجه کانادا در ادامه بیانیه خود، وضعیت حقوق بشر در ایران را «وخیم» خواند و ضمن ابراز نگرانی شدید از نقض تعهدات بین‌المللی جمهوری اسلامی در این زمینه، نسبت به «اعمال قوانین و سیاست‌های سرکوبگرانه و تبعیض‌آمیز علیه زنان، دختران و اقلیت‌ها» هشدار داد.

این وزارتخانه تاکید کرد کانادا «در کنار مردم ایران ایستاده و از خواسته‌های آن‌ها برای احترام کامل به حقوق و آزادی‌های اساسی‌شان حمایت می‌کند».

وزارت خارجه کانادا همچنین ضمن محکوم کردن «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» جمهوری اسلامی در خاورمیانه افزود حمایت مالی، تسلیحاتی و آموزشی تهران از گروه‌های موسوم به «محور مقاومت» و تلاش برای توسعه برنامه هسته‌ای، پهپادی و موشک‌های بالستیک از جمله اقداماتی هستند که «تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت منطقه‌ به‌شمار می‌روند و تلاش‌ها برای برقراری ثبات را تضعیف می‌کنند».

این وزارتخانه همچنین از جمهوری اسلامی خواست به «تعهدات قانونی خود در زمینه منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و تعهدات سیاسی‌اش درباره برنامه هسته‌ای پایبند باشد و به‌طور کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند».

تاکید اتاوا بر لزوم همکاری کامل تهران با آژانس بین‌المللی در شرایطی مطرح می‌شود که دور پنجم گفت‌وگوهای هسته‌ای تهران و واشینگتن جمعه دوم اردیبهشت در رم، پایتخت ایتالیا، برگزار خواهد شد.

پایگاه خبری آکسیوس ۳۱ اردیبهشت گزارش داد اسرائیل در حال آماده‌سازی است تا در صورت شکست مذاکرات ایران و آمریکا دست به حمله‌ای سریع علیه تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی بزند.