«
دولت بریتانیا از آلمان و دیگر کشورهای اروپا خواسته است در تضمین امنیت کشتیرانی در آبهای خلیج فارس مشارکت کنند. برخی از سیاستمداران آلمان خواستار مشارکت این کشور در ماموریت ناوگان دریایی اروپا در خلیج فارس شدهاند.
ولفگانگ ایشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ و همچنین نوربرت روتگن، یکی از کارشناسان ارشد مسائل سیاسی حزب دموکرات مسیحی آلمان رسما از دولت این کشور خواستهاند در ماموریت تضمین امنیت کشتیرانی و تردد نفتکشها در خلیج فارس مشارکت کند.
خبرگزاری فرانسه (AFP) روز یکشنبه ششم مرداد (۲۸ ژوئیه) با انتشار گزارشی از برلین به موضوع تصمیمگیری پیرامون مشارکت آلمان در ماموریت ناوگان دریایی اروپا در خلیج فارس پرداخته است.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان روز جمعه ۲۶ ژوئیه در مصاحبهای با “فونکه مدین” اعلام کرده بود که دولت این کشور درخواست بریتانیا در زمینه مشارکت در ماموریت نظامی تضمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس را مورد بررسی قرار خواهد داد.
وزیر امور خارجه آلمان تصمیمگیری این کشور در این رابطه را منوط به روشن شدن جوانب کامل این ماموریت اعلام کرده بود.
آلمان و تضمین امنیت کشتیرانی
ولفگانگ ایشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ و سفیر سابق این کشور در ایالات متحده آمریکا، از جمله کسانی است که شرکت آلمان در ماموریت ناوگان دریایی اروپا در خلیج فارس را الزامی ارزیابی میکنند.
ایشینگر در گفتوگو با روزنامه “ولت امزونتاگ” گفته است که وابستگی آلمان بهمثابه “قهرمان صادرات” به آزادی کشتیرانی بیش از بسیاری از کشورهای دیگر جهان است.
ولفگانگ ایشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ
ولفگانگ ایشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ
به باور رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ، کشتیرانی بینالمللی برای اقتصاد صادراتی آلمان اهمیتی حیاتی دارد و از این منظر آلمان نمیتواند روی “نیمکت ذخیره” بنشیند و نظارهگر ماموریت تضمین امنیت تردد کشتیهای تجاری در خلیج فارس باشد.
چالش دوگانه
ایشینگر در مصاحبه یاد شده به چالش دوگانهای که ایران در برابر اروپا و غرب قرار داده اشاره کرده و گفته است که از یکسو موضوع نجات توافق هستهای از منظر دیپلماتیک مطرح است و از سوی دیگر چالش تضمین امنیت کشتیرانی در آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز.
ایشینگر همچنین به مزایای شکلگیری یک ماموریت مشترک اروپایی برای تضمین امنیت کشتیرانی در آبهای بینالمللی اشاره کرده و گفته است که مشارکت آلمان و دیگر کشورهای اروپایی میتواند مانع از تبلیغات منفی بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا در زمینه انفعال اتحادیه اروپا شود.
ن
نوربرت روتگن، کارشناس ارشد مسائل بینالملل حزب دموکرات مسیحی آلمان نیز خواستار مشارکت فعال آلمان در ماموریت اروپایی تضمین امنیت تردد نفتکشها و کشتیهای تجاری در تنگه هرمز شده است.
روتگن تاکید کرده است که سیاستی که ایران در ارتباط با تردد کشتیهای تجاری در آبهای خلیج فارس دنبال میکند، پاسخ مشترک اروپا را طلب میکند.
این در حالی است که برخی از سیاستمداران آلمان با مشارکت این کشور در ماموریت اروپایی تضمین امنیت تردد کشتیها در آبهای خلیج فارس مخالفت کردهاند.
یورگن تریتین، رهبر پیشین حزب سبزهای آلمان در گفتوگو با روزنامه “راین-نکار” گفته است که مشارکت آلمان در چنین ماموریتی تنها اگر با هدف تنشزدایی صورت گیرد، بلامانع خواهد بود.
تریتین در عین حال خواستار استفاده از ابزارهای دیپلماتیک برای حل تنش پدید آمده در منطقه شده است. به باور او، مشارکت آلمان در چنین ماموریتی بدون تصمیم سازمان ملل از منظر حقوقی نیز قابل دفاع نیست.