به گفته فرمانده نیروی دریایی ایران “همواره” امکان تکرار حادثه اخیر هدف قرار دادن پهپاد آمریکایی وجود دارد. پیشتر اعلام شده بود که ترامپ حمله به ایران را به خاطر احتمال تلفات بالای غیرنظامیان و نظامیان متوقف کرده است.
فرمانده نیروی دریایی ایران اعلام کرد که همواره امکان تکرار حادثه اخیر هدف قرار دادن پهپاد آمریکایی وجود دارد
حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران، امروز دوشنبه سوم تیرماه (۲۴ ژوئن) با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی به “نقطهای” رسیده که میتواند “امنیت منطقه را برقرار و دست دشمن را از این منطقه کوتاه کند”، تأکید کرد که امکان تکرار حادثه هدف قرار دادن پهپاد آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز “همواره به صورت متناوب” وجود دارد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پنجشنبه گذشته مدعی شد که یک پهپاد آمریکایی را پس از ورود به “قلمرو هوایی ایران” در منطقه کوه مبارک استان هرمزگان سرنگون کرده است. آمریکا اما ضمن تأیید خبر سرنگون شدن پهپاد خود، ورود به قلمرو هوایی ایران را تکذیب کرد و گفت که این پهپاد در “محدوده هوایی بینالمللی” در پرواز بوده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران در سخنان امروز خود در جریان دیدار از “مراکز دانشگاهی و صنعت دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مستقر در استان فارس” با اشاره به دیدار اخیر خود با رهبر جمهوری اسلامی گفت که علی خامنهای در این دیدار بر “بالا بردن میزان آمادگی در تمام سطوح” تأکید کرده و گفته است: «نیروی دریایی ارتش بهواسطه دارا بودن یگانهای سنگین که میتواند در عمق و مسافتهای طولانی مورد استفاده قرار گیرد و همچنین با توجه به اوضاع پیچیده و حساس پیرامون جمهوری اسلامی ایران که البته خیلی هم تازگی ندارد، بیشک نوک پیکان تهدیدات دشمن نیروهای دریایی و بهویژه نیروی دریایی ارتش است.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین خانزادی ادامه داد: «امروز شاهد این تجهیزات راهبردی در بخش سونار و سنجندههای زیر آبی در مجموعه دانشگاهی مالک اشتر هستیم که میتوانند صحنههای نبرد زیر آب را پایش و در صورت خطا، دشمن را زیر آب شناسایی و با تسلیحات یگانهای شناور که در اختیار دارند آنها را غافلگیر کنند.»
این مقام نظامی ایران با اشاره به حادثه اخیر هدف قرار دادن پهپاد آمریکایی توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران، افزود: «دشمن پیشرفتهترین، هوشمندترین و پیچیدهترین هواپیمای گشت و شناسایی خود را به منطقه ممنوعه اعزام کرد و همگان ساقط شدن این هواپیمای بدون سرنشین را دیدند و بهجرأت میگوییم این جواب دندانشکن همواره بهصورت متناوب تکرارپذیر وجود دارد و دشمن این را میداند.»
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
هدف قرار دادن پهپاد آمریکایی به تنش در منطقه خلیج فارس اوج تازهای بخشید. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، اعلام کرد که ایران “اشتباه خیلی بزرگی” کرده است. سپس گزارشهایی در این مورد منتشر شد که حمله آمریکا به ایران “در دستور کار” بوده، اما ترامپ آن را به خاطر احتمال “تلفات بالای غیرنظامیان و کشته شدن پرسنل نظامی” متوقف کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا شنبه گذشته نیز با آنکه احتمال اقدام نظامی علیه ایران را منتفی ندانست، در عین حال از تصمیم خود برای عدم حمله به ایران دفاع کرد و در برابر خبرنگاران گفت که کشته شدن احتمالی ۱۵۰ نفر تناسبی با سرنگون کردن هواپیمای بدون سرنشین نداشته است. او همزمان تاکید کرد که “تا زمان حل شدن قضیه، گزینه نظامی روی میز است.”
دونالد ترامپ همچنین گفت در صورتی که جمهوری اسلامی از ساخت بمب اتم صرف نظر کند، او “بهترین دوست” ایران خواهد بود. او افزود که در این صورت ایران میتواند کشوری “مرفه” شود. او همزمان ابراز امیدواری کرد که رهبری جمهوری اسلامی “آنقدر هوشمند باشد که از مردم خود محافظت کند.”
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز روز گذشته با اشاره به هدف قرار دادن پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران تاکید کرد که مصلحتاندیشی آمریکا برای حمله تلافیجویانه به دلیل “ملاحظاتی” بوده که نباید با “ضعف” اشتباه گرفته شود. او همزمان تهدید کرد که ارتش آمریکا در هر زمانی آماده عملیات است و تحریمهای این کشور علیه ایران نیز به زودی تشدید خواهند شد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز همزمان در آستانه سفر به عربستان سعودی و امارات متحده عربی گفت، هدف از این سفر را “هماهنگی راهبردی” ایالات متحده و این کشورها در مقابله با ایران عنوان کرده، اما در عین حال بار دیگر تکرار کرده بود که آمریکا آماده مذاکره “بدون پیششرط” با ایران است.
جمهوری اسلامی اما تاکنون هرگونه مذاکرهای با آمریکا را منتفی دانسته است. در این میان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نفس مذاکره با آمریکا را زیر سؤال برده و ضمن “سم مضاعف” خواندن آن تأکید کرده است که “موضوعات ناموسی و اساسی انقلاب” نمیتوانند موضوع مذاکره باشند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران اما لحن دیگری داشته و گفته است، در صورت “جبران خسارتها” و بازگشت آمریکا به برجام “شاید شرایط دیگری برای حل مشکلات پیش رو” به وجود آید.