دیدهبان حقوق بشر سوریه: در جریان حملات پنجشنبه اسرائیل به سوریه، ۲۷ نفر از نظامیان طرفدار رژیم اسد کشته شدند: ۶ سرباز ارتش سوریه، و ۲۱ شبه نظامی خارجی از جمله ۱۱ ایرانی.
رامی عبدالرحمن، مدیر دیدهبان حقوق بشر سوریه (که سازمانی مستقر در لندن است)، روز شنبه ۱۲ مه، گفت: «در جریان حملات پنجشنبه اسرائیل به سوریه، ۲۷ نفر از نظامیان طرفدار رژیم اسد کشتهاشند: ۶ سرباز ارتش سوریه، و ۲۱ شبه نظامی خارجی از جمله ۱۱ ایرانی.»
پیشتر همین سازمان خبر داده بود که ۲۳ نفر در جریان این حملات جان خود را از دست دادهاند. اختلاف میان آمار قبلی و آمار جدید، به این دلیل است که مرگ برخی از زخمیان و مفقودشدگان، اکنون تأیید شده است.
بامداد پنجشنبه ۱۰ مه/ ۲۰ اردیبهشت اسرائیل اعلام کرد که ایران ۲۰ راکت به سمت مواضع این کشور در بلندیهای جولان اشغالی شلیک کرده است. سپس ارتش اسرائیل با انتشار بیانیهای رسماً اعلام کرد که در پاسخ به این حملات، جنگندههای نیروی هوایی این کشور بیش از ۳۰ پایگاه نظامی ایران در سوریه را مورد هدف قرار دارند. یک مقام امنیتی اسرائیل به هاآرتص گفته که حمله ۱۰ مه، بزرگترین عملیات نظامی اسرائیل در سوریه از پیمان زمان پایان درگیری میان سوریه و اسرائیل (در سال ۱۹۷۴) بوده است.
مقامات اسرائیل مدعیاند که پرتاب راکتهای به بلندیهای جولان کار ایران بوده است، اما طرف ایرانی مدعی است که سوریه مستقلاً این عملیات را انجام داده است.
پس از حملات بامداد پنجشنبه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در پیامی ویدئویی اعلام کرد که «ایران خط قرمز عبور کرده است»، و این حملات «پیامد» همین عبور از خط قرمز بوده است.
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، نیز مدعی شد در این حملات «تقریباً تمامی زیرساختها و پایگاههای ایران در خاک سوریه» منهدم شده است. وزیر دفاع اسرائیل، همچنین پس از بازدید از منطقه اشغالی و تحت کنترل اسرائیل در بلندیهای جولان بشار اسد را خطاب قرار داد و گفت:
«من از این فرصت استفاده میکنم و به بشار اسد پیام میدهم و از او میخواهم ایرانیها، قاسم سلیمانی و نیروهای [سپاه] قدس را از کشورش اخراج کند. آنها خدمتی به شما نمیکنند بلکه برعکس به شما صدمه میزنند و حضورشان مایه ایجاد درد و رنج برای شما و خسارت برای کشورتان است.»
وزارت دفاع روسیه، در بیانهای اعلام کرده است که پدافند هوایی سوریه نیمی از موشکهای شلیک شده را رهگیری و ساقط کرده است.سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز هر دو کشور را به خویشتنداری دعوت کرده است.
همزمان با خروج آمریکا از برجام، تنش میان ایران و اسرائیل به اوج خود رسیده است. تنش میان ایران و اسرائیل پس از آن بالا گرفت که جنگندههای اسرائیلی در ماه فوریه، به بهانه ورود یک پهپاد ایرانی در حریم هوایی اسرائیل، پایگاه نظامی تیفور (تی-۴) را بمباران کردند.
در ۲۰ فروردین، و درست پس از حمله شیمیایی به دوما در غوطه شرقی، این پایگاه یک بار دیگر هدف حمله موشکی قرار گرفت. هفت سپاهی ایرانی در این حمله کشته شدند. سابقه کشته شدن نظامیان ایرانی در سوریه با راکتها و موشکهای اسرائیلی اما به پیش از این برمیگردد. در ژانویه ۲۰۱۵ نیز، یک هلیکوپتر اسرائیلی، در بلندیهای جولان خاک سوریه، خودروهای حامل شش نیروی نظامی ایران، از جمله سرتیپ محمدعلی اللهدادی، از فرماندهان سپاه الغدیر، و شش عضو حزبالله لبنان را مورد هدف قرار داده بود.