گروه جامعه: با فروکش کردن سیل و طغیان رودها در تعدادی از استانها، رسانهها از ویرانیهای گسترده در مناطق سیلزده خبر میدهند. خبرگزاری ایرنا گزارش میدهد که پس از وقوع سیل ویرانگر در روزهای گذشته، روز چهارشنبه ۱۴ فروردین بسیاری از راههایی که بر اثر آبگرفتگی و رانش زمین خراب شده، هنوز بازگشایی نشدهاند. پلیس راه از مردم درخواست کرده تا بهبود شرایط جوی و تثبیت وضعیت راهها از هرگونه سفر غیر ضروری به ویژه در استانهای سیلزده پرهیز کنند.
خوزستان
برخی مسیرهای اصلی مسدود شدهاند. سایر جادههای درون استانی نیز به دلایل مختلف از جمله آبگرفتگی و ریزش سنگ هر از چندگاهی بسته میشوند. جاده اندیمشک – خرم آباد یکی از مسیرهای اصلی تردد مسافران تلقی میشود و خوزستان را به بسیاری از استانهای دیگر متصل میکند، اما از چند روز گذشته و با بسته شدن این جاده به دلیل وقوع سیل در لرستان مسافران بسیاری برای ورود و یا خروج از استان خوزستان سر در گم شدهاند. زیرا تنها یک مسیر جایگزین دیگر از سمت اندیمشک – پلدختر برای تردد خودروها وجود دارد که آن هم از چند روز پیش و همزمان با وقوع سیلاب شدید در پلدختر بسته شد. مناطق وسیعی از حوضه رودخانههای دز، کرخه و کارون نیز در معرض خطر سیل و آبگرفتگی قرار گرفتهاند. به گفته مدیرکل راه آهن جنوب «برای حفظ جان مسافران» به دلیل باران شدید، ریزش کوه و آبگرفتگی در برخی محورها در زمان حاضر تردد قطار در مسیر جنوب – تهران متوقف شده است.
سپاه، درگیری با سیلزدگان خوزستان را تکذیب کرد
در پی انتشار شایعاتی از سوی رسانهها مبنی بر برخورد یگانهای سپاه با مردم و فشار بر آنها برای تخلیه روستاها و منازل مسکونی درمناطق سیل زده بویژه در استان خوزستان ،سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه اعلام کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهادی مردمی که ارتباطی صمیمی و معنوی با آحاد مردم به ویژه عشایر و روستاییان دارد، از قدرت گفتمانی خود برای مجاب کردن آنان برای دور شدن از مناطقی که احتمال خطر جانی برایشان دارد استفاده کرده و به مسئولین مربوطه در بخش های مختلف برای حل مشکلات مردم ناشی از حوادث طبیعی کمک می کند. سردار شریف باتاکید بر اینکه اولویت و تمرکز سپاه بر مدیریت و اجرای اقدامات امدادی ، خدماتی و کمک رسانی به مردم است، گفت:همچنین مسئولیت اجرای مصوبات شورای تامین استان ها در شرایط خاص به عهده نهادهای انتظامی و قضایی است.
کرمانشاه
هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه اعلام کرد که بارشهای ۴۸ ساعت گذشته بیش از ۳۵۰ دهنه پل و آبراه استان را تخریب کرده است. وی همچنین گفته است که پس از بارشهای دو روز گذشته تاکنون ۵۲ روستا با مشکل آب شرب روبرو هستند. به گفته استاندار کرمانشاه، بارندگیها و خسارتهای اخیر تاکنون هیچ خسارت جانی در این استان نداشته است. استانداری کرمانشاه نیز اعلام کرد که با بالا آمدن آب رودخانه «قره سو» آب تعدادی از منازل شهرک «کرناچی» کرمانشاه را فرا گرفته است. سهشنبه شب آب وارد ۱۵۰ واحد مسکونی این شهرک شده و مردم با کمک نیروهای امدادی در حال ترک منازل خود هستند.
لرستان
شهرستانهای کوهدشت، پلدختر، رومشکان و معمولان که راه ارتباطی آنها قطع است همچنان در اولویت اول امدادرسانی قرار دارند. با این حال حبیب االله موسوی بخشدار معمولان با انتقاد از شیوه کمکرسانیها گفت: «امدادرسانی به سیلزدگان منطقه در حال انجام است اما این شیوه امدادرسانی رضایتبخش نیست و به صورت هدفمند و با مدیریت صورت نمیگیرد.
چند بیمار توسط بالگرد هلال احمر به مراکز درمانی خرم آباد انتقال داده شد، اما در بیمارستان صحرایی هیچ گونه خدمات درمانی ارائه نمیشود و هیچ دارویی در درمانگاه معمولان نداریم.» در شهر معمولان آب برق و گاز همچنان قطع و راه ارتباطی ۱۰۰ روستای این بخش به طور کامل بسته است. ۵۰۰ دستگاه خانه را در داخل شهر آب گرفته و ۲۰۰ خانه روستایی در اثر طغیان رودخانه تخریب شده است. از سرنوشت بسیاری از ساکنان روستاها نیز خبری در دست نیست.
شهر معمولان یکروز پس از کاهش سیلاب
گلستان
مقامهای محلی استان گلستان در تشریح آخرین اوضاع گمیشان و آق قلا گفتهاند مشکلات در این دو شهرستان اندکی کاهش یافته اما در مجموع و با احتساب وضع دیگر مناطق استان از جمله آورد و خروجی رودخانهها همچنان نگرانی وجود دارد. در دو شهرستان گمیشان و آق قلا روند تخلیه روان آبها به صورت شبانهروزی ادامه دارد و آب از بخش اعظم این شهرها تخلیه شده است. برآوردهای اولیه حاکی از خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به گلستان است.
سامانه بارشی جدید در راه است
همزمان با فروکش کردن سیل در ایران، سازمان ملی هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدیدی از روز شنبه خبر میدهد. یک کارشناس این سازمان روز چهارشنبه با اعلام این که از جمعه شب یا اوائل روز شنبه ۱۷ فروردین سامانه بارشی جدیدی از نوار غربی وارد کشور میشود، به ایرنا گفت: «بارشهای قابل ملاحظهای را در استانهای خوزستان، لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد شاهد خواهیم بود.» امین حسین نقشینه اظهار کرد: «مناطقی همچون خوزستان، کرمانشاه، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد که تحت تاثیر این سامانه بارشی جدید قرار خواهند گرفت، هم اکنون مناطق سیلابی محسوب میشوند لذا مجددا شاهد افزایش حجم آب رودخانهها خواهیم بود.» به گفته او در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه نیز بیشتر نقاط ایران شاهد بارندگی خواهد بود.