خانه / اخبار مهم روز / سنای آمریکا با خروج نیروهای نظامی این کشور از سوریه و افغانستان مخالفت کرد

سنای آمریکا با خروج نیروهای نظامی این کشور از سوریه و افغانستان مخالفت کرد

مجلس سنای آمریکا با رأی اکثریت بالای سناتورها با تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان مخالفت کرد. در این رأی‌گیری بیشتر سناتورهای جمهوری‌خواه نیز با ترامپ مخالف بودند. در دو ماه اخیر این دومین بار است که سناتورهای جمهوری‌خواه با تصمیمات ترامپ مخالفت می‌کنند. مخالفت جمهوری‌خواهان با ترامپ بیشتر می‌شود.
مجلس سنای آمریکا – عکس از آرشیو

مجلس سنای آمریکا – عکس از آرشیو

مجلس سنای آمریکا پنج‌شنبه شب ۳۱ ژانویه / ۱۱ بهمن با ۶۸ رأی موافق در برابر ۲۳ رأی مخالف لایحه‌ای را تصویب کردند که در آن با تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان مخالفت شده است.

این لایحه «احساس سنا را بیان می‌کند که ایالات متحده در حال حاضر با تهدیدات گروه‌های تروریستی که در سوریه و افغانستان فعالیت می‌کنند روبه‌روست و خروج شتاب‌زده آمریکا می‌تواند پیشرفت‌هایی که با دشواری‌ به‌دست آمده، و همچنین امنیت ملی را به خطر اندازد.»

این لایحه به لایحه گسترده‌تری درباره خاورمیانه افزوده خواهد شد و در روزهای آینده به تصویب نهایی خواهد رسید.

میچ مک‌کانل، سناتور جمهوری‌خواه کنتاکی که معمولاً از انتقاد از ترامپ در مجامع عمومی پرهیز می‌کند این لایحه را به سنا ارائه داد.

مک‌کانل گفت این لایحه «به سناتورها اجازه می‌دهد تا به‌شکل عمومی آن‌چه آمریکا باید در سوریه و افغانستان انجام دهد را بگویند». او ضمن تأکید بر حفظ ائتلاف جهانی مبارزه علیه تروریسم و هدایت آن توسط آمریکا افزود: «تهدیدها همچنان باقی مانده‌اند. داعش و القاعده هنوز کاملاً شکست نخورده‌اند و منافع امنیت ملی آمریکا به ادامه پایبندی به مأموریت کشور در این مناطق نیاز دارد.»

در رأی‌گیری مجلس سنا درباره این لایحه تنها سه سناتور جمهوری‌خواه با آن مخالفت کردند.

دونالد ترامپ اوایل دسامبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که گروه «دولت اسلامی» (داعش) در سوریه شکست خورده و ۲۰۰۰ سرباز آمریکایی از سوریه خارج می‌شوند. این تصمیم ترامپ با مخالفت هم‌پیمان‌های اروپایی این کشور، کردهای سوریه و جیمز متیس، وزیر دفاع‌اش مواجه شد و به استعفای او انجامید. رئیس جمهوری آمریکا همچنین در نظر دارد که نیروهای نظامی این کشور را پس از ۱۷ سال جنگ در افغانستان از این کشور نیز خارج کند. آمریکا در افغانستان حدود ۱۴ هزار سرباز در چهارچوب عملیات ناتو برای مبارزه با گروه‌های اصلی تروریستی القاعده و داعش دارد.

سناتور جمهوری‌خواه، مارکو رابیو تصمیم ترامپ را «بد» توصیف کرد و در این‌باره گفت: «این طرح اعتبار ما را در برابر متحدانمان تضعیف کرد.»

نارضایتی جمهوری‌خواهان از ترامپ در روزهای اخیر بیشتر شده است. در ماه دسامبر گذشته نیز ۵۶ سناتور، از جمله سناتورهای جمهوری‌خواه برخلاف نظر ترامپ با ادامه همکاری نظامی آمریکا و عربستان سعودی در جنگ یمن مخالفت کردند.

دن کوتس، رئیس اطلاعات ملی آمریکا و جینا هاسپل، رئیس سازمان سیا نیز سه‌شنبه ۲۹ ژانویه/ ۹ بهمن به کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا گزارشی ارائه دادند که بر اساس آن ایران همچنان به توافق هسته‌ای پایبند است، کره شمالی تأسیسات و تسلیحات اتمی خود را حفظ خواهد کرد و داعش نیز شکست نخورده است.

رئیس جمهوری آمریکا در مجموعه‌ای از پیام‌ها در توئیتر گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا را رد کرد و نهادهای اطلاعاتی کشور را به ساده‌لوحی و انفعال در برابر ایران متهم کرد.

جان تون، مرد شماره دو جمهوری‌خواهان در مجلس سنا در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان آمریکا در واکنش به توئیت‌های ترامپ گفت: «من ترجیح می‌دهم که رئیس‌جمهوری از توئیتر فاصله بگیرد، به‌ویژه زمانی که موضوع به مسائل مهمی همچون امنیت ملی مربوط می‌شود و ما کارشناس‌هایی در این زمینه‌ها داریم که تجربه دارند و حرفه‌ای هستند.»

در پی آن میچ مک‌کانل لایحه مربوط به امنیت در خاورمیانه را تکمیل کرد که شامل تحریم‌های جدید علیه سوریه می‌شود و از مقامات محلی ایالات متحده که با شرکت‌هایی که اسرائیل را تحریم کرده‌‌اند همکاری نمی‌کنند، حمایت می‌کند.

این لایحه باید در مجلس سنا به رأی‌گیری گذاشته شود و در نهایت مجلس نمایندگان نیز که در دست دموکرات‌هاست آن را بررسی کند.