وزیر راه و شهرسازی ایران گفته است که با ساخت و سازهای غلط، سیلاب اخیر به جای افتادن در مسیلها به سوی شهر و روستا جاری شده و نیروی تخریبی زیادی پیدا کرده است. او میگوید که رودخانههای ایران به موقع لایروبی نشده بود.
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی ایران، روز پنجشنبه ۱۵ فروردین (۴ آوریل)، پس از جلسه هیأت دولت با رهبر جمهوری اسلامی، در رابطه با علل خسارات شدید سیل در ایران سخن گفت. این جلسه به بررسی پیامدها و آسیبهای سیلابهای گسترده در ایران اختصاص داشت.
وزیر راه با اشاره به این نکته که زیرساختهای کشور برای سیلی چنین شدید، آمادگی نداشته، گفت: «اکثر رودخانهها لایروبی نشده بود. اگر لایروبی شده بود چنین نمیشد. تعدادی از پلها سقوط کرد. این پلها پلهایی است که آب از جهتهای گوناگون به آن برخورد کرده است. تکیهگاه پل به کولهای است که بر روی آن سوار است. به خاطر تعرضی که به رودخانهها شده است این پلها آسیب دید.»
وزیر راه همچنین میگوید که رودخانههای استان گلستان نیز لایروبی نشده بود: «جریان رسوب دریای خزر از طریق غرب به شرق است و به پاشنه دریای خزر میآید که محل ورود دو رودخانه است تمام رسوبات آنجا تجمع کرده است.»
تبدیل مسیلها به راه و خیابان
وزیر راه در گفتگو با رسانههای جمعی، از جمله “خبر آنلاین”، گفته است که نیروی ویرانگری سیل از جمله به خاطر بسته شدن مسیلها بوده است. او گفت: «به طور مثال همین اتفاقی که در شیراز رخ داد. آب در مسیر خودش آمده است ما مسیلها را راه و خیابان کردهایم. آب راه خودش را به سمت رودخانه میرفت، ما مسیر آب را اشغال کردهایم.»
وزیر راه تأکید کرد که بسیاری از الزامات علمی و تخصصی در شهرسازی ایران رعایت نشده و بسیاری از راهها و جادهها و پلها با ارتفاع پایین ساخته شدهاند که در صورت روان شدن سیل به سادگی به زیر آب میروند.
سیل در ایران؛ شمار قربانیان به ۷۰ نفر رسید
به گفته وزیر راه، در جریان سیل اخیر جادههای روستایی بیشماری ویران شده و در “۵۰۰ نقطه ریزش و رانش کوه وجود داشت”. او افزود که حدود ۵۰ هزار واحد مسکونی در سیل آسیب دیده که باید احداث یا ترمیم شود.
محمد اسلامی گفته است که مأموران در ایجاد راههای فرعی و موقت برای عبور و مرور تلاش میکنند. او افزود: «ساعت سه بامداد پریروز (سهشنبه) همکاران موفق شدند که اولین مسیر فرعی به پلدختر باز شود.» به گفته او نیروهای امدادی هماکنون در پلدختر مشغول کار هستند.